Glasovi ispod površine

23.05.2013., četvrtak

Bezstjuardesne letjelice



Ameri prave zadnje lovce-bombardere s kokpitom za pilota. Bespilotne letjelice ubrzano se uvode za sve vrste vojnih zrakoplova. S nedavnih 200 danas ih ima već preko 11.000 komada. Počelo se s izviđačkim letjelicama. Piloti sjede dolje na zemlji za računalima i igraju se rata. Igrice i SF romani i filmovi više nisu u virtuali. Sve je to gola stvarnost.

Nedavno sam pokrenuo grupu koja će raditi za Croatia Airlines na novim modelima zrakoplova. Budući da je ova kompanija namijenjena mirnodopskim zadaćama moja će grupa raditi na bezstjuardesnim letjelicama. Iz čisto psiholoških razloga putnici bi teško pristajali da se voze u strojevima bez pilota. Vjerojatno bi radije sjeli u zrakoplov kojim bi upravljao pijani kapetan nego u neki gdje bi nevidljivi igrači s nekim glupim daljinskim upravljačima određivali sudbinu putnika.




Bez stjuardesa i stjuarda putovanje će biti mnogo ugodnije i udobnije. Putnici će moći gledati porno filmove ili na konzolama zajednički ratovati protiv izvanzemaljskih talibana. Jela i pića sami će donositi iz hladnjaka a među putnicama će moći izabrati „Miss Leta iznad Međimurja“ koja će im pjevušiti „Ljubav se ne trži niti ne kupuje“. Vrijeme provedeno u visinama prolazit će im nadzvučnom brzinom. Pomlađeni će silaziti na slijetne staze.

Croatia Airlines uvođenjem bezstjuardesnih zrakoplova uštedjet će toliko sredstava da će poslovanje s gubitkom biti prošlost a otpremnine od nekoliko milijuna kuna beznačajne prema onima koje će se isplaćivati u milijardama kuna. Uostalom, kad Hrvatska bude bez stanovnika što i Croatia Airlines ne bi bila bez stjuardesa pa - ruku na srce - i bez putnika. Što zrakoplovi ne bi letjeli tek toliko da se na nebu – među tolikim nenastanjenim zrakoplovima - ne bi umiralo od dosade!

- 20:48 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv