22.02.2007.

ZLATNI PIJETAO 2007.

ZLATNI PIJETAO 2007.
International Wrestling Match
IV. Međunarodni turnir grada Koprivnice
u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom

Turnir je međunarodnog karaktera pod punim nazivom „ZLATNI PIJETAO“, Međunarodni turnir Grada Koprivnice u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom. Organizator turnira je hrvački športski klub Podravka. Zahvaljujući dobrim ljudima, odnosno sponzorima koji su prepoznali marljiv rad s djecom kao i ostvarene rezultate kluba u proteklim godinama na domaćoj i međunarodnoj sceni nesumnjivo jednim velikim djelom zaslužni su što Koprivnica svake godine dobiva jednu ovako veliku sportsku manifestaciju.

Iako su uspješno organizirana tek tri turnira, turnir je izuzetno dobro prihvaćen u javnosti te je već nekoliko puta dobio epitete najvećih sportskih događaja u godini Grada Koprivnice, a i Koprivničko-križevačke županije. Na istima je do sada nastupilo više od 80 klubova iz 13 europskih zemalja. U Koprivnicu su tako došli hrvači iz Slovenije, BiH, Srbije, Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Njemačke, Nizozemske i Bugarske. Isti je dobro prihvaćen u navedenim zemljama i kao takav jedan je od najvećih turnira u Europi u natjecanju mlađih uzrasnih kategorija. Na turniru se do 2007. godine hrvalo grčko-rimskim načinom u uzrastima mlađih i starijih dječaka, kadeta i juniora.

Kako se u nas sve više počeo raditi i gajiti slobodni način hrvanja, organizacijski odbor od 2007. godine na turnir je uveo i taj način hrvanja. Jedan od glavnih zadataka u budućnosti Kluba, a u jedno i turnira je da na istom se i natječu djevojke. Ukoliko će u buduće biti dovoljno financijskih sredstava za realizaciju, planira se da natjecanje traje dva dana i kao takav da se uvrsti na službeni kalendar FILA (svjetska hrvačke federacija).

docs

Komentari (2) | Print | # | 16:54

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.