Hotel u Zagrebu

< listopad, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

06.05.2013., ponedjeljak

MSU nezaobilazna stanica brojnih turista koji rezerviraju smještaj u Zagrebu

MSU Raznolikom ponudom kulturnih, zabavnih, obrazovnih, informativnih i sportskih događanja, Zagreb turistima i posjetiteljima koji rezerviraju smještaj u Zagrebu, na jedinstven način približava sve posebnosti metropole. U koje god dobe godine došli i koji god hotel u Zagrebu izabrali, zajamčen im je dobar provod, zabava i uživanje u kulturnim znamenitostima, djelićima bogate prošlosti i ostacima povijesne baštine, ali i posebnim modernim primjercima arhitekture i urbanizma. Jedno takvo upečatljivo i vrlo impresivno zdanje koje se obavezno preporuča posjetiti, smješteno je nešto dalje od središta Zagreba, u dijelu grada južno od rijeke Save – Novom Zagrebu. Radi se o Muzeju suvremene umjetnosti, koji već na prvi pogled privlači pažnju brojnih znatiželjnika.

Zbog čega je poseban?

Jedna je od najznačajnijih zagrebačkih investicija i građevina, koja je u gradu zabljesnula 2009. godine. Za ovo pravo i osebujno umjetničko i arhitektonsko djelo zaslužan je arhitekt Igor Franić, koji je dojmljivo osmislio 14.600 četvornih metara za prikladan smještaj i prezentaciju znamenitih djela suvremene umjetnosti te dobro pozicioniranje Hrvatske na kulturnoj karti Europe.

To se može zahvaliti upečatljivom izgledu pravog 'posthistorijskog meandra' koji se proteže na čak pet etaža, a koji je Franić uz funkcionalističku arhitekturu prilagodio modernim trendovima prikladnima za muzej čija je glavna zadaća da prati, dokumentira i promiče stilove i pojave suvremene umjetnosti. Zgrada je zapravo nastavak popularne zagrebačke Zelene potkove – urbanističke cjeline koja obuhvaća osam trgova i parkova u središtu grada, a u čijoj se blizini nalaze i mnogobrojni hoteli u Zagrebu.

Duga povijest i tradicija

Iako je vrlo modernog dizajna, s posebnom rasvjetom koja se osobito ističe tijekom noći, dizajnerskog uređenja interijera, prožetog aktualnim minimalističkim stilom, vrijedi napomenuti da je MSU utemeljen još davne 1954. godine kao skup zagrebačkih galerija koje okupljaju radove hrvatskih i inozemnih autora nastalih nakon 1950. godine, ali je bio smješten u staroj gradskoj jezgri i nije imao stalni postav. To se mijenja 2008. kada je odlučeno da se na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik izgradi zgrada Muzeja suvremene umjetnosti.
On danas na izložbenim prostorima od 4.800 četvornih metara, koji omogućavaju i izložbe na otvorenom, broji više od 12.000 djela suvremene umjetnosti - nastalih od 1950. godine, a manji dio je građa iz prve polovice 20. stoljeća. Sadrži zbirku crteža, grafika, plakata i radova na papiru, filma i videa, fotografije, medijske umjetnosti, skulpture i slikarstva.

Krajem svibnja posebno događanje

Osim mogućnosti razgledavanja stalnog i privremenog postava, građani i turisti koji osiguraju smještaj u Zagrebu i odluče upoznati nadasve zanimljive i posebne muzejske primjerke, imaju priliku prisustvovati različitim radionicama, predavanjima i čitaonicama, koristiti usluge multimedijalne dvorane, restorana i ostalih sadržaja koji se nalaze u prizemnim prostorijama.

A prava poslastica za sve posjetitelje priprema se za kraj svibnja, točnije, od 29. svibnja do 9. lipnja kada će biti predstavljen projekt 'Animation goes MSU'. Naime, na medijskoj fasadi muzeja od 19 do 23 sata moći će se pogledati 16 domaćih i međunarodnih animiranih filmova u sklopu 'Animafest Zagreba', Svjetskog festivala animiranog filma. Pozvani su svi, oni koji u tom vremenu odluče posjetiti doista jedinstveni primjerak moderne arhitekture Zagreba, turisti, ali i prolaznici koji se slučajno nađu u blizini Muzeja suvremene umjetnosti.

Oznake: hotel u zagrebu, smještaj u zagrebu, događanja u zagrebu, MSu, muzej u zagrebu, muzej suvremene umjetnosti u zagrebu


- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.