Hrvatica u SAD-u

15.11.2004., ponedjeljak

Climbing trip

plan : tri(11.,12.i 13. studenog) dana penjanja u Soccoru (jugozapad New Mexica)

oprema : vrece za spavanje, ruksaci, kisne jakne, rukavice, kape, blabla....i sve ostale sto ide uz kampiranje

Mike i Ann su bili nase vode puta. Ljudi su super penjaci, zabavni i pametni.
Mike nam nekada odrzi sat Outdoor Leadership kad mora zamjeniti Becky, tip je cool i vec 19 godina se penje po stijenama, liticama, sto god mu dode pod ruke. Radi za NOLS (National Outdorr Leadership School).


Ann..hm, pricali smo o svemu i svacemu, al najmanje o tom odakle je ona...jedino znam da je iz Texasa i da je najzabavnija profacica ikad.

Cetvrtak:

u 8 ujutro, dok su svi zurili na nastavu, mi smo trpali vrece i ostale gluposti u autice. Suburban - to je bilo nase prijevozno sredstvo, puta dva. I svi smo stali unutra, osim sto je Kevin isao svojim dzipom jer je morao otici u subotu ujutro , nesto u Santa Fe, neki sat, ne znam.
Nisam imala pojma da Seth, Van i Boleshik idu. Cim smo svi vidjeli jedni druge, zakljucili smo da ce ovo bit genijalno kampiranje.
Krenuli smo oko 9, pol 10, prvo otisli u REI posuditi climbing shoes. Trgovina je super, sve za ekstremne sportove pa smo se tu dogovorili da jedan vikend idemo svi zajedno skijati.
Mike ima odlican glazbeni ukus pa smo do odredista slusali green day, tool, rage against the machine, bloodhound gang, i jos milijun pjesama sa Chasovih cd-ova (od tih nikad cula ni za jednu pjesmu, al dobre stvarcice)

Ugodno smo se iznenadili kad smo dosli na mjesto kampiranja a ono - wc. I to dobar, ne smrdi, ne znam kak, uredan., a usred nicega! nice

rasporedili smo se u 4 satora, i onda izgnjavili te satore dok ih nismo podigli kako Bog zapovijeda. Poprilicno smo se rastrkali, ali Lauren i ja smo se utaborile tik kraj Vana i Setha, jer smo htjeli svi biti blizi tak da mozemo usred noci ici iz jednog satora u drugi.

E onda smo se vratili svi kraj nasih autica, smazali prvi obrok dana i zapoceli obuku.
kako staviti opremu za penjanje, stegniti sve da ne ispadnes usred penjanja, kacige, hrpa metala za zakaciti se za to....

taj dan je na planu bilo penjaje bez sigurnosti uzeta po nizim stijenama, najvise troduplo tvoje visine. Tu sam naucila da je sve u nogama a ne u rukama. I tu sam skuzila da se ja u biti nikad nisam ovako penjala, i da mi je bas super.

Istrazili smo nekoliko pecina u blizini, ali jedna koja je bila premracna da udemo dublje je bila najzanimljivija. Steta sto nismo imali baterije tu, jos je bio dan, pa ih nismo imali u rukama.

Sunce je brzo zaslo, sve zvijezde na nebu su se pojavile, Mlijecna staza izgleda prelijepo bez svjetla grada igdje na vidiku. Katie, Sonja, Nat i Chas su kuvackali, mi ostali rezali namirnice, kasnije ocistili sve. Timski rad je dobro ispao.
Najbolja stvar je bila vruca cokolada, dok se smrzavas, i vire ti samo oci ispod kape. Hladno tu bude po noci, tlo se brzo grije i brzo hladi.
Mike nam je pricao price iz svog svijeta penjanja pa smo se smijali ko ludi.
Ann se uvijek ubaci sa sarkasticnim komentarom u pravo vrijeme, pa nije bed. Onda Boleshik i Van pocnu razglabati o teorijama postanka svemira... Bolje ne moze


U satore se svi nabubaju nakon vecere, a u jednom satoru je posebno zabavno. Chas, Lauren, Boleshik, Van, Seth i ja se natrpamo u taj sator za dvoje i smijemo cijelu noc. Usred noci se svi obavezno probude jer moraju na wc, pa onda tek skuzis koliko je priroda tu prelijepa. New Mexico je jedna od najljepsih drzava, majke mi...nebo je nevjerojatno, a u pozadini cujes kojote kako se dozivaju. I nakon sto se dobrano smrznes, opet se sklupcas u satoru i cekas zoru.

- 02:45 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

where am I










  • Dream as 
    if you'll live  forever. 
     

     Live as if
    you'll die today