HRVATSKI FOLKLOR - Hrvatsko drušvo folklornih koreografa i voditelja???

12.09.2006., utorak

2. HRVATSKI FOLKLOR - Hrvatsko drušvo folklornih koreografa i voditelja - PRIVATNA PRĆIJA ILI STRUKOVNA UDRUGA?


http://hrvatskifolklor.com/php/kolumne.php


Možda samo još u glavama ''nekih'' postoje neke stare misli, misli prošlosti, misli okoštalih stavova pojedinaca koji nevide, ne vide da je budućnost već SADA.

Budućnost je već SADA.


Možda je samo brzina promjena toliko velika da i sami učesnici promjena u svojem svakodnevlju ne uočavaju koliko se i sami mijenjaju iz dana u dan, polako, polagano, mic_po_mic i promjene su tu!

U ljudskom društvu postoji nekoliko promila vizionara, svjesnih vizionara, koji vide, koji doista vide Gdje smo i Gdje idemo. Broj vizionara se s količinom dostupnih informacija povećava. Da. Povećava se broj Vizionara koji DOISTA MOGU zamisliti još neke detalje budućnosti koju već živimo (čak i kad je nismo svjesni!).

A onda postoji JAZ, između vizija i prihvaćanja većine postoji JAZ ... 'krdo' koje slijedi, konzervirana većina koja mora imati dokaze da budućnost postoji sada, u ovom trenutku...

Koliko svatko od nas, pojedinačno, u svakodnevici osjeća taj JAZ, te ljude 'kočničare' i ljude 'povraćala' koji koče i uzbrdo?? To zavisi koliko smo pojedinačno uronjeni u STROJ civilizacije, a koliko smo pojedinačno zasadili svoje jagode slobode - prvo u svojim mislima, u sebi, a onda i u svojoj okolini, oko sebe...

RETORIČKO PITANJE ZA DVA NAPUNANA BALONA:
Koliko je HRVATSKI FOLKLOR, Hrvatsko drušvo folklornih koreografa i voditelja PRIVATNA PRĆIJA, a koliko STRUKOVNA UDRUGA?
(POANTA PRIČE O DVA NAPUHANA BALONA NALAZI SE NA MOM PRETHODNOM BLOGU!)


Koliko URBANI DEČKI odrasli u dvošpajznim krletkama velegrada mogu uopće pojmiti ŠTO TO ČINE!!?? Mogu li njihove misli izaći iz betoniranih KRLETKI u njihovim umovima?
Mogu li urbani dečki pojmiti koliko je DRILL kao ''najuzvišenija vizija HRVATSKOG FOLKLORA'' obični besmisao.
Pretvaranje folklornih ansambala i kulturno umjetničkih amaterskih društava u vojničke organizacije koje služe jedino voditeljima tih ansambala za uzgajanje osobne prepotentne egocentričnosti utemeljene na drskosti i aroganciji!
Ma nemaju URBANI DEČKI pojma što je to emocionalna inteligencija i čemu zapravo služi folklor!

''FOKA'' - Hrvatsko drušvo folklornih koreografa i voditelja i njihov rigidni web sajt http://hrvatskifolklor.com je
''STUKOVNO OKUPLJANJE'' i PRIVATIZIRANA PRĆIJA??



Copyright©VITEZ! uh_ladu2006

- 15:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

FOLKLONI LINKOVI