RECEPT ZA BUREK
POTREBNO:
tijesto za savijacu
500 g mljevene junetine
1 glavica luka (kapule)
1 žlicica papra
sol
ulje
POTREBAN ALAT:
oklagija-za razvlačenje tjesta
naravno tepsija (okrugla)
NACIN PRIPREME:
Sitno isjeckani luk dobro izmiješajte
sa posoljenim i popaprenim mesom.
Tijesto razvucite u tanke kore,
poprskajte ih uljem te ravnomjerno
rasporedite smjesu i zavijte savijacu.
Stavite u zamašcenu tepsiju
i pecite u pecnici.
Kempa
18.07.2005., ponedjeljak
Sambuca Molinari "bombon"
ne znam šta konkretno da napišem,pa ću da napišem ovo.na slici vidite jednu predivnu flašu Sambuce Molinari.talijanskog je porjekla,a na našem ju je tržištu jako teško naći.ja sam u potrazi.kad sam to piće prvi put probo ja sam bio zadivljen.to je taki ugođaj kad to piješ,neopisiv osjećaj....kao bonbon,i to bronhi bonbom jebote!a tek kad je palite,e tad je ko vrući bronhi bonbon.
ovaj frik na slici ju reklamira...kaka reklama,tako i piće!sve super,a najbolje kad ju piješ.ja mislim kad bi mi dali cjeli karton Sambuce...pojo bi i karton!
ali ne želim da piva ostane u sjeni....ipak je piva...piva,najbolja,najfinija,naj ovo,naj ono....piva dobra za bubrege!
moja top lista pivi:
1.
2.
3.
4.
5.socijala (piva koju smo pili na izletu u Rimu,nije loša,fino klizi,jako lagana)
6.Bijeli medvjed (ruska piva,ćirilicom pisana,jaka ubi bože,ko da osjetiš teke vodke kad je piješ,9.2% vol.) (nju smo isto pili u Rimu na izletu) [našo sam samo sliku čepa]
eto ja započeo o Sambuci,a završio na pivi.pa eto bar nešt! aaaaae!