Buy EVE Online time code 60 days game time! Taking gaming seriously

Taking gaming seriously


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 


EVE Online time code 60!

This blog has evolved into a bilingual log,
This causes me a lot of grief as my ENG articles cannot be graded on digg.hr and my CRO articles cant be graded on digg.com. Nevertheless I see no other option but to proceed in this manner.

In spite of that, I welcome this situation as an opportunity for me to brush up on my foreign language skills. Until I do, please bear in mind that ENG is my second language.

 23.03.2009., ponedjeljak

How to lower your latency (ping) in World of Warcraft, under Windows Vista



Remember the days when your WoW ping was sub-40ms? The good times are back, provided you are able to follow simple (or not so simple) instructions.

First of all, you will need to open REGEDIT, to do this, please go to Vista start menu and click on "RUN", a new window will open; enter "REGEDIT" and press ENTER.
Now that you are editing your system registry, doubleclick on "COMPUTER" and navigate manually to HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParametersInterfaces and once there, find the entry that lists your current network IP address (if you dont know your IP address, chances are you shouldnt be attempting this fix). Under Interfaces you can find all of your network interfaces, no matter whether they are virtual, real, connected or disconnected, this is why it is paramount to find the one that corresponds to your network connection through which you play WoW.

Image Hosted by ImageShack.us


Once you find the one entry that lists your network IP address right click on its code (left pane) and select "NEW" DWORD (32bit VALUE)  to add a new parameter.
1st new parameter to add will be named "TcpAckFrequency" -- after you have added it, change its HEX value from "0" to "1" by double left clicking on it and editing the hex value. Do the same once again with "TCPNoDelay" parameter (add a new 32bit DWORD, name it TCPNoDelay), change its HEX value from "0" to "1". PRESS F5 (to save the changes you just made to your registry)

REBOOT

Open control panel scroll down to "Programs and Features", open it, look at the left pane and click on "Turn Windows Features on or off".

Image Hosted by ImageShack.us


Wait a while for the list of windows components to be created. Scroll to MSMQ server options and add a checkmark to all its components. Press "OK" and REBOOT.

Image Hosted by ImageShack.us


REBOOT

Once your computer reboots, go back into REGEDIT and manually navigate down to HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftMSMQParameters and at this position add a new 32bit DWORD (same as before) called "TCPNoDelay" and change its HEX value from "0" to "1".
PRESS F5 (to save the changes you just made to your registry).

Image Hosted by ImageShack.us


REBOOT

PROFIT
- 17:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 18.03.2009., srijeda

Jutarnje beštimanje uz jutarnju kavu iliti akademijanje i akademsko prigovaranje.





Jutarnje beštimanje uz jutarnju kavu iliti akademijanje i akademsko prigovaranje.

Unatoč tome što nemam naviku pisati o sebi i svojim ultimativno zanimljivim doživljajima ovaj put ću učiniti iznimku stoga što imam nešto pametnog za reći (odnosno, tako se ja tješim).

Tijekom jučerašnjeg dana imao sam (ne)priliku obaviti nekoliko kava, 2 od ukupno tri kave bile su normalne, prosječne i ugodne, no na prvoj sam, isprovociran, uspio u par britkih jezičnih bravura uvrijediti potencijalne poslodavce. Potencijal je sada nestao, poput igranja pikada kuhanim spaghettima.

Ukratko, moja malenkost našla se na situacijski kritičnoj kritičkoj kavi s ekipom koja se sastojala od:

1) Pretili linux korisnik s ofucanom šiltericom na glavi i bradi dostojnoj pravoslavnog arhijereja, jednom rječju open source guru. Komada jedan uz jednu sličnost s kamionđijom, oboje se boje vage.
2) Delboy yuppie manageri novog kova (radim za tatu model) koji smatraju da roza košulja ide dobro uz sivo odijelo te srebrnu KOŽNU kravatu, komada 2, nalik kao jaje jajetu
3) Stariji gospodin system administrator pod čije okrilje spada gorenavedena menažerija

Iako je cijeli "interview" bio dostojan gostovanja "Top liste nadrealista" kod gospodina Cleese-a neću ga u cijelosti prenositi (odabrao Đelo Hadžiselimović) već ću se posvetiti meni najzanimljivijim dijelovima razgovora.

Dakle razgovoru smo pristupili po sustavu kasta, ja kao potraživać posla započeo sam s pozicije kmeta koji bi možda mogao pošteno robovati za višu kastu. Kako bi se ta početna pozicija nametnula ali i afirmirala ekipa je odabrala taktiku spuštanja na razinu na koju moja malenkost spada. Na stranu primitivština takvog komunikacijski vrlo nepristojnog i ucjenjivačkog pristupa, radi se (po meni) o jednoj divnoj šah mat poziciji.
Ukoliko im dopustim da me sabiju u pokornost dobit ću nikakvu plaću (u pravilu mi se nudi do 3500kn za posao koji vrijedi i 10000kn) i vrlo loše uvjete rada (mobbing). Ukoliko im se imalo suprotstavim, riskiram da ne budem zaposlen. Od ova dva izbora uglavnom biram ovaj potonji iz jednostavnog razloga--posao na kojem moraš trpiti mobbing i za kojeg primaš premalu plaću nije vrijedno ni raditi.

Od vrlo širokog dijapazona divnih stopostotnih gluposti koje su mi izrečene izdvojit ću ovom prilikom one koje se uklapaju u zaključak koji želim donjeti.

Kao prvo i prvo zaratili smo se oko posla system administratora pri čemu je njihov pregovarač bio manager koji o tom nema pojma ali je zato tu mini-me s šiltericom kojemu manager povremeno uputi značajni pogled kako bi ovaj makar na trenutak mogao napustiti svoje autistične fantazije o tome kako će linux jednog dana pomesti Microsoft i reći nešto što bi mene trebalo uvjeriti da je moj platni razred prvi osnovne.
Od predivno pametnih stvari koje mi je on izrekao (a on se najbolje držao od svih prisutnih na polju pregovaranja, jer ipak nekog vraga zna, makar isti bio maltene neuporabljiv, no u tu tematiku, nemajte brige, nisam htio ulaziti, općenito se o vjeri ne diskutira s vjerskim fanaticima) izdvojit ću par divnih mitološko religioznih izjava;

1) ne znaš ti (i to je sve što je bitno za ovu poruku) koliko je teško administrirati mreže
     - otkud on zna što ja znam?
2) nisu mreže tako jednostavne (time čovjek zapravo želi reći da NJEMU mreže nisu baš tako jednostavne, a radi inflacije ega ne može pojmiti da nekom jesu)
3) pa neće se mreže same konfigurirati
    - u načelu, kada je američki ARPANET razvijao internet jedna od njegovih osnovnih značajki trebala je biti (i postala je) decentralizacija i neovisnost od jednog središta, svrha tog pristupa poslu jest (očito) mogućnost nesmetanog nastavka komuniciranja bitnih strateških informacija unatoč razaranju određenog broja računala.
    - kako bi to "funkcioniralo" stvoren je set protokola koji je doista perpetualno sam konfigurira, sam DHCP služi svrsi autokonfiguracije, IP adrese su u službi autokonfiguracije, switcheri su zaslužni za autokonfiguraciju, routeri također, poanta cijele priče jest autokonfigurabilnost koja je moguća ukoliko su zadovoljeni određeni uvjeti (funkcionalnost očvrsja i napudbine, bljuv)
    - dakako, očvrsje i napudbina donose na stol cijeli niz specifičnosti, no s pragmatičnog stajališta nitko ne može znati kako konfigurirati postavke svakog routera na tržištu i to bi bilo nerealno za očekivati, ono što se očekuje jest mogućnost nalaženja (RTFM!) informacija o tome kako konfigurirati određeni hardware
4) "e kako bi onda riješio xyz" problem u "trivia" klasi problema izrazito specifičnih za određenu rijetku situaciju - što je primjer za pokušaj da se manipulativno istjera voda na vlastito kolo
    - radi se o podizanju uloga "sve ili ništa" stavljanjem na stol primjera za problem kojeg osoba sama nije bila u stanju riješiti kao primjer kako je njen posao zahtijevan
    - jasno da ja u ovom trenu ne znam gdje stoji ta-i-ta opcija na određenoj aplikaciji, no s druge strane niti on zna gdje stoji koja opcija na mom kućnom računalu
    - na tu provokaciju odgovorio sam protupitanjem, "kako Vistu natjerati da prepoznaje Windows XP SP1 stroj", to pitanje je idealan primjer kako nešto sasvim banalno može biti dovoljno specifično da osoba koja inače stvarno mnogo zna ne zna trenutno ponuditi rješenje problema
   - čovjek se dakle poziva na fah-idiot klasu znanja, tj. dobrog poznavanja specifičnosti in house software-a i hardware-a, a kompletno je "imun" na spoznaju da netko s općim nivoom znanja može stići njegovo "kuharica" znanje za 1 radni dan, a da će u slučaju eventualne promjene software-a ili hardware-a u firmi PRIJE unaprijediti svoje znanje
    - FER bi u jednom trenu ipak morao uzeti u obzir da elektrotehnika nije istoznačnica računarstvu, a specifičnost moderne informatike jest mogućnost brzog učenja novih metoda rješavanja problema i zadaća dok su njihovi studenti (osim dakako, onih nekoliko naturščića koji kao aveti lebde sivim hodnicima FER-a koji se diće prirođenim razumijevanjem svih aktivnosti iz ljudske domene koja nema dodira s seksualnim životom) mahom i redom programirani da ne trebaju učiti ništa nakon što jednom diplomiraju. Od svih grana ljudske djelatnosti informatička se mijenja najbržom stopom, inzistirati na stavu da "već sve znam" nije osobito produktivno. Priznavanje da je dugogodišnji studij FER-a tek početak jednog teškog puta , bljutav je svima koji se nalaze u toj interesnoj sferi. Profesori ne žele eventualno smanjenje opterećenja (o kojem im ovisi plaća), a studenti ne žele da se dokine s tradicijom da se već na drugoj godini FER-a može naći posao radi precijenjenosti diplome. Ne krivim ih, na njihovom mjestu, ja bih radio točno iste strateške korake. Možda će suradnja FER-a s strukovnih školama (" FER inside " brand haha) popraviti stanje da FER ispumpava u akademsku zajednicu stručnjake kojima je najveća zapreka u stručnom znanju njihovo obrazovanje, pa počinju učiti tek kada se konačno riješe ispita, i stvoriti stručnjake koji ipak mogu određene "prizemne" zadatke ipak obaviti.
5) najdivniji argument kojeg sam tog dana čuo bio je "e nije lako konfigurirati backup server, on mora imati i reduntantni sustav", ne znam je li potrebno posebice naglašavati da će backup server imati contingency plan (prijatelj je napomenuo da redundantno u našem jeziku znači nepotrebno) jer mu je to osnovna svrha, to je kao naglašavati da auto "ide po cesti".

Da sad ne duljim (već sam odveć oduljio) šilter-bradonja je na nagovor dresera pokušao oslabiti moju pregovaračku poziciju, no to je učinio s porazno lošim argumentima koje nije bilo teško pobiti, na što je dotična osoba nastavila gledati u pod i kontemplirati sutrašnje rekompajliranje kernela.

Pritom sam prošao razinu jedan i došao pred "boss-a" razine 2 - managera.
Vidite, iako je EFZG bijedna isprika za studij (ispiti se prodaju na onim fakultetima koji obučavaju ljude za one struke na kojima se može "švercati" -- dakle. na FER-u se primjerice ne prodaju diplome jer će se na prvom poslu zorno vidjeti da je diploma kupljena, samo na prometnim znanostima i ekonomskim znanostima stanje stvarnosti omogućava da se netko bez znanja idealno uklopi u (ne)radnu sredinu - eto divnog primjera međuovisnosti ponude i potražnje).
Sramotna činjenica da se u pravilu pri zapošljavanju ne čini razlika između ekonomiste s EFZG-a i onog s VERN-a (i inih protofakulteta) dovodi do toga da postoji mnogo divnih mladih ljudi bez ikakvog sustavnog obrazovanja, koji su nekakvi manageri po obiteljskoj liniji po nekim obiteljskim firmicama, a ne znaju tko su Kardum, Radman i Rohatinski.

Interesatno je za primjetiti da je "šet" autistu netko s fakulteta koji nije ni blijeda sjena jednog FER-a. Toliko tome da se hijerarhija u nas stvara na počelima meritokracije (zasluga).

Manageri su udruženim snagama odlučili oslabiti moju pregovaračku poziciju kako bi dobili roba koji će raditi za njih pa su na stol stavili argument sasvim nove razine i novog supstratnog područja;

1) "zar ti misliš da je prodavati stvari lako?"
      - ne znam kakve to veze ima s mojim potencijalnim radnim mjestom pomoćnika system administratora ali cijenim to što smo se vratili na prvu početnu točku koja glasi "ti ne znaš, pa ćeš stoga biti nisko plaćen" === vidite, svrha cijele ove komunikacijske strategije jest stavljanje mene u poziciju da budem sretan s 3000-3500kn plaće
      - na ovaj početnički šahovski potez odgovorio sam molbom da mi se objasni precizno što je to pri prodaji toliko teško jer iako sam ja prodavao mnoge stvari u životu, ne mogu se trenutno sjetiti (šatro) što je u tome teško
      - jasno kao što sam i htio; ekipi sam aktivirao narcisoidnu crtu (širine američke autoceste s 8 traka) osobnosti pa su krenuli objašnjavati laičkim terminima nešto vezano za kontakt s mušterijama (sami nisu u stanju definirati o čemu govore), na to sam ih pitao da li su prošli NLP poduku, ili TA obuku? Jasno, oni nikad za to čuli nisu nego za nedostatak obrazovanja nadoknađuju ogromnom zalihošću prirođene im obiteljske povezanosti, ovaj pardon, inteligencije...
      - na kratko smo popričali o mom psihološkom, psihoterapijskom, komunikološkom (neurolingvistično programiranje, transakcijska analiza) fakultetskom obrazovanju i iskustvu u direktnoj prodaji u kojoj sam radio cijelu mladost pa smo zaključili da ni na tom području neće biti u stanju postići relativiziranje tj. oslabljivanje moje pregovaračke pozicije (no, nije da ne cijenim uloženi trud).

Nakon toga, prešli smo na direktne i osobne uvrede (jer im je ponestalo ostalih argumenata, a uski umovi ne znaju za alternativu) pa su (klasika) počeli pljuvati moje obrazovanje tj. studij (lako je vama budalu zajebavati) - pa su tako odlučili staviti malo soli na ranu pa su rekli "baš dobro da će se šparati na državnim službenicima, to je najbolja strategija za oćuvanje likvidnosti države", da su pribjegli osnovnoškolskom zadirkivanju govorili su njihovi međusobni posprdni pogledi i govor tijela (zauzimanje nadmoćne pozicije). Čovjek se zapita, ako sam ja kao obični seoski učo prošao komunikološku edukaciju - kako to da uspješni prodavači nisu, no ja na temelju svoje diplome ne mogu raditi njihov posao? S obzirm na njihov maksimalno neprilagođen i transparentan komunikacijski stil, ja im ne bih dao ni da prodaju cigarete po ulici.

Na to sam im objasnio kako se Obama (za studente EFZG-a; to je trenutni predsjednik amerike, onaj crnac šta je stalno na telki) zeznuo što je uopće davao novčanu pomoć američkim managerima kako bi oni ponovili grešku i opet sebi isplatiti velike honorare, time opet ostavljajući firmu na rubu bankrota, odakle sam proširio priču na to da su preplaćeni manageri uzrok skoro svake veće krize (i rata) kroz povijest. Da se ne može svim silnim ljudima koji rade 99% posla uzeti novac kako bi se posebice nagradilo egomaniju bahatih managera to je jasno svima osim jasno managerima kojima ni ne možemo osobito zamjeriti zauzimanje emotivnog dvoličnog stava znajući da se moral, snošljivost i logička prosudba razvijaju kao nuspojava obrazovanja, budući da njima ono vrlo očito nedostaje. Tata može kupiti diplomu, no zrelo rasuđivanje i znanje ne može.

Ovdje možete pročitati što se dogodi kad netko neovisan testira studente vezano za znanja iz njihove struke (ali i opće kulture).

Nada Čakar:     
vlasnica edukacijske tvrtke

S ekonomskih fakulteta uglavnom se regrutiraju budući direktori, a njihovo bazično znanje je zabrinjavajuće


 
Za kraj:

Je li uopće moguće na jednom ovako postavljenom razgovoru "dobro proći" tj. zadovoljiti i svoje egzistencijalne potrebe, ali i potrebe nesuđenog poslodavca za kvalitetnim kadrom? Treba li kimati glavom i time prihvatiti loše uvjete zaposlenja i nisku plaću, kako bismo svojim radom nekom drugom zaradili treći auto? Isplati li se šutiti ili se isplati s rogatim bost? Ili se oboje ne isplati?

Cijeli razgovor je s mojeg stanovišta bio tako bizaran da sam u jednom trenu odista zabrijao da me snima skrivena kamera. No, na žalost ova menažerija je mislila ozbiljno.

Kada će poslodavci shvatiti da je u interesu njihovog poslovanja da konačno dobiju nedvosmislene informacije o tome kako su objektivno rangirani studiji u našoj zemlji? Kad će neznalice s EFZG-a (a nedobog VERN-a) prestati zauzimati direktorske pozicije (i voditi državu u bankrot), kad će sustav (ako ikad) postati meritokratski?

Svaka budala može prodati auto, što je nedavno rečeno i na HRT-u, tj. rečeno je da je povodom masovnih otkaza u toj prodavačkoj struci hitno organizirano preškolovanje za stjecanje potrebnih vještina za prodaju drugih artikala, zar je moguće da dotični ne mogu transferirati dio stečenog iskustva na prodaji automobila na prodaju kruha?
Počnimo s pogledom u oči, osmjehom i s "dobar dan", to je već pola puta ka prodanom proizvodu, ali i pola puta kojeg je našim prodavačima jako tegobno prevaliti.

Koliko se god ljudi tješili, fakultetsko obrazovanje je fakultetsko obrazovanje, ili ga imaš, ili ga nemaš. Kada će se u zemlji znanja znanje početi i nagrađivati?




- 11:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 17.03.2009., utorak

E moj Ilija, ništa ti ne razumiješ


Tekst je nastao kao pokušaj odgovora na pitanje;

1.) Sto nam zapravo treba za zivot?
2.) Da li na svijetu ima manje zraka, manje sunca, manje vode, manje nafte, ili isto kao i prije godinu-dvije dok nije bilo 'krize'.
Dakle od kuda kriza?

Bit problema za Hrv. SPECIFIČNO jest ta da krize u našoj zemlji znanja doista ima, ali ista nije posljedica one svjetske, nego organizirane pljaćke te stavljanja potpune kontrole nad svim državnim institucijama u ruke malog broja povlaštenih obitelji.





Doista, u nekoj normalnoj zemlji ova fenomenalna kriza jest samo provizorna i dotiče isključivo samo one koji se toliko opiru posjedovanju ikakvoga oblika kičme da u glavi non stop čuju melodiju reklame "s polica skidam sve", takvima nema pomoći ni u kojem/kakvom sustavu. Na žalost oni su dio problema iz 2 razloga, kao prvo oni šalju poruku da se ljude može do te mjere isprati da će u knačnici postati mirne poslušne ovčice s nekoliko kredita na leđima, na opće veselje svjetskih bankara. S druge strane, radi opće ljudskih psihičkih obrambenih mehanizama oni će braniti svoju notornu glupost na za njih najbolji način, a to je zauzimanjem uloge policajca, onog koji aktivno tjera druge ljude da čine iste greške kako bi se sam osjećao manje glupim.

Dakle, iako je moguće osobno izbjeći krizu mentaliteta, teško je (ili nemoguće) izbjeći otpor kojeg će pružiti poslušni potrošači, koji ne mogu podnijeti da netko u njihovoj okolini nije glup kao oni. Dobro poznati "HRVATSKI JAL" javlja se upravo iz ovog uzroka.

Policajci tog tipa su ljudi koji će u afektu kupiti nešto što su mu "uploadali" u nejaki mozak upravo toga jutra dok je slušao radio na putu na posao u autu radi kojeg neće ni ove godine ići na more, popodne će osjetiti neki naporni osjećaj u onom dijelu mozga koji je još uvijek funkcionalan, te kako bi konačno odstranili bol, javit će svima što su si to lijepoga kupili i izjaviti da od sada imamo nova pravila koja kažu; tko nema tu istu stvar ne vrijedi. Kao Grumfova majica iz Alan Forda, "tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi".

Na žalost po principu ekonomičnosti, ljudi su poprilično inertni s voljnim korištenjem svoga mozga, pa je velik dio populacije u poziciji da opetovano mora braniti vlastitu glupost. Takvi se potom skupe u interesne skupine i počinju implementirati ono divno načelo "mi i oni" tj. "naši i vaši" gdje MI (oni vredniji) koji posjedujemo određenu stvar te radi činjenice posjedovanja imamo bogomdano pravo prcuckat u mozak one koji tu društvenim uređenjem propisanu stvar nemaju. Tako one druge "selake" držimo podalje od "svojih", i eto nas do geneze "200 obitelji".


SLUČAJ Ive Lovrin nije ni prvi, a vjerojatno ni zadnji slučaj
napredovanja uvjetovanog genetikom, a član Državnog sudbenog vijeća
(DSV) Arno Vičić nije jedini kojem su rodbinske veze bile presudne za
to da bi nekoga imenovao sucem.


Podsjetimo, Vičić je imenovanje kćeri bivše ministrice pravosuđa Ane
Lovrin temeljio na "prvoklasnoj genetskoj referenci", odnosno činjenici
da je njena majka nećakinja uglednog odvjetnika Šmalcelja.




Doista, ljudi mogu vrlo lagano postati slobodni od nametnutoga im konzumerizma, ali će platiti cijenu u ne-pripadanju većini, onoj većini kojoj je propaganda kapitalističkog pankonzumerizma već odavno obrisala i zadnje obrise ljudskosti iz mozgovnog repertoara. Na žalost, unatoč tome, većina je zarobljena u sustavu koji ih čini robovima (dijelom samom sebi, dijelom propagandi) - i isti nemaju izbora nego braniti taj isti sustav. Teško je postojati u okolini dobro odgojenih potrošača i ne trošiti novac, jer je nužna značajka sustava degradacija društvenog statusa (i sve posljedice istog).

Evo kako sebe opisuje jedna od žrtava konzumerističke propagande;
Image Hosted by ImageShack.us

Iz ovoga razloga dolazimo do iduće stepenice u ovoj diskusiji, a to je definicije građanske odgovornosti (protiv koje se mediji tako zdušno bore) te određene građanske etike (koja je također planski potisnuta kako bi se stvorila destabilizirana baza, neotporna na doktrinu vladajuće genetski predisponirane manjine).

Otkrivamo supstrat cijele etike kao filozofske discipline, koja se u nekoj osnovi bavi dvama pitanjima; zašto i kako to da svi ljudi znaju što je ispravno (moralno) te posljedično tome, zašto se usprkos toga ne ponašaju moralno.


Pritom je zanimljivo na trenutak obratiti pozornost na proces kojim se u djeteta formira moral;
Level 1 (Pre-Conventional)
1. Obedience and punishment orientation
(How can I avoid punishment?)
2. Self-interest orientation
(What's in it for me?)
Level 2 (Conventional)
3. Interpersonal accord and conformity
(Social norms)
(The good boy/good girl attitude)
4. Authority and social-order maintaining orientation
(Law and order morality)
Level 3 (Post-Conventional)
5. Social contract orientation
6. Universal ethical principles
(Principled conscience)


Heinz dilemma


A dilemma that Kohlberg used in his original research was the druggist's dilemma: Heinz Steals the Drug In Europe.




A woman was near death from a special kind of cancer. There was one drug that the doctors thought might save her. It was a form of radium
that a druggist in the same town had recently discovered. The drug was
expensive to make, but the druggist was charging ten times what the
drug cost him to produce. He paid $200 for the radium and charged
$2,000 for a small dose of the drug. The sick woman's husband, Heinz,
went to everyone he knew to borrow the money, but he could only get
together about $ 1,000, which is half of what it cost. He told the
druggist that his wife was dying and asked him to sell it cheaper or
let him pay later. But the druggist said, "No, I discovered the drug
and I'm going to make money from it." So Heinz got desperate and broke
into the man's store to steal the drug for his wife.

Should Heinz have broken into the laboratory to steal the drug for his wife? Why or why not?




From a theoretical point of view, it is not important what the participant thinks that Heinz should do. Kohlberg's theory holds that the justification the participant offers is what is significant, the form of their response. Below are some of many examples of possible arguments that belong to the six stages:



Stage one (obedience): Heinz should not steal the medicine
because he will consequently be put in prison which will mean he is a
bad person. Or: Heinz should steal the medicine because it is only
worth $200 and not how much the druggist wanted for it; Heinz had even
offered to pay for it and was not stealing anything else.


Stage two (self-interest): Heinz should steal the medicine
because he will be much happier if he saves his wife, even if he will
have to serve a prison sentence. Or: Heinz should not steal the
medicine because prison is an awful place, and he would probably
languish over a jail cell more than his wife's death.


Stage three (conformity): Heinz should steal the medicine
because his wife expects it; he wants to be a good husband. Or: Heinz
should not steal the drug because stealing is bad and he is not a
criminal; he tried to do everything he could without breaking the law,
you cannot blame him.


Stage four (law-and-order): Heinz should not steal the
medicine because the law prohibits stealing, making it illegal. Or:
Heinz should steal the drug for his wife but also take the prescribed
punishment for the crime as well as paying the druggist what he is
owed. Criminals cannot just run around without regard for the law;
actions have consequences.


Stage five (human rights): Heinz should steal the medicine
because everyone has a right to choose life, regardless of the law. Or:
Heinz should not steal the medicine because the scientist has a right
to fair compensation. Even if his wife is sick, it does not make his
actions right.


Stage six (universal human ethics): Heinz should steal the
medicine, because saving a human life is a more fundamental value than
the property rights of another person. Or: Heinz should not steal the
medicine, because others may need the medicine just as badly, and their
lives are equally significant.




Kao što vidimo, moralnost svake odluka zapravo ovisi o sustavu, ako je sustav postavljen tako da na uštrb većine povlađuje manjini, sustav je nužno antagonistički spram univerzalnog moralnog bića, pa čak i hladnog objektivnog utilitariste. Da li je pritom suprotstavljanje sustavu i slijepim podanicima sustava zapravo amoralno ponašanje? Tko koga zapravo ugrožava u takvom među-odnosu?

NOVAC za kampanju "Korupcija, to nisam ja", Ministarstva pravosuđa, u cijelosti je potrošen sukladno zakonu o javnoj nabavi, odgovor je Ministarstva na optužbe kako su za spomenutu kampanju podijelili 2.4 milijuna kuna mita.

U Ministarstvu optužbe o dijeljenju navedenog novca ispod stola ocjenjuju neutemeljenim i rezultatom proizvoljnih zaključaka, a da je čitav posao oko kampanju proveden korektno, potvrdio je i Ured za javnu nabavu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministarstvo-pravosudja-demantira-price-o-korupciji-u-kampanji-korupcija-to-nisam-ja/423781.aspx




Što se tek događa u ultimativnom amoralnom društvu, gdje se poziva buduće žrtve da budu moralni, kako bi ih bilo lakše "voditi" u bolje sutra (tj. uvjeriti ih da će im se plaća smanjiti kako bi oni drugi još više zarađivali, a sve pod izlikom krize). U sustavu gdje se RAČUNA s time da će se kulturni i obrazovani ljudi pristojno izuzeti iz svih razmirica, na vlast neminovno dolaze neobrazovani, primitivni i bezobrazni. Kada jednom dođu na vlast (a radi svoje lijenosti, neobrazovanosti i nekulture isključivo samo preko rodbinskih veza uopće i mogu doći do visokih pozicija), isti opstruiraju drugima da dođu na (zasluženi)red (jer bi time postali OŠTRA konkurencija njihovoj nasilno postavljenoj prevlasti), bez obzira na trud ili zasluge. Stara narodna kaže "kad bi pametniji popuštali svijetom bi vladale budale". Vladaju.

U TAKVOM sustavu, kakvog susrećemo kod nas problem je složen; kao prvo, naši nesposobni vođe sustavno uništavaju domadara na kojem parazitiraju, a to rade s blagoslovom (i pod utjecajem) stranih bankarskih institucija, koje će na temelju duga naše države u jednom trenu zahtijevati (i dobiti) određene druge ustupke (more, plin, voda, šume, tvornice, fondovi..... .... ... ... . )

Dakle, krize će u HRV. ipak i neizostavno biti, iz jednostavnog razloga što nema dovoljno resursa u državi koja ne proizvodi niti jedan proizvod, da bi ovoliko ljudi sisalo državnu sisu, pritom ne doprinoseći svojim radom. Prekupništvo i drugorazredni turizam bez sadržaja usmjeren ka trećerazrednim turistima (penzionerima iz područja Njemačke) ne mogu stvoriti dovoljne prihode "državnoj" kesi.

S druge strane, dio krize (onaj "svjetski") je kao što je netko bio rekao jest dio propagandne mašinerije koja polako priprema narod na to da će vladajuća elita pooštriti uvjete rada na način da će se okoristiti nastalom situacijom (koju su oni i prouzročili da se razumijemo) kako bi doveli financ. situaciju u stanje gdje će moći za ništa novaca kupiti bitne nacionalne resurse (poglavito nekretnine) i istisnuti manje (privatne) banke i poslovanja kako bi osigurali monopol ljudima na hermetički zatvorenoj internoj listi moći. Jasno da krize zapravo nema, no mjere protiv krize (radi kojih se kriza i planirala) dovest će do masovnog osiromašenja, na temelju istog oni će nakon nekog vremena moći reći "eto vidite da je bilo krize i da su naše mjere bile potrebite".

Na poslu nam daju sve niže plaće jer je tobože kriza, na poslu ostajemo dulje jer se mora spašavati stvar (a spašavamo eventualno rasipničke navike naših nadređenih), kreditne rate za osnove života (da imamo gdje prespavati između 2 radna dana i da imamo čime doći do radnog mjesta na periferiji), a u isto vrijeme susjedi i prijatelji (čak i rodbina) nameću nam "keeping up with the joneses" načela potrebe za izražavanjem vlastite vrijednosti kroz posjedovanje skupih predmeta koji sa sobom nose prestiž. Istina, mogli bismo na posao dolaziti na električnom biciklu, no u slučaju da ste manager ubrzo bi spoznali da manager mora posjedovati dobar auto i najbolje odijelo koje svjedoči o njegovoj poslovnoj sposobnosti. Sad zamislite prizor da recimo Kardum dođe na posao na burzu na svojem vjernom bicikliću.

Razno-razni kontrolni mehanizmi aktivno sprječavaju ljude da se oslobode robstva. Većina tih utjecaja dolaze od naših vrsnika "Vidi budalu došao je na posao na biciklu, koja socijala, užas".

S druge strane u "Agrokoru" su srezali povlastice managerima i time uštedjeli 10 mil eura. Dakle menažeriji su oduzeli aute benzin i mobitele i najednom je uletjelo ni manje ni više od 10mil. eura. Krasna mjera za ekstremno kriznu situaciju, čovjek se zapita zašto PRIJE  nisu srezali beneficije managerima i dali veće plaće onima koji sav posao u firmi i odrade. U isto vrijeme kad je Agrokor našao 10 mil. zametnutih eura profita, neke male firme prave se blesave i traže od radnika da rade 2-3h duže, jasno neplaćeno. Dok sin vlasnika firme ima managersku plaću od 15k kuna jasno bez beneficija, razvidno je da običan radnik ne može dobiti više od 3500kn. No, na njegovoj plaći i raznim beneficijama koje sin uglednog poslovnjaka uživa svi bi radnici mogli dobiti duplu plaću, no zašto kad ih se može i izrabljivati?

Dok je prosječno domaćinstvo opterećeno s 5000kn kredita (kad bi se slušalo pohlepne banke to bi uskoro bili i 6000kn) čovjek se mora zapitati 2 stvari, kao prvo kolika bi to morala biti minimalna plaća s obzirom da za osnovne troškove stanovanja i transporta odlazi do 6000kn po obitelji. Dok prosječan državljanin ne zna kuda bi sa sobom od muke kako će preživjeti, veliki igrači sele novac glede otpisanog duga HŽ-a prema SŽ-u na offshore account, radi se o 3 mil. eura.

Dok jednog boli glava kako djetetu kupiti odjeću za školu, drugi kradu milione.
Postoji jedna divna tradicija davanja poputbine (miraza) mladim ljudima na početku njihovog samostalnog života. Uzmimo dakle za primjer dvoje ljudi od kojih oboje imaju 7000kn plaću no osoba B je dobila za 18ti rođendan (kako je i običaj) auto, te je dobio i stan kada se selio u drugi grad na studij.

Vrlo je važno za normalan razvoj osobe da ga roditelji na ispravan način motiviraju (vlastitim stanom i autom naprimjer) da ode od kuće čim prije kako bi dobio "feeling" za svoju okolinu te tako došao do mogućnosti da ispravno odabere svoj jedinstveni životni put. Fenomen "baby losera" javlja se uglavnom u sredinama gdje u prosjeku više od 2 generacije žive zajedno. Iz mnogih, samorazumljivih razloga što materijalne što psihičke prirode, osobe koje žive s djedovima/bakama (i majkama i očevima) "nasljeđuju" i brigu za njih jednom kada ovi onemoćaju.
Klasičan je primjer obitelj s 2 braće (ili pak sestara) od kojih jedna odlazi na vrijeme, a druga žrtvuje život kako bi ostala uz bolesne roditelje. Tko prvi ode, ne zapadne ga ta briga. Upravo radi toga ljudi u nas počinju sve kasnije ulaziti u brak. Jednostavno, prosječan HRVAT nema šanse odvojiti se od roditelja na vrijeme - jer za to (roditelji) nema(ju) novaca. Više o tome na ovom linku.

Moguće veće zarade bit će povezane s većim rizicima i spremnosti na razne vrste poduzetničkih avantura. U hrvatskim prilikama, slikovito rečeno, to znači da je veća šansa za veću plaću vrsnog kuhara ili sutra i suvlasnika restorana na turističkoj obali, nego diplomiranog prosvjetnog radnika - objašnjava dr. Vedriš,


Ubijanje ženske djece (kako se ne bi morao davati miraz za njih) u zemljama trećeg svijeta primjer je jednog suludog rješenja ovoga problema. Roditelji su dužni svojoj djeci osigurati "poputbinu".

Dolazi do posve prirodne situacije: Egzistencija mladih ovisi o pomoći starijih. Obiteljski običaji zapadnih zemalja tu se približavaju onima koji vladaju kod nas. Ako roditelji nisu dovoljno uštedjeli da bi svojoj već odrasloj djeci kupili stanove, ona ostaju živjeti s njima. To je u zapadnoj kulturi do jučer bilo uglavnom nezamislivo.

Po riječima Louisa Chauvela, navedenima u Guardianu, ‘mjerilo uspjeha više nije razina obrazovanja već bogatstvo vaših roditelja, odnosno koliko vam mogu pomagati u dvadesetim godinama dok se ne probijete na tržištu rada’.

Što je to pošlo po zlu?

Sve je jasnije da izbor fakulteta u budućnosti mora biti pomniji, iako je iznimno teško očekivati zrele odluke od sedamnaestodišnjih adolescenata. Pri izboru buduće struke, ulogu neće imati afiniteti studenata već ponajprije potražnja za određenim zanimanjima. Domaći babyloser ima nešto više od polovice plaće španjolskog mileurista, pa mu slijede nepopularne solucije za preživljavanje:

1.) ostati živjeti s roditeljima
2.) suzdržati se privremeno od produkcije potomstva
3.) pronaći barem još honorarni posao, uz onaj stalni.

Njegova perspektiva je upravo glamurozna.

Više o tome.



Uz sve navedeno, ako bude sretnik i dobije posao, izvjesno je da ga neće birati sam, već će se školovati za ono što bude traženo na tržištu. U socijalizmu se odlazilo u mirovinu s 80 posto posljednje plaće, danas s upola manje - 40 posto. Navedeni podaci govore da stvari nisu samo loše kod nas, već djeca globalnog kapitalizma imaju dojučer nezamislive probleme u najrazvijenijim društvima. Ovakve promjene imaju različite posljedice.

Za to vrijeme dok nam je pažnja usmjerena na to kako preživjeti, Sanader zavlači svoju debelu šapu (oko koje uskoro više neće stati stari satovi u braniteljske fondove), u mirovinske fondove, jer zna da je ovo zadnji mandat, a strateški je dobra odluka nasljedniku ostaviti popljačkanu zemlju kako bi nasljednik morao na svojoj koži pretrpjeti najgore godine koje tek dolaze. Dok se mi svađamo tko je gdje dobio kakvu kunu, naši gospodari, veliki igrači okreću milione eura.

No, upravo tome siromaštvo i strah od nemile budućnosti i služe.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.

Osoba A ima 1400kn mjesečno kredita na auto koji mu je potreban za posao (keeping up with the joneses) i 2500kn plaća stanarinu te režije za malecni stan.

Nagradno pitanje glasi, koliko novaca mjesečno ostaje osobi A, a koliko osobi B?



Iz toga nužno proizlazi da su ipak roditelji (obiteljske poputbina) najbitniji na zauzimanje "zdrave" startne pozicije u životu. Manjak istog ne može nadoknaditi nikakvi termostat ili solarne ploče kao mjere štednje (osim ako i one ne dođu u paketu kao poputbina, što najčešće i jest slučaj). Drugim riječima, od male su koristi solarne ploče mladom čovjeku na početku karijere s jedva dovoljno novaca nakon kredita da se prehrani.

U isto vrijeme kada se otkriva da je HŽ pošteno (ironičan izraz) pokraden na temelju kupljene diplome PROMETA (podsjećam vas na famoznu akciju INDEX i svoj prethodni članak o akademskim krugovima) za što postoji zastara (!) drugima četverogodišnji trud biva retroaktivno poništen radi poštivanja određenih opskurnih zakona. Krasan primjer kako zakoni u našoj državi štite feudalce i kriminalce (što je jedno te isto), a od nas poreznih obveznika čine budale. Zakoni u našoj zemlji služe kako bi potlačene sabili u pokornost. S jedne strane zakon ne može taknuti nekog tko je krivotvorio diplomu i na temelju stečene struke potkradao firmu, a s druge strane zakon isto tako ne može učiteljima (za razliku od svih ostalih studenata) dozvoliti stjecanje znanstvenog statusa magistra primarnog obrazovanja.



Iz gorenavedenog vidimo i koji su prioriteti države znanja, znanje je mrkva na štapu za naivne.

ZAGREB - Najmanje četvorica profesora
Fakulteta prometnih znanosti koji su u akciji Index zadržani u pritvoru
jer ih se sumnjiči da su pojedince preko veze upisivali na fakultet i
za to ostvarivali određenu materijalnu dobit, odnosno da su se udružili
kako bi studentima za različite iznose omogućili upisivanje ocjena u
indeks bez polaganja ispita, predavali su i Tuđmanovim generalima Mili Ćuku, Vladimiru Zagorcu i Ljubi Ćesiću Rojsu
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,23,,134291.jl


Dok poštena djeca gube vrijeme na "pravim" fakultetima, djeca eminentnih poduzetnika studiraju na subotnjim tečajevima raznih privatnih učilišta izniklih poput gljiva nakon kiše kako bi upotpunili rastuće potrebe niskointeligentne djece bogatih ka stjecanju papira koji bi osigurao zaposlenje u užem krugu "pozvanih".

Istaknuti sindikalni čelnik i član Nadzornog odbora HŽ-a Carga Dražen Drk
ima krivotvorenu diplomu Prometnog fakulteta u Zagrebu. Iako je prevaru
potvrdilo Državno odvjetništvo, sindikalca očekuje samo moralna kazna.
Naime za krivotvorenu diplomu nastupila je zastara.

Pogledajte divan prilog i intervju s uvaženim akademskim građaninom na ovom linku.



Pozdrav našim dragim feudalcima!


Ako u tranziciji postoji nešto kao njeno temeljno obilježje, onda je to
sustavno gaženje javnih interesa za račun onih privatnih. Teror
privatnoga vlasništva, inače prirođen kapitalizmu kao takvom, prostire
se u tranziciji na cjelokupnu javnu sferu – jer zakoni koji bi imali
štititi interese građanstva služe tome da se mogu uspješno
zloupotrijebiti, za račun onih koji su „važniji za zajednicu” – sve dok
se „građanski interes” ne svede na farsu, a mentalna matrica društvenog
života na klasičan feudalni odnos gospodara i njegovih slugu.
Izvor

Prije negoli vam se nad tom sliku mozak od boli sfrče i počne panično tražiti načina da ospori gorenavedene činjenice, pročitajte iduće;


RETROAKTIVNA ANULACIJA - dogodila se krađa, prisutne se pita "tko je ukrao?", nakon mučne tišine jedna osoba kaže "Ja ne mogu razumjeti da se nešto tako strašno može dogoditi..."
Osoba iako svjesno zna da nije kriva, ne može si pomoći a da ga njezino nesvjesno ne natjera da poruči zapravo ovo: "Ja znam kako je divno ukrasti. I ja to želim. Ali znam da ne smijem i borim se protiv te svoje želje zgražanjem nad lopovlukom"

Preuzeto iz; Zdenka Gruden: Pedagoška Psihoterapija; str. 20

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 08.03.2009., nedjelja

WoW - Twisting your arm in innovative ways


Twisting your arm in innovative ways (since the release).

I have been playing lots of WoW over the last couple of weeks (and when I say lots, it really means that almost all of my available free time got rerouted into WoW, which boils down to 3-4hrs every other day).

My class of choice is Druid, druids have been revamped since old school WoW thus transformed to the least viable class to a mediocre class. Unfortunately Blizzard once again decided to weaken the class and "balance" it to be the least viable in all 3 of its roles.

The spec. most affected by recent nerfs was feral tank, which lost (in t7) 10000armor and 5000-ish health, recent math shows that after the next patch druid tanks will be 20% behind DKs - damage mitigation-wise.

20% may or may not be much, depends on your point of view, 20% may not be crucial for 5 and 10 man instances, but in 25 man instances both the DPSers and healers will STRONGLY prefer a better tank. Simply put, the gaming experience for them is much more enjoyable with better, more efficient tanks.

I have already had situations in which my tanking druid performed really really lousy when compared to pally or a DK, for an example this happens when tanking HoS dwarf encounter with lots of incoming adds, I simply cannot "catch" them with swipe, whereas all other tanking classes can. In addition to Halls of Stone I also have problems Heroic Utgarde Pinnacle has another multiple mob sequence where my druid underperforms (The Gauntlet). Same thing also happens in Heroic Gun'drak (snake adds, 1st boss). Of course, you have to notice that its not damage mitigation that the issue here, its the ability to keep AoE aggro.

One time, after tanking one instance we went to HoStone where I was unable to tank the adds, so the leader asked me whether I was the same Greyclaw from before or was someone else playing. Yes, its THAT obvious that druids fail at 3+ mob tanking, especially with AOE-ers doing their thing. With a druid tank, AoEing is a no go in the first 10s of a new pull sequence. AoE-ers therefore should manage their aggro, but WHY should they when they can simply have someone else tank the encounter?

On the public test realms druids are a no-go tanking wise, and this in itself is a huge impact to the druid tanks image in WoW. The information that druids arent good enough for tanking has entered the collective consciousness of the WoW population, and its gonna be hard to get rid of the bad rep even if we do get fixed to be equivalently good tanks with other classes.

First couple of times in a new instance, people may be content with occasional wipes but as soon as people start farming instances, they want to simply be done with it with the least effort invested into the game. Again we can blame Blizzard for insisting on VERTICAL content upgrades instead of on HORIZONTAL content.




All old school instances are completely obsolete, even 5 man instances in WotLK become obsolete after a month or two. Such is the pitfall of vertical content upgrades.

Heart of the Wild nerf in 3.1
In order to keep our goal of having all 4 tank classes capable of handling Ulduar, we need to get tank health pools a little closer together.

While I won’t hide that this is a nerf for bears, we also don’t want to get to the point of having a “mana sponge” tank, now that we are making mana more of an issue for healers.

If druids slip behind as a result of lack of mitigation, avoidance or cooldowns, we will buff them. (Source)



UNBUFFED LIVE BEAR

33,853 armor (68.97% physical damage reduction before Protector of the Pack)
36.45% dodge
4854 attack power
35.06% crit
35,237 HP

UNBUFFED PTR BEAR

27,910 armor (64.69% physical damage reduction before Protector of the Pack)
36.74% dodge
4867 attack power
35.26% crit
33,427 HP

3.1 PTR Comparison



Of course, druids and DKs were slightly advantaged on a couple of boss fights (Sartharion) due to their health and this had to be balanced, but now we lost both health and armor, to make things worse, originally we were designed to BE mana sponges, we were predestined to have less mitigation but more health and armor. Once you equalize our health and armor with other tanks, all that will be left is our lack of mitigation.

Our avoidance is going to stay the lowest of all four tanks no matter what, and that necessarily bleeds into the total mana consumption of our heal teams. Our armor is going to be comparable to a decently-geared Death Knight in Frost Presence without their avoidance or cooldowns: our health is going to be comparable to a Blood-specced Death Knight without their avoidance or cooldowns: our physical damage mitigation is going to be comparable to a decently-geared Warrior or Paladin without their avoidance or, in the Warrior's case, their cooldowns: and our magic damage mitigation will continue to be worse than a Death Knight or Warrior's. On top of that, there's no buff or nerf (outside of the new Glyph of Berserk) that's aimed at addressing Bears' relatively weak capacity for burst or AoE threat.

Without additional cooldowns or tweaked talents, Bears are in kind of an iffy spot entering Tier 8 as things stand right now. Healers can afford to spam you with whatever they've got on current content, but when mana management becomes an issue, I'm somewhat concerned that the tank who is still designed to gobble most of it is going to be a significantly less attractive choice on top of providing less margin for healer error with a reduced health pool.

Source





Single target Savage Defense math
Here is some math on why, as far as I can calculate, savage defense will be a big nerf..

Assume raidbuffed, you have 6000 AP and 40% crit. This is not too bad numbers anyways. Yours may vary, but you can always redo my calculations with your own numbers. Just because I've calculated my own armor mitigation numbers, I'll use mine. These are 34928 raid buffed in 3.0.9 and will become 29013 in 3.1.0 if they go ahead with nerfing SotF from 66% to 33%.

Mitigation factor with PotP and my armor in 3.0.9 = 0.323 * 0.88 = 0.28424
Mitigation factor with PotP and my armor in 3.1.0 = 0.364 * 0.88 = 0.32032

Extra damage taken in 3.1.0 due to lower mitigation: (0.32032 / 0.28424 - 1) * 100% = 12.69 %

Since Savage Defense don't scale with incoming damage, we need to know boss DPS and attack speed in order to calculate how much damage we mitigate with the shield. I ignore avoidance, and calculate as if all attacks hit. My calculations follow:

Savage Defense Factor = (Boss damage per attack - Average damage blocked by Savage Defense) / Boss damage per attack
Boss damage per attack = Boss DPS * Boss attack speed
Average damage blocked by Savage Defense = Damage blocked by Savage Defense * Chance of critting between boss attacks
Damage blocked by Savage Defense = Attack Power / (4 * Mitigation factor)
Chance of critting between boss attacks = 1 - (1 - Crit chance) ^ Average number of hits between boss attacks
Average number of hits between boss attacks = Boss attack speed / Druid auto attack speed + Boss attack speed / Global cooldown

Here are the average damage mitigated by savage defense been calculated from various test boss damage scenarios:

Boss DPS 70000, 1s attack speed: 2.81 % reduced damage (Patchwerk)
Boss DPS 40000, 2s attack speed: 4.27 %
Boss DPS 20000, 2s attack speed: 8.53 %
Boss DPS 10000, 2s attack speed: 17.1 %

And retried with 100% chance of shield being up:

Boss DPS 70000, 1s attack speed: 6.68 % (Patchwerk)
Boss DPS 40000, 2s attack speed: 5.85 %
Boss DPS 20000, 2s attack speed: 11.69 %
Boss DPS 10000, 2s attack speed: 23.39 %

We need a boss with less than 20000 DPS for this to not be a nerf (More than the 12.69% mitigation lost in armor). Even if we assume the shield is always up. Isn't that an easy encounter anyways? Doesn't sound like an encounter where healing is an issue. On top of this, not only is the shield crap unless you're taking very little damage, but it's unreliable avoidance instead of reliable mitigation too.

According to my calculations, based on a TTL rating of stats (World of Warcraft - Evaluating druid tank gear), even, assuming 10000 boss DPS, 1 AGI is worth more than 10 AP or 5 crit rating with my current gear level. At patchwerk levels, 1 AGI is like 75 AP or 25 crit rating with my current (but not awesome) gear level.

This makes AP and crit really bad stats for survival purposes, compared to their item budget values.


Therefore it would seem that we will become subpar tank, with 20% lack in damage mitigation, thus bringing absolutely nothing unique to the table, why then would anyone use druid tanks?
Furthermore, why would they let druids have tanking gear, when its better used elsewhere (logically, players greed comes into play here, all those DKs, Wars and Pallys will undoubtedly benefit from propagating the idea that all tanking gear is rightfully theirs).

Too many druids?
It is an assumption on my part that Blizzard noticed that druids may become quite advantaged once dual spec hits the live realms (could fill any role, anytime) so they decided to simply annulate one option because they dont want druid population to go above 9-12% (a rule that does not apply to paladin and DK population, we seem to want as many of those as possible). The annulated option is tanking. With the addition of one additional (superior) tanking class (DKs), the game does not need more tanks, especially not ones that require fixing.
Fixing druid tanking at this moment could even make them viable in PvP, and we wouldn't want any class to be overly represented in arenas (except for Pally and DKs which amount to 60% of all top team members) so Blizzard doesn't want to break the ages old cycle.




Why nerf the most powerful classes when that way one could lose many subscriptions, why not instead nerf those classes that are not really represented in arenas, no real harm done that way, right?

The ages old cycle - due to bad scaling of druids, we always seem to go thru the same basic cycle; new exp. hits the shelves and druids are pretty much ok because most of their strength comes from talents, then after a while others start getting top tier epics and due to lousy scaling with equipment druids end up being last and are consequently forced to fill the least represented role - which is healing. When a new expansion comes we are all "go tank go!¨, but some 4-8 months later we are back to "we don't need you, please spec resto and heal".

But, back to dual speccing. So, with the newest set of nerfs hitting bears, the only available options are doing dps (attack power and crit chance also scale well with the new defensive passive ability explained above) and healing, so most druids will dual spec. into those 2 roles.
Because of the lack of healers in the game, what do you think, how much time will they be spending in each of those specs?
99% of time in healing spec?

The same old cycle of "innovative" arm bending. Never gets old it seems.


So what are we to do?


Spec. into kitty dps and dual spec into resto.

Heres what Nightcrowler from Runetotem has to say about this;

The simulation is a DIRECT simulation (putted inside stats, combat table, a random number generator and a decisional algoritm).
STATS (best in slot or near it, regemmed for agility instead of str), fully raid buffed with all the buffs avaiable, flasked and food:

Cat (crit% vs. a boss (-4.8% added)): 51.96%
Cat (AP): 10745
Expertise: 26
Hit: 7%+1%(draneo)
Armor Penetration: 11.17%
Haste (from equipment): 8.2%
+weapon damage: 0

Boss base Armor (before penetration and debuff): 11900
Boss modified Armor (after penetration and debuff): 7928
Boss Damage Reduction (after debuff and penetration): 34.2%
Weapon Speed Reduction % (Total without Bloodlust but with Improved Windfury totem): 25%
Missed % (Total): 0%
Dodged %: 0%
--------------

Stats value (hit and expertise are computed subtracting hit and expertise because I'm at the cap):

Hit 42.0
Expertise 42.0
Agility 25.8
Armor Pen 24.3
Feral AP 12.0
Strengh 23.8
AP 10.0
Crit 19.8
Haste 14.3

Basically hit, expertise>>agi,Armor Pen,str,ap,crit>>>haste.


So, after the incoming patch hits the live realms, you will want to get as much agility and crit rating as humanly possible. Strength might also be a good option (attack power scaling and the new feral shield).

Nightcrowler also reports:

With all avaiable buffs and best in slot (or near it) gear (no inspiration but-3% damage for buffs), no boss AP debuff.

Spec:
http://talent.mmo-champion.com/?drui...0&version=9626
Glyphs: Berserk, maul, Frenzied. (on a side note, Barskin glyph could be cool in thodir fight -200 def for 15 sec...)
Barskin is not taken into account for the simulation
-----
Rotation:
Always maul
keep 5 lacerate up
mangle when not in cd
swipe in meantime
berserk when not in cd
enrage when not in cd
------------------
boss melee: 62k (pre-mitigation)
boss swing: 2 sec
--------------------
Bear (crit% vs. a boss (-4.8% added)): 34.2232%
Bear (AP): 6831
Expertise: 56
Hit: 3.72065%
Armor Penetration: 1.94865%
Haste (from equipment): 3.01921%
Shield value = 1707

Boss base Armor (before penetration and debuff): 11900
Boss modified Armor (after penetration and debuff): 8751.08
Boss Damage Reduction (after debuff and penetration): 36.4878%
Weapon Speed Reduction % (Total without Bloodlust): 21%
Missed % (Total): 3.27935%
Dodged %: 0%
Not normalized attacks parried by the boss: 0%
----------------
DPS: 2963.71, TPS: 6420.46

Mangle bear: 17.3%, Average Damage: 2164, Maul: 62.8%, Average Damage: 3738, Lacerate: 15.5%, Average Damage: 5998, Swipe: 4.4% Average Damage: 452

Boss crit: 0%, Boss hit: 46.1%, Boss miss: 53.97%, Boss white dps: 3908, Boss average weapon speed: 2 sec., Boss average parried attacks x sec: 0%, Average Boss White DPS increase due to parry: 0%
Chance to die: 4.9% without heals in 5 seconds
----------------
Bear armor: 31610
Physical Damage Reduction Bear: 70.6%
Defense: 420
Chance to be critical hit: 0%
Dodge (bear): 44.3%
Total Avoidance (bear): 53.8%
Total HP (bear): 45414
HP soft cap (bear): 45620.1
Shielded hits: 76%
Tank Points (hp equivalent with 0% avoidance, 0% Damage Reduction and without parry from the boss) (bear): 358889
------------------

Stats value

Stats TP DPS TPS
AP 3 10 10
Feral AP 5 12 12
Agility 137 9 10
Strengh 11 24 24
Crit 5 15 15
Haste 2 17 20
Hit 5 26 30
Expertise (26-) 53 52 60
Expertise (26+) 48 26 30
Expertise (26+ no pg) 5 26 30
Expertise (26- no pg) 10 252 60
Armor Pen 0 39 42
Defense 78 0 0
Dodge 102 0 0
Armor 45 0 0
Bonus Armor 6 0 0
Stamina 100 0 0
Health 6 0 0



So, how to gear for the new changes DPS-wise?


Best in slot items with those new values:

Best in slot dps (exp, hit):

chest: chestguard of the reclusive (83,0)
boots: dawnwalker (0,50)
Hands: frosted androit (0, 58)
head: Valorous Dreamwalker Headguard
legs: Sarth 2d (0,66)
shoulder: Valorous Dreamwalker Shoulderpads
belt: Belt of the tortured (0,50)
bracers: Sinner's Bindings
cloak: Drape of the Deadly Foe
ring1: Strong-Handed Ring (0,28)
ring2: Ruthlessness (32,0)
neck: Favor of the Dragon Queen

83+32 = 115 exp. (24 expertise = 16+8 = 24 = 1 gemma con 16 expertise (Precise Scarlet Ruby
) con 8exp/12 stam (Guardian's Twilight Opal)
50+58+66+50+28 =252 hit (11hit = 12 hit / Icewalker sugli stivali)

Altre gemme: + 1 gemma con 8str/8crit per averne una gialla (Inscribed Monarch Topaz ) + XXX x Delicate Scarlet Ruby (16 agi)
Cibo: 40agi/40stam (Blackened Dragonfin)

Enchant:

chest: powerful stats (+10 all)
boots: icewalker (12 hit/12 crit)
Hands: 20agi / Scroll of Enchant Gloves - Major Agility
head: reputazione Ebon Blade / Arcanum of Torment
legs: patch epico / Icescale Leg Armor
shoulder: reputazione Son's of hodir / Greater Inscription of the Axe
bracers: Sinner's Bindings / greater assault
cloak: (22 agi) / Scroll of Enchant Cloak - Major Agility
weapon: berserking.

- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #