Hotel u Zagrebu

< listopad, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

08.05.2013., srijeda

Zagreb dobio turističku atrakciju u središtu grada

neboder u zagrebu Hoteli u Zagrebu goste mogu uputiti na još jednu zanimljivu lokaciju u hrvatskoj metropoli. Radi se o vidikovcu koji je od sredine travnja otvoren u samom 'srcu' Zagreba, na 16. katu velebnog nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića. Adresa je Ilica 1a, a za turiste i posjetitelje koji rezerviraju smještaj u Zagrebu i požele pogledati Zagreb iz malo drugačije perspektive, dovoljno je da dođu na glavni gradski trg i okrenu se prema jugu, u smjeru kojem ban Jelačić u desnoj ruci drži mač. Blagi pogled na desno, dovest će ih do ulaza u novootvoreni 'Zagreb Eye'.

Iako je službeno otvaranje najavljeno za rođendan grada Zagreba i blagdan njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata koji se slave 31. svibnja, u panoramskom razgledavanju metropole i prekrasnom pogledu na staru gradsku jezgru, Gornji i Donji grad, naselja Gradec i Kaptol te ostatak metropole i obronke Medvednice, s visine od 70 metara uživalo je već mnoštvo najhrabrijih.

Smješten na najstarijem poslovnom neboderu


Njihove prve fotografije i dojmovi potvrđuju da se radi o zanimljivoj turističkoj atrakciji koja će privući brojne goste koji odsjednu u neki hotel u Zagrebu. U samo nekoliko minuta vožnje dizalom bez zaustavljanja do 16. kata, dolazi se do prostora veličine 300 četvornih metara ograđenog zaštitnim čeličnim rešetkama i uživanje u pogledu na bogatu panoramu Zagreba, njegovih ulica, trgova, parkova, stambenih i poslovnih zgrada te nebodera može početi. Zagreb iz te ptičje perspektive izgleda poput tek obične papirnate makete prepune ispupčenih objekata različitih formata.

Gotovo beskrajan, jedinstven i atraktivan pogled na zagrebačko nebo, panoramu i grad ukupne površine veće od 640 četvornih kilometara, 70 naselja sa 17 gradskih četvrti i 800.000 stanovnika, prostire se s vrha Iličkog nebodera koji se smatra prvi poslovnim neboderom u Zagrebu. Izgrađen je 1958. godine za vrijeme mandata zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca i u tadašnjoj Jugoslaviji bio je prva zgrada s aluminijskim pročeljem. Izuzev po tome, bio je poznat i kao tada najviši poslovni prostor.

Trgovački i uredski prostori

Površina od ukupnih 5.600 četvornih metara namijenjena je trgovačkim prostorima u prizemlju, a uredskim na katovima, a tako je ostalo i danas. Tamno staklo postavljeno na fasadi 2007. godine zaklanja pogled na urede, a građani, posjetitelji i turisti u nekoliko su navrata tijekom godina imali prilike ući u ovo velebno građevinsko izdanje.
Na prvom katu do nedavno je postojao ugostiteljski objekt s prekrasnom terasom i pogledom na najveće čvorište tramvajskog gradskog prometa i mjesto kretanja najvećeg broja ljudi. Na 16. vrhu gdje je sada vidikovac, moglo se uživati u vrhunskim probranim gastronomskim specijalitetima japanskog restorana, plesu i zabavi u noćnom klubu te cafe baru.

Sadašnjem projektu predviđa se uspješna budućnost jer mnogi smatraju da je po uzoru na europske metropole upravo ovakav vidikovac nedostajao Zagrebu. Iako se pogled na grad može dobiti s vrha uspinjače ili kule Lotrščak, atraktivna lokacija u samom središtu grada u čijoj su blizini smješteni najbolji hoteli u Zagrebu, najstarije arhitektonske građevine i jedinstveni primjerci kulturne baštine, bit će dovoljan poziv za sve zainteresirane goste Zagreba. Vidikovac se može posjetiti svakoga dana od 10 do 19 sati, a petkom i subotom do 23 sata. Za bajkoviti pogled na bogati zagrebački krajolik treba se izdvojiti 15 kuna. Karta za djecu do 150 centimetara visine je pet kuna, a mogu se dogovoriti i povoljniji grupni posjeti.

Oznake: hotel u zagrebu, smještaj u zagrebu, ponuda grada za greba, događanja u zagrebu, vidikovac u zagrebu, neboder u zagrebu


- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.