Hoću na FFZG! - informacije o upisima na Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

subota, 13.06.2009.

DAJMO MU DA VIDI

11-godišnji Goran Parać, koji je slijep od rođenja, skuplja lovu za odlazak na liječenje u Kinu, koje bi mu moglo omogućiti da progleda.

Dijagnoza mu je Septooptical Dyplasia (de Morsier syndrome), što znaći da mu je nerazvijen očni živac. Obišao je solidan broj liječnika, što kad nas, što u Njemačkoj i Rusiji, ali bez uspjeha. Na kraju su mu roditelji čuli za jednu klinku iz Irske, koja je bila slijepa iz istog razloga kao Goran, a izliječena je terapijom matičnim stanicama u jednoj bolnici u Kini. Dabome, odlučili su javiti se kinezima pa vidit šta ima. Poslali su sve Goranove nalaze, a odgovor je bio fantastičan - liječnici su potvrdili da postoji mogućnost da Goran bude izliječen.

Dakako, tu se javlio jedan mali problem, koji se zove lova. Naravno da HZZO to neće platiti, već Goranovi roditelji moraju tu lovu sami skupiti. Sama terapija, koja se sastoji od ubrizgavanja 6 injekcija svakih 5 dana, košta cca. 26500 dolara, a tu još treba dodati avionske karte za sam istok Kine, kao i mjesec dana boravka tamo za Gorana, njegovu mamu Katarinu te profesoricu engleskog, koja ide s njima kao prevoditeljica.
Zasad se cijelo selo (zaboravih prispomenuti da je Goran iz Starih Jankovaca) trudi skupiti što više love, a ja se, evo, nadam da će i ovaj blog pomoći da se nađe štogod ljudi koji će priložiti koju kunu.

Ovih dana se očekuje točan termin početka liječenja, a to će biti vjerojatno krajem srpnja ili u kolovozu.

Inače, Goran je upravo završio treći razred osnovne škole u Starim Jankovcima i odličan je učenik, a usput završava i prvi razred glazbene škole u Vinkovcima, gdje uči svirati klavir.

Lovu možete uplatiti na žiro-račun otvoren u Raiffeisen bank Austria d.d., broj 2484008 - 3111337271.
Zastupnica računa, budući da je Goran maloljetan, je njegova mama Katarina Parać.

- 01:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>