...THIS IS DETECATED TO ALL HIP HOP LEGENDS...

18.07.2006., utorak

OL' DIRTY BASTARD

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Ol' Dirty Bastard bio je jedan od devetorice članova Wu-Tang Clana, koje je njihova raperska vještina pretvorila u prave superheroje crnačkih geta, a njegov je brzometni vokalni rap stil bio ključni element prepoznavanja Wu-Tang Clan poetike. Rođen je u Brooklynu i praktički odgojen na ulici. Njegovi rođaci poznati kao RZA i GZA "zarazili" su ga rapom i hip-hopom, te je zajedno sa njima početkom ' 90-tih osnovao Wu-Tang Clan. Jones je uzeo nadimak Ol' Dirty Bastard jer njegova rafalna vokalna paljba nije imala sličnog prethodnika. No, tokom karijere on se javljao i pod drugim nickovima, poput npr Osirus, Joe Bannanas, Dirt Dog, Unique Ason, Big Baby Jesus and Dirt McGirt. Poslije masovnog uspjeha Wu-Tang Clanova debija iz 1993. Enter the Wu-Tang (36 Chambers), članovi su se posvetili solo karijerama.

Kao i velik broj drugih rap i hip-hop zvijezda, i Ol' Dirty Bastard imao je problema sa zakonom. Tako je 1998. godine priznao napad na svoju suprugu Icelene Jones, a godinu ranije bio je uhićen zbog trogodišnjeg neplaćanja alimentacije za troje djece koje ima sa spomenutom Icelene. 1994. godine jedan ga je bruklinški reper upucao u trbuh, a 1998. godine zaradio je i metak u leđa za vrijeme, kako tvrdi, oružane pljačke njegovog bruklinškog stana (odbio je bolničko liječenje i napustio je bolnicu usprkos upozorenjima doktora). 1998. godine je uhapšen zbog krađe 50$ vrijednih tenisica(!), a jedna od bivših djevojaka ga je tužila zbog navodnih "prijetnji smrću". Ranije te godine bio je uhapšen i zbog navodnog pucanja na policajce, a ta se optužba kasnije ispostavila neosnovanom. Iste je te godine policija u njegom autu pronašla crack, zbog čega je osuđen na tri godine uvjetno te je poslan na liječenje od ovisnosti, koje je nakon kratkog vremena napustio te je proglašen "bjeguncem pred zakonom". 2001. godine je uhićen i sproveden na dvogodišnje izdržavanje kazne u isti zatvor u kojemu je svojedobno i Tupac "odležao" svoje.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Ol' Dirty Bastard, osnivač Wu-Tang Clana i jedna od najekscentičnijih osobnosti hip-hop muzike, iznenada je umro u subotu 13.11. u New Yorku, dva dana prije svog 36. rođendana. Reper čije je pravo ime bilo Russell Tyrone Jones, "žalio se na otežano disanje i bolove u grudima ranije toga dana", izjavio je glasnogovornik grupe.

Ol' Dirty Bastard bio je u Wu-Tangovom studiju gdje se pripremao za nastup banda koji je te večeri trebao održati svirku u New Jerseyu, kada se iznenada u 16:35 srušio. Hitna pomoć je u kratkom roku došla, ali nisu bili u mogućnosti spasiti ga, te je u 17:04 proglašena smrt..
Utvrđeno je da je preminuo od posljedica slučajnog overdosea. Njujorški ured za medicinsku analizu potvrdio je da je Ol' Dirty Bastard preminuo od fatalne kombinacije kokaina i tramadola, lijeka protiv bolova.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

R.I.P. ODB

- 22:13 - Komentari (34) - Isprintaj - #

09.07.2006., nedjelja

DOGGZ

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Staford može biti odličan pas za druženje kod pažljivog i odgovornog vlasnika.Vjernost svojim dvonožnim vlasnicima je oznaka pasmine, ali i ponekad pretjerane zaštitničke osobine. Mudri vlasnik će učiniti sve u svojoj moći da razvije i potpomogne pozitivne genetske osobine. Staford kontroliranog podrijekla,dobro treniran bit će odličan obiteljski pas. Tisuće ljudi uživaju u njemu u ulozi kućnog ljubimca-bez ikakvog problema.Bivši predsjednici,filmske zvjezde,moćnici iz svijeta politike vlasnici su staforda i nemaju ništa loše da kažu o njima. Oni su često obiteljski psi koji ne pretstavljaju opasnost susjedima i društvu. Problemi pripisani ovoj vrsti proistekli su od pasa nekontroliranog porjekla i loše treniranih životinja koje nisu adekvatno socijalizirane na odnosu na druge životinje i ljude. Snažan aktivan pas trebao bi imati odličan temperament i sveobuhvatni trenig. Bez tih osnova očekuju vas problemi. Staford definitivno nije ljubimac za svakog. Snažan pas treba kontrolu, poneke starije osobe i djeca ne mogu ga fizički kontrolirati. Nesigurne osobe koje žele agresivnog psa samo zato da bi prikrili svoje ljudske nedostatke, nikad ne bi trebale posjedovati jednog od ovih pasa. Nemarna i nepažljiva osoba nije adekvatan vlasnik za staforda, pa ni za bilo kojeg drugog. Najbolji kandidat za vlasnika je osoba adekvatnog iskustva sa psima. Takva osoba obično je voljna potražiti pravog psa kod najboljeg uzgajivača, najbolje uzgojne linije koja ima odličan temperament. Takav pontencijalni vlasnik će biti voljan preuzeti socijalizaciju, trening i odgovornost što ce pomoči izabranom psu da postane odličan pas. Takav zaštitnički vlasnik će pružiti svu potrebnu požnju svom psu. Osigurat će mu adekvatnu hranu, veterinarsku zaštitu i ljudsku interakciju.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

STAFORD I DJECA
Pas kvalitetnog podrijekla, dobro socijaliziran daleko manje ugrožava djecu nego što djeca ugrožavaju njega. Najveći dio ugriza u Americi otpada na pasmine u koje ne spada staford.Većina ugriza otpada na male pasmine – koker španijele, križance kokera i ostale. Broj ugriza direktno je proporcijalan sa ogromnom popularnošću tih minijaturnih psića.
U filmsko komediji ¨Mali Rascal¨ glavni je junak štene staforda imenom Pety. On je glumio sa najpoznatijom djecom-glumcima tog vremena u zbunjujućem metežu filmskog studija, bez i najmanjeg problema.
Mnogi odgovorni uzgajivači staforda odgajaju pse sa svojom djecom. Ti poznavaoci psa uče djecu i pse da se razumiju ponašati jedni prema drugima. Sigurno postoji neki staford koji je ugrizao dvonošce, od kojih su neki bili i djeca, ali tako su i psi neke druge pasmine.

STAFORD I DRUGI PSI
Njihovi preci su uzgajani za borbe pasa. Takve borbe nisu samo zahtjevale snažne pse nego i psa koji ne izbjegava sučeljavanje. Psi stranci u takvom sučeljavanju testirat će jedan drugog do krajnih granica.
Kad je staford sučeljen sa drugim psom konflikt je moguć. Treba pojačati kontrolni faktor čovjeka i kontrola uvijek mora biti prisutna.
Ni jednom psu, ne samo stafordu ne smije biti dozvoljeno da sam trči po susjedstvu. Kontakt pasa koji se ne poznaju uvijek treba kontrolirati.
Dobro pripremljen vlasnik mentalno je i fizički sposoban da izbjegne moguću neugodnu situaciju.
Uporni trening rezultirat će poslušnošću staforda na svaku zapovjed, čak kad je i pod stresom. Kad se opisuje interakcije pojedine pasmine na psa stranca pisci knjige o psima često se služe izrekom: “pas ne traži konflikt, ali je sposoban da se brine o sebi“.
Pas će se boriti ako ga se ne ostavi na miru i dat će sve od sebe ako do borbe dođe. Da će staford u borbi dati sve od sebe treba uzeti kao činjenicu i takav događaj se nikako ne smije dopustiti.
Poznati uzgajivač prodao je perspektivnog izložbenog psa mladiću i podučio ga da striktno izbjegava fizičke konflikte sa ostalim životinjama. Mladić se oglušio na savjet i dozvolio psu da hvata i ubija vjeverice u parku. Zatim je dozvolio borbu sa rotwajlerom u istom parku. Tada je muški prirodno agresivan nagon ojačao. Mladi je pas ohrabren svojim vlasnikom postao sve agresivniji prema ostalim životinjama. Konačno pas je vraćen uzgajivaču koji je proveo mjesece i mjesece korigirajući agresivno ponašanje psa. Nikad nemojte dozvoliti štenetu da se agresivno ponaša prema drugom psu ili osobi. U takvom slučaju podignite štene i na taj način odmah privucite njegovu pažnju i oštrim glasom gledajući ga u oči dajte mu doznanja da se takvo ponašanje neće tolerirati.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

STAFORD I OSTALE ŽIVOTINJE
U kući sa ostalim ljubimcima potrebno je poduzeti neke mudre predustrožnosti. Odrasli pas treba razumjeti da drugi ljubimac pripada kučanstvu i da ga ne smije naganjati ili ozlijediti. Uvijek treba biti pod kontrolom kad je u društvu drugi ljubimac.
Štene koje je doneseno u kuću u kojoj je već drugi ljubimac, može biti socijalizirano da prihvati ostale ljubimce kao dio uređenog življenja u istom kućanstvu. Adekvatno socijaliziran staford nije veća prijetnja ostalim ljubimcima od bilo kojeg psa sa istom socijalizacijom i treningom.

STAFORD I GOSTI U KUĆI
Prema zapisima predaka ovi psi napadaju druge životinje, a ne ljude. Neodgovorni uzgajatelji iskrivili su i povećali urođenu agresivnost životinje, ali nisu tolerirali agresivnost prema ljudima. Iako neki psi te porodice, nečiste nasljeđene linije mogu pokazati agresivnost prema dvonošcima to se ne mora smatrati devijacijom od normi ponašanja psa čiste linije.
Mnogi gosti će ustanoviti da jedino što im prijeti od staforda je da ih psi izljube kao nitko do tada. To su po prirodi prijateljski psi koji će vlasnika, ukućane i prijatelje obasuti nježnošću. Normalno gost u obitelji je prihvačen poslje dobrodošlice gospodara. Ugrožavajuće akcije mogu privuči psa. Bilo kako prijateljski posjetioc nema razloga za strah. Psi osjećaju strah kod ljudi. Neke su osobe razvile fobiju prema psima općenito, a specifično prema pit bullovima, stafordima i sličnim pasminama. Ako se posjetioc tako osjeća, pažljivi vlasnik psa će bit ljubazan i staviti ga u boks ili neko drugo mjesto podalje od gosta.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

STAFORD I STRANCI
Kao i gost u kući stranci će često doživjeti staforda kao prijateljskog i snalažljivog psa. Ironija - psi ove pasmine nisu posebno dobri psi za čuvanje kuće. Najčešće je dovoljna pojava i reputacija da prolaznike ili zlonamjerne osobe sprječi u nihovnim namjerama. S druge strane staford dobrog podrijekla i dobro treniran ne pretstavlja opasnost za dobronamjernog stranca.
Mudri vlasnik psa drži pod kontrolom da spriječi moguće konfrotacije koje mogu voditi u probleme. Sa ograđenim dvorištem ili držeči psa u kući većina mogućih problema sa strancima se može izbjeći.

STAFORD U SUSJEDSTVU
Priče o pit bull-u, stafordu, dobermanu i sličnim pasminama mogu se odraziti na odnose sa susjedima. Staford ne smije švrljati po susjedstvu, o tome uopće ne treba raspravljati. Dozvola stafordu da se šeće bez nadzora po susjedstvu znači nepoštivanje susjedstva i „potezanje vraga za rep,“. To je i protuzakonito za sve pse. Dvorišna ograda, kućica, povodnik su potezi odgovornog vlasnika i znak poštovanja susjedstva.
Izvjesne provincije, gradovi su pooštrili propise za pojedine vrste pasa među kojima je i staford.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

- 15:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog je posvećen svim hip hop playerima..
..ja sam sanda, i evo ovaj blog sam napravila
u čast svim hip hop-erima,rap-erima i svim
pravim umjetnicima koji su izgubili svoje živote
slažući rime..
..pa evo, uživajte...:))))
peace..

mail:
babythug@pu.iskon.hr


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
THUG ANGEL 2PAC (R.I.P.)



Image Hosted by ImageShack.us
NOTORIUS B.I.G. (R.I.P.)


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
BIG PUN (R.I.P.)


Image Hosted by ImageShack.us
EAZY-E (R.I.P.)



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
PROOF (R.I.P.)



WHY AM I FIGHTIN' 2 LIVE
IF I'M JUST LIVIN' 2 FIGHT?
WHY AM I TRYIN' 2 SEE
WHEN THERE AIN'T NOTHIN' IN SIGHT?
WHY AM I TRYIN' 2 GIVE
WHEN NO ONE GIVES ME A TRY?
WHY AM I DYIN' 2 LIVE
IF I'M JUST LIVIN' 2 DIE..



Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
LL COOL J


Image Hosted by ImageShack.us
DMX



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
METHOD MAN A.K.A. MZA



Image Hosted by ImageShack.us
RZA

LINKS:
2PAC LEGACY
DMX WORLD
SNOOP DOGG
WU TANG
DR. DRE
CYPRESS HILL
N.W.A


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
REDMAN



Image Hosted by ImageShack.us
SNOOP DOGGY DOGG



Image Hosted by ImageShack.us
DR.DRE



Image Hosted by ImageShack.us
N.W.A.



Image Hosted by ImageShack.us
CYPRESS HILL




Free Image Hosting at www.ImageShack.us
THE GAME



Image Hosted by ImageShack.us
X-ZIBIT


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
BUSTA RHYMES


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
FAT JOE


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
JA RULE


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
ICE T


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
MOB DEEP


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
M.O.P.


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
LUDACRIS



IF WE BELIEVE IN THE POWER
THAT'S DEEP WITHIN,
WE CAN 4EVER CHANGE
THIS WORLD..
AND IF WE IMAGINE THAT
DREAMS CAN REALLY COME TRUE,
FAITH WILL TAKE US 2 THE TOP...


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
RUFF RYDERS


Image Hosted by ImageShack.us
G-UNIT



Image Hosted by ImageShack.us
WU-TANG CLAN



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
BABY GIRL AALIYAH (R.I.P)


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
LIL' KIM



Image Hosted by ImageShack.us
MISSY ELLIOTT



Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
EVE - FIRST RUFF RYDER LADY








Hip hop bloggers:

LIL' PHLEGMA HOMIE
TOJO
KIKY
FZA
MC MATTEA
STANOYE
LUNA THUG
VOĆKO
DOGG
2SHOTS

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
rajski vrt..:)

Image Hosted by ImageShack.us


dogz...

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us




gangsta rides..

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us






ballers..

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

strait up pimpin'..

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

..LET'S MAKE PEACE 2 THIS
YOUNG
WARRIORS, A LIFE WITHOUT
THE SOUND OF GUNS...


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


layout for myspace



layout for myspace



MySpace Layouts



Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service