human lord rules - Blog.hr

utorak, 24.04.2007.

ZAKON BRAĆE

Evo nešto o najboljoj seriji ikad snimljenoj (barem meni). A evo da san i ja stavija neke slike.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zakon Braće (Prison Break) je američka televizijska serija čija je premijera prikazana na Fox Networku 29.kolovoza 2005. Priča se okreće oko čovjeka koji je osuđen na smrt za zločin koji nije počinio i njegov brat razrađuje plan da mu pomogne pobjeći od smrtne kazne. Seriju je kreirao Paul Scheuring i izrađena je od Adelstein - Parouse Productions u asocijaciji s
Original Television i 20th Century Fox Television. Trenutačni ekskluzivni produceri su Paul Scheuring, Matt Olmstead, Dawn Parouse, Marty Adelstein, Neal Moritz and Brett Ratner. Temeljnu muziku sastavio je Ramin Djawadi i nominirana je za Primetime Emmy Award u 2006. godini. Serija je završena sa drugom sezonom 2. travnja 2007. S obzirom na ogromnu popularnost, serija je obnovljena od Fox-a za treću sezonu, iako je originalno zamišljeno da ima samo dvije sezone. Struktura Zakona Braće je njena priča koja je posedno prilagođena od strane pisaca i u svakoj episodi sadrži dio plana za bijeg. Sličan format priče sadrže i serije Izgubljeni i Heroji. Prva sezona Zakona Braće je snimljena u Joliet Prison-u, koji je isto doprinio jedinstvenosti serije. Njezin uspjeh i prepoznatljivost kao zatvorske drame također pobuđuju interest za ovaj žanr.

* Tetovaža

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tetovaža koja prekriva cijeli gornji dio tijela Michael-a Scolfield-a je važan element u prvoj sezoni serije. Ona doprinosi glavnom dijelu fabule, sadržavajući različite detalje Michaelova plana za bijeg. Nacrti zatvora su uklopljeni u tetovažu u kojem je glavni glumac zatvoren tijekom prve sezone. Wentworth Miller koji glumi Michaela Scofielda je objašnjenje na pitanje o tetovaži, koje je najčešće pitanje kad je intervjuiran o seriji. Tetovaža se prikazuje i u drugoj sezona, jer Michaelove ruke i zglobovi sadrže različite poruke što učiniti nakon bijega iz zatvora, s jednom od najvećih tajni sezone – Bolshoi Booze, što ispada da su brojevi koordinata kad se čita naopako.

| 16:36 | Komentari (27) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.