harrypotter18 https://blog.dnevnik.hr/harrypotter18nus

ponedjeljak, 19.02.2007.

uvod

Harry je u čarobnjačkom svijetu poznat po tome što je preživio napad zlog Lorda Voldemorta, jednog od najmoćnijih čarobnjaka svih vremena i najvećeg negativca u serijalu kad je bio star tek godinu dana. Voldemort je izgubio svoju moć i tijelo, ali ipak je preživio.

James i Lily Potter tada su ubijeni dok su pokušavali zaštititi malog Harryja od Voldemortova napada. James je umro prvi, na ulazu u kuću, u pokušaju da zaustavi Voldemorta. Lily se pak odlučila žrtvovati za svog sina, iako je imala izbor, i tako je zaštitila Harryja drevnom magijom. Tako se ubojita kletva, Avada Kedavra, "odbila" od Harryja na Voldemorta i Harry je preživio. Zbog toga je Voldemort izgubio moći, ali ipak mu je ostalo snage da preživi i jednog se dana opet vrati na vlast.

Kako se uspio vratiti i zašto nije umro - Harry Potter i Plameni Pehar i Harry Potter i Princ miješane krvi.
Taj je događaj doveo do Harryjeve slave u čarobnjačkom svijetu i nadimka - "dečko koji je ostao živ" - zato što je on jedina osoba koja je preživjela kletvu Avadu Kedavru i smatraju ga razlogom Voldemortova pada. A jedini je vidljivi znak da se tako mlad susreo s Voldemortom ožiljak u obliku munje kojeg Harry ima na čelu.

Unatoč činjenici da je Harry preživio pokušaj ubojstva, do pete knjige nema pojma zašto je Voldemort izgubio moć i u Harryju Potteru i Odaji tajni potvrđuje to govoreći Voldemortu:

Nitko ne zna zašto si izgubio svoju moć kad si mene napao. Ne znam ni ja, ali znam zašto me nisi ubio...
Nakon smrti svojih roditelja Harry je bio prisiljen živjeti s jedinom obitelji koja mu je ostala - sestrom svoje majke, Petuniom Dursley, i njezinim mužem, Vernonom, u malom engleskom gradiću Little Whingingu u Surreyju. Dursleyevi žive u Kalininu prilazu br. 4 u velikoj, besprijekorno održavanoj četverosobnoj kući i čine se posve dobrima i normalnima. Ali baš i nisu, tako su prvih deset godina zanemarivali Harryja u korist njihovog sina Dudleyja i u pokušaju da Harryju "izbiju" iz glave magiju i učine ga "normalnim", držali su ga u izolaciji od čarobnjačkog svijeta i svih njegovih utjecaja.

Jako je važno naglasiti da Harry nije čistokrvni čarobnjak, već je miješane krvi - potomak je jednog bezjačkog roditelja i jednog roditelja čarobnjaka. Po svojem ocu, potomak je čistokrvnih čarobnjaka, ali njegova je majka vještica rođena kao bezjakinja, u nemagičnoj obitelji.

19.02.2007. u 19:13 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Evo kao prvo sve vas pozdravljam!!!
Hm šta ću pisati???
Aha,sad sam se sjetila,pisat ću o
Danielu Radcliffu, Emmi Watson,
Rupertu Grint, njihovim tadašnjim životom,
njihovim sadašnjem životu, i njihovom
budućem životu, njihovim filmovima,
knjigama i ljubavima...

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

evo da se malo opišem...

Zovem se ?????, nadimak mi je Neny*
imam ?? godina, dolazim iz ??????
Dvije naj frendice su mi ???????
i ?????, idem u ? razred
U razredu imam jednu tako glupavu
osobu, zovemo ju Đ?????

Ostavljajte komm!!!!!