IMA STVARNO VELIKIH OBOZAVATELJA... - harrypotter - Blog.hr

"Ne diraj lava dok spava"

 

nedjelja, 24.06.2007.

IMA STVARNO VELIKIH OBOZAVATELJA...


Posljednji nastavak priče o malom čarobnjaku procurio je u javnost. Knjiga ima sretan kraj, Harry ženi Ginny. No J.K. Rowling i njeni izdavači tvrde da to nije prava verzija.


Obožavatelj Harryja Pottera napisao je verziju posljednje knjige o slavnom čarobnjaku i objavio je na internetu. Mnogi ljubitelji Harryja bili su uvjereni da se uistinu radi o nastavku priče o malom čarobnjaku, ali izdavač Bloomsbury je objavio da je to varka i da će prava verzija priče izaći 21. srpnja.

''Svjesni smo da postoji internetska verzija, ali to nije prava stvar. Ljudi se trebaju još strpjeti'', rekla je glasnogovornica izdavačke kuće.

Lažna verzija se mogla naći i na nekim Potterovim siteovima. Stručnjaci za književnost su utvrdili da je riječ o pravom piscu, jer autor ovog djela koristi ogroman broj riječi.

Iako je Harryjeva ''majka'' J.K. Rowling najavila smrt malog čarobnjaka u posljednjoj knjizi, nepoznati autor je svoju verziju zapečatio sretnim završetkom - Harry se ženi sa svojom dragom Ginny Weasley.

Zbog ovog slučaja provedena je i istraga. Samo su tri čovjeka, uz J.K. Rowling, pročitala knjigu, tako da su šanse da je originalni tekst procurio uistinu male.

24.06.2007. u 12:05 • 33 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Harry Potter

HP Linkovi, Slike, Ostalo

Design