{

10.10.2006. / utorak

-->U kakvom mi to školstvu živimo i radimo
<--

Evo vam jedno total freeky članka

Dvojica učenika prvog razreda I. tehničke škole Tesla u Zagrebu pokušali su objesiti svog kolegu. Zakvačili su ga za vješalicu. Od smrti ga je spasilo to što se kapuljača razderala.

Navodno se radi o mršavom dječaku kojega su nasilnici često zbog toga ismijavali, a rabijatni mladići navodno su ga i objesili ‘kako bi vidjeli je li dovoljno mršav da visi s vješalice'.

Dječaci su zgrabili učenika za kapuljaču gornjeg dijela trenirke te ga objesili o vješalicu.

Od gušenja i sigurne smrti spasilo ga je to što se kapuljača razderala, no pri nezgodnom padu zadobio je lakše ozljede, posebno u predjelu vrata. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, cijeli razred koji pohađa nesretni dječak promatrao je ovo nezapamćeno nasilje u srednjoj školi, a još više šokira činjenica da su ostali učenici cijelo vrijeme navijali za grubijane.

Od jednog je profesora Jutarnji doznao kako im je policija preporučila da ništa ne komentiraju dok ne bude završena istraga.

Tu istu definiciju su u svoju obranu izrekli i nasilnici, inače otprije problematični učenici jače tjelesne građe. Događaj je vrlo brzo prijavljen policijskoj postaji Centar, čiji su pripadnici intervenirali sat vremena nakon izbijanja incidenta. Protiv dvojice nasilnika trebala bi biti podignuta kaznena prijava zbog dovođenja života u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Žrtva je, neslužbeno doznaje Jutarnji, često bila na meti napada istih nasilnika, a navodno se radi o dječaku slabije tjelesne građe. Njega su ovi grubijani zbog toga često ismijavali, a rabijatni mladići navodno su ga i objesili “kako bi vidjeli je li dovoljno mršav da visi s vješalice”.
Net.hr
10.10.2006.
Kopirano s net.hr sva autorska prava podrzana........

- 12:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.