Beginning..... - Hillary McMillan - Blog.hr
31.07.2008.
Beginning.....
„Hillary jesi li se već probudila?!“ probudio ju je mamin glas iz daljine.
„Daaa!“ viknula je, znajući da će joj opet držati prodike kako ne smije ići tako kasno spavati, i zjevnila. Ustajući iz kreveta bacila je pogled prema prozoru,prizor je bio isti kakav se mogao vidjeti posljednjih dana vrlo često-padala je kiša. Izraz lica na tren postao je ozbiljan jer nije voljela jesenske kiše koje su sa sobom dovodile sivilo.
Par minuta kasnije sišla je dolje na doručak već potpuno spremna za još jedan školski dan.

„Dobro,gdje je sad to dijete ?!“ nezadovoljno se opet oglasio mamin glas. Brzi pogled po stolu i bilo je jasno da misli na Hillarynog godinu dana mlađeg brat,Nicka. I baš kad je krenila prema njegovoj sobi da ga probudi,vrata njegove sobe su su otvorila i on je izašao.

On je bio onaj član obitelji koji je uvijek na sve kasnio,njemu je uvijek bio problem rano ustajanje što je uglavnom i bio razlog njegovog čestog kašnjenja u školu. Već je mjesec dana srednjoškolac i sve to mu je teško padalo jer se još nije navikao na više zadaće i više učenja.

„Hillary nemoj zaboraviti danas odvesti Lanu na sat klavira. „
Kimnila je glavom da pokaže da je čula mamu,a zatim pogledala na sat.

Pola sata kasnije je zajedno s bratom došla u školu i ubrzo nakon toga zauzela svoje uobičajeno mjestu u učionici kemije. Vadeći knjige iz torbe zadovoljno primjeti da je mjesto ispred nje prazno. Mjesto na kojem je obićno sjedila osoba koju je Hilllary od trena kad je kroćila u ovu školu nije podnosila. Ubrzo je njenu sreću zamjenila gorćina kad je vidjela da u učionicu ulazi Oliver dok mu na licu titra njegov najslađi osmijeh i kako se šarmantno isprićava profesorici. Naravno, pustila ga je na mjesto bez uobičajene zajedljive primjedbe kojom bi popratila nekog od običnih smrtnika.

Sjeo je na mjesto ispred Hillary i odmah se okrenio prema njoj : „Nisam valjda propustio nešto važno ?“ upitao je tobože zabrinuto.

„Nismo još ni počeli...“ odgovorila je trudeći se da mu ne odbrusi nešto zlobno.

„K vragu, nemoj se odmah mrštiti...dobit ćeš bore!“ po običaju je započeo.

„Znaš, ja se svakog ponedjeljka ponadam da si se u subotu prije tako napio i po mogućnosti usput utopio u nečijem bazenu...“ odgovori Hillary gledajući ga ispod oka i usput tražeći olovku po stolu.

„Pod broj jedan nikad se još uspio toliko napiti, drugo ja znam da bi ti bila neutješna da se meni nešto dogodi.“ Još se uvijek smiješio osmjehom koji je smatarao neodoljivim i dodao joj olovku koja je pala na pod.
Rasprava je prestala jer ga je ona jednostavno poćela ignorirati da bi mogla slušati što profesorica govori. Za razliku od njega ona nije bila prirodno nadarena za kemiju.

40 minuta kasnije Hillary i njena najbolja prijateljica Ithryn su izašle iz učionice.
"Kažem ti ta pokvarena stara gadura mi već pokazuje znakove da će me ove godine rušiti iz kemije!" govorila je Ithryn bjesno zureći u nekog prvašića koji se ni kriv ni dužan pojavio tu.

"Neće te rušiti...." počela je Hillary odsutno:" Jednostavno ne znaš to jer je tek prošlo par tjedana od početka školske godine,a drugo ti si najbolja učenica u razredu ako bude tebe rušila ni nama ostalima se ne piše najbolje..."

Izgledalo je kao da joj je prijateljica malo odahnula pa se nasmješila.
"Nego treba mi danas tvoja pomoć..." pogledala je Hillary molećivo.

"Opet kao prošli tjedan...?" upitala je Hillary poznavajući već dobro smišljeni plan.I puno puta iskušan.
Ithryn bi nekad rekla svojima da ide prespavati kod Hillary no cijelu noć bi provela s svojim dečkom Damianom. Njena mama i da sazna za njihovo nočno viđanje ne bi vjerovatno marila jer joj je sve bilo važnije od njene vlastite kčeri.No Ithryninom ocu ne bi bilo svejedno. On je bio strog,ali je i volio svoju kćer.

Ithryn je kimnila glavom,a Hillary je odmah odgovorila s "Nema frke".

Oko tri sata u noči probudilo me kuckanje po prozoru. Ustala sam se i otvorila prozor i zatim čula Ithrynino ubrzano šaputanje:

"K vragu zgasio mi se mobitel jer je baterija krepala pa te nisam mogla nazvati da mi otključaš...! Bacam ti kamenčiće na prozor već pola sata da te probudim,al me ti baš i ne fermaš!" sad je već postajala ljuta.
Hillary obuze neugodan osječaj.

"Pa gdje ti je ključ koji ti ostavljam u cvijeću pokraj kuće ?!" upita zbunjeno.
"Nije na starom mjestu! Sve sam pretražila!"

Hillary se već počela brinuti da je izgubila ključ,kad je vidjela ključ obasjan mjesečevom svetlošću na stolu. Zatim se sjetila da je zaboravila staviti kljuć na mjesto gdje ga Ithryn može naći. Uz par brzih koraka uze ključ pa ga baci kroz prozor ravno u Ithrynine ruke.

Pričekala je još par minuta ispunjenih tišinom,a zatim je vidjela kako se otvaraju i zatvaraju vrata njene sobe. Ithryn se baci na Hillaryin krevet.

"Hm....bila je ovo zanimljiva noć !" ustvrdi Ithryn cereći se.
"Da čujem detalje...." bacajući se na slobodni dio kreveta ,Hillary odgovori klasični ženski odgovor.

Sobom se zaorio smijeh.Preglasan.

"Zar još ne spavate ?!" začuo se iz susjedne sobe glas Hillarynog oca.

Cure su se opet oglasile sa smijehom.

"Jesam li spomenila da ti tata jaaako hrče !?" upitala je Ithryn pokušavajući doći do zraka.
Hillary se opet nasmijala pa upitala:"Ma kako ti to znaš ??"
""Čula sam kad sam dolzila do tvoje sobe, čuje se ćak do hodnika....."

Par minuta kasnije obje su zaspale.


00:50 - Komentiraj ( 25 ) Print - On/Off

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj je blog plod moje mašte i želje za pisanjem....


At this moment, there are 6 billion, 4 hundred, 70 million, 8 hundred, 18 thousand, 6 hundred, 71 people in the world.
...6 billion people in the world, 6 billion souls -- and sometimes… all you need is 1



Linkovi

Likovi
family...


Hillary McMillan
Živi u Trentonu s mamom,tatom bratom Nickom i sestrom Lanom. Druga je godina u obližnjoj gimnaziji. Prolazi s solidnom četvorkom.

Image Hosted by ImageShack.us


Gavin McMillan
Otac Hillary,Nicka i Lane, radi kao odvjetnik.
Image Hosted by ImageShack.us


Nick McMillan
Hillaryin godinu dana mlađi brat ide u istu školu koju i ona. Vezan je za svoju sestru.
Image Hosted by ImageShack.us


Lana McMillan

Hillaryna najmlađa sestra koja ima 9 godina. Nadarena je za glazbu i ide u glazbenu školu u kojoj svira klavir.
Image Hosted by ImageShack.us


...friends ...
Ithryn Moon
Hillaryina najbolja prijateljica koja najbolji ocjenama pokušava skrenit pozornost svojih roditelja na sebe. Roditelji su joj uspješni arhitekti,tata se brine o njoj ,alji mami je samo do novaca i zbog toga gazi sve oko sebe uključujući i svoju kćer. Ima dečka Damiana.
Image Hosted by ImageShack.us


Damian van Helsing
Predobar lik al je već zauzet. Cura mu je na Hillarynu veliku sreću Ithryn. Maturant je u njihovoj školi što znaći da ima dovoljno godina za vozaćku dozvolu,a to opet znaći da razvozi Hillary i Ithryn kad god je to potrebno. Obožava Ithryn i ponekad se ponaša zaštitnički kao da joj je brat,a ne dečko no njoj to ne smeta.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

credits