ponedjeljak, 24.07.2006.

shapeshifters...

SHAPESHIFTERS

Britanski producentski dvojac Shapeshifters čine Simon Marlin i Max Reich, koji su svjetske top liste osvojili 2004. godine svojim prvim hit singlom 'Lola's Theme'. Ovaj uspjeh iznenadio je i njih same, jer bilo je to prvi puta da su stavili vokale na neku od svojih instrumentalnih pjesama koje su redovito sklapali u svojim kučnim studijima. Dvije godine kasnije izlazi im i prvi album 'Sound Advice' na kojem ponavaljuju ovu dobitnu formulu – njih dvojca stvaraju plesne melodije, samplove i beatove te pozivaju goste da svojim vokalim obogate njihov proizvod. Simon Marlin i Max Reich za Otvoreni radio predstavljaju svoj album 'Sound Advice'.

Nakon spomenute 'Lola's Theme', pjesma 'Back To Basics' drugi je veliki hit grupe Shapeshifters.

S: Pjesma 'Back To Basics' je za nas, kako joj i ime kaže, glazbeni povratak osnovnom zvuku. Za tu pjesmu smo otišli u jedan drugi studio u kojem smo snimili žive gitare i duhačke instrumente i zbog toga nam se činilo da se mi vraćamo glazebnim osnovama, jer mi inače ne radimo na taj način glazbu. Zbog toga smo jako ponosni na ovu pjesmu, koju je ovako lijepo otpjevala Cookie.

Pjesma 'Incredible' novi je singl Shapeshiftersa s njihovog albuma 'Sound Advice' i odmah novi hit.

S: 'Incredible' je naš novi singl i treći singl s ovog albuma. Pjesma te uglavnom poziva da zaboraviš na svoje brige, da se pokreneš i promijeniš u svom životu ono što nije dobro i da se u svemu dobro zabavljaš sa svojim prijateljima. To je uglavnom ono što mi radimo svaki vikend. Taj osjećaj koji dobivaš kada si u dobrom društvu i dobro se zabavljaš.

Novi potencijalni plesni hit s albuma 'Sound Advice' je i pjesma 'Sensitivity'.

S: Pjesma 'Sensitivity' je druga pjesma na albumu, a otpjevala ju je također Kelly Marie koja pjeva i u pjesmi 'Incredible'. Ovo je ujedno i jedina pjesma na kojoj smo surađivali s drugim autorom, a to je Nile Rodgers iz grupe Chic. Zahvaljujući njemu uspjeli smo napraviti pjesmu koja ima taj pravi, originalni zvuk 'stare škole'. Radi se zapravo o jednoj staroj demo snimku koju je Nile Rodgers snimio tijekom '80tih i činilo mu se da bi to moglo biti nešto nama zanimljivo. Stoga nam je ponudio melodiju koju smo mi ponovno snimili, sve ponovno izproducirali i dali svemu jedan disko štih, da bi na kraju bili jako zadovljni onime što smo dobili.

Sljedeća pjesma s novog albuma Shapeshiftersa, o kojoj smo pokušali saznati nešto više je pjesma 'Beautuiful Heartache'.

S: Vokal na pjesmi 'Beautuiful Heartache' otpjevala je Kelly Marie. Ovo je jedna atmosferična pjesma kakvu bi napravili Massive Attack. U njoj je malo drugačiji ritam, na neki način 'broken beat' i dosta se izdavaja iz albuma. Laganija je, sa sjajnim Kellynim vokalom i jednim od najljepših instrumentala.

Na samome kraju evo i nekoliko riječi o pjesmi 'Instead Of Falling':

S: Pjesma 'Instead Of Falling' je zadnja pjesma na albumu i meni jedna od najdražih. U pisanju ove pjesme pridružili su nam se Antigone Foster i Justin Shave koji su došli iz Australije prije nekih godinu dana i jako nam se sviđa kako oni rade, stoga smo im predložili suradnju na ovoj pjesmi. U konačnici, pjesma je ispala jako dobro pa razmišljamo da ju objavimo kao svoj novi, četvrti singl s albuma iako je ona ponešto drugačija od onoga što mi radimo, ali bi baš zato mogla biti naznaka onog smijera kojim ćemo krenuti u budućnosti.

- 17:10 - kOmENtaRi (5) - PrIntAJ - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.