Središnji državni portal - Susretit će se u sredini

subota , 29.12.2018.

Uprava za kazneno pravo










Click here: Središnji državni portal






Elektroničkim putem se objavljuju javne informacije, pružaju personalizirane e-usluge te se šalju osobne službene poruke korisnicima vezane za javne usluge, postupke i osobne statuse. Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav omogućava korištenje elektroničkih vjerodajnica za jedinstvenu prijavu na elektroničke usluge uključene u sustav e-Građani. Informacije se mogu tražiti pomoću ključnih riječi, po tipu ili temi.



Središnji državni portal

Rješenje, kao i Središnji državni portal, udomljeno je u Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama APIS IT d. Iz dana u dan raste broj registriranih korisnika, trenutno ih je više od 17. Kontakte institucija možete pronaći na stranicama njihovih servisa.



Središnji državni portal

Uprava za kazneno pravo - Na taj način, tijela javne uprave više neće morati plaćati uslugu dostupnosti vlastitih internet stranica, pa se samo u državnoj upravi na godišnjoj razini očekuju uštede financijskih sredstava do 2 milijuna kuna. Bitno je napomenuti kako su sadašnje stranice te trenutno korisničko iskustvo podložni promjenama jer je cilj pronaći najbolji način prezentiranja informacije.



Središnji državni portal

Portal e-Savjetovanja pokrenut je 27. Središnji državni portal e-Savjetovanja značajan je korak u razvoju procesa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji omogućuje objedinjavanje svih otvorenih savjetovanja na jednom mjestu, brzu i jednostavnu pretragu otvorenih savjetovanja te učinkovito zagovaranje svih zainteresiranih društvenih skupina i pojedinaca u procesu oblikovanja javnih politika. Portal e-Savjetovanja prepoznat je i na međunarodnoj razini kao primjer dobre prakse uključivanja građana u postupke donošenja odluka. Od pokretanja e-Savjetovanja, ostvaren je značajan iskorak u pogledu uključivanja javnosti u postupak stvaranja javnih politika, jednostavnosti komentiranja nacrta propisa ali također i u odnosu na efikasnost postupanja tijela državne uprave. U tri godine od pokretanja središnjeg portala za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću e-Savjetovanja, zaprimljeno je više od 39. Portal je zaživio kroz otvaranje ukupno 1. Iz dana u dan raste broj registriranih korisnika, trenutno ih je više od 17. Poticaj za uspostavu središnjeg portala e-Savjetovanja dale su brojne organizacije civilnog društva, poslovni sektor, ali i građani, u svrhu poboljšanja razine dostupnosti informacija o svim trenutno otvorenim savjetovanjima s javnošću o nacrtima zakona, drugih propisa i akata. Primarna namjera središnjeg portala jest pojednostavniti pristup informacijama o svim otvorenim savjetovanjima državnih tijela, ali i olakšati postupak komentiranja građanima i pravnim osobama. Portal iziskuje visoku razinu transparentnosti postupanja državnih tijela u odnosu na izvještavanje o rezultatima savjetovanja te obrazloženje prihvaćenih i neprihvaćenih komentara. S druge strane, e-Savjetovanja donose i viši stupanj transparentnosti i otvorenosti u odnosu na komentare predstavnika zainteresirane javnosti koji se mogu vidjeti tijekom čitavog postupka savjetovanja. Ured za udruge je zadužen za koordinaciju uspostave i korištenja portala e-Savjetovanja. Od pokretanja portala, Ured za udruge proveo je više od 80 seminara izobrazbe o korištenju portala za administratore i službenike u nadležnim tijelima državne uprave, a u svrhu što učinkovitijeg postupanja i obrade zaprimljenih komentara.



81. sjednica Vlade Republike Hrvatske (22.2.2018.)
Na taj način, tijela javne uprave više neće morati plaćati uslugu dostupnosti vlastitih internet stranica, pa se samo u državnoj upravi na godišnjoj razini očekuju uštede financijskih sredstava do 2 milijuna kuna. Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav omogućava korištenje elektroničkih vjerodajnica za jedinstvenu prijavu na elektroničke usluge uključene u sustav e-Građani. Portal e-Savjetovanja pokrenut je 27. Portal je zaživio kroz otvaranje ukupno 1. Za korištenje elektroničkih usluga u sustavu e-Građani potrebno je posjedovati jednu od vjerodajnica sredstvo prijave u sustav. Elektroničkim putem se objavljuju javne informacije, pružaju personalizirane e-usluge te se šalju osobne službene poruke korisnicima vezane za javne usluge, postupke i osobne statuse.

[Bosna chat dopisivanje zabava|Stranica za upoznavanje cura|Besplatni sex klipovi]






Oznake: zaštita, osobnih, podataka

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.