Mi Hrvati

ponedjeljak, 20.06.2005.

Tog ima samo kod nas... (2.)

Na hotelskim menijima hrvatska hrana "u tragovima"
Gosti u "našim" hotelima. Više ni ne znam koji su naši. Jedu strana jela na strani način i još k tome naši ljudi u našim hotelima trebajgovoriti strani "službeni" jezik. Ne znam za Vas ali koliko ja znam u Hrvatskoj je još uvijek Hrvatski jezik službeni.

Kako piše Jutarnji list, čiji su novinari razgovarali s hoteljerima, turiste će dočekati hrana iz cijelog svijeta bez obzira na blagodati autohtone jadranske kuhinje. Šefovi nabave u hotelima na području Kvarnera kažu da je razlog tome taj što domaći nabavljači u svoju ambalažu pakiraju uglavnom uvoznu hranu, što luksuznije hotele navodi da hranu nabavljaju na tržnicama i ribarnicama.

Hotelski riblji meniji obično sadrže španjolske osliće ili patagonijske, odnosno kaligornijske lignje. Po tome tjestenina s plodovima mora sadrži talijansku tjesteninu i plodove mora iz Tihog oceana, češnjak je iz Kine, rajčice talijanske, grah iz Argentine, kao i uvozno povrće.

Jutarnji list navodi da se čak i jabuke uvoze iz JAR-a, a jagode iz Španjolske, čime se postavlja teza da je akcija "Kupujmo Hrvatsko" pala u vodu.

Prema svemu sudeći, strane turiste očekuje defacto njihova "domaća hrana", dok će domaći turisti jesti hranu iz Španjolske, Njemačke, Austrije, Italije, Cipra, Kine, Argentine, JAR-a i Čilea.


Nije takva situacija samo u primorju. Na svjeveru hrvatske je ista priča. Na tržnicama nema ni 1% hrvatske robe. Voće i povrće se također uvozi iz Grčke, Španjolske, Italije, Turske, Makedonije....

KUPUJMO HRVATSKO BRAĆO I SESTRE! (mislim da bi i kupovali kad bi bili sigurni što je domaće)




- 00:10 - Nema više komentiranja. Komentirajte putem maila (3) - Isprintaj - #