Hattrick klub Zrinjski 1905

17.09.2005., subota

Duje draganja vise nece plivati za Hrvatsku?

Duje Draganja više neće plivati za Hrvatsku?

OSVAJAČ srebrene olimpijske medalje u Ateni i viceprvak svijeta u Montrealu na 50 metara slobodno
Hrvatskoj više neće donositi medalje. U roku od mjesec dana Duje će promijeniti zastavu i osigurati se s najmanje milijun dolara.

Da Duje više neće plivati za Hrvatsku doznaju Sportske novosti, a razlog odlaska Splićanina je to što se dovoljno ne vrednuju njegovi rezultati. Poznato je da su ranije Duju opsjedali Talijani, koji su čak nudili da će mu naći talijanske pretke kako na državljanstvo ne bi trebao čekati pet godina. Francuzi su također bili zainteresirani za plivačkog asa, ali sada, prema riječima Dujina oca Petra Draganje, radi se o konkretnoj ponudi. Tvrdi da njegova sina svakodnevno opsjedaju ponudama.

22-godišnji svjetski plivački as ovih bi dana trebao odlučiti o drugom državljanstvo, uz koje će zadržati i hrvatsko. Spekulira se da će Duju angažirati jedna plivačka federacija iz zemalja Zaljeva, po svemu sudeći Bahrein. Ta bogata zemlja, uz Kuvajt i Emirate već je krenula u lov na sportaše koji će im osigurati svjetsku promociju.

Iz MOO-a Duji su dali do znanja da je vrijeme odluke kratko. Po pravilima još ima 40 dana, a njegova odluka o odlasku značit će da će pod drugom zastavom plivati u Pekingu 2008. godine. Prema normama MOO-a, od posljednjeg nastupa za Hrvatsku do nastupa za neku drugu državu trebaju proći najmanje tri goodine.

Da Duje, čije vrijeme bez sumnje tek dolazi, o odlasku misli ozbiljno potvrđuju rijječi njegova oca. Na novinarsko pitanje kada će Duje u Split, Petar Draganja je odgovorio da ga "neće biti jako dugo".


index.hr

Nemogu vjerovat sta ljudi sve rade samo radi novca... ccc...

<< Arhiva >>