Misionarski poza - Susretit će se u sredini

utorak , 18.12.2018.

Magazin










Click here: Misionarski poza






U svojoj utjecajnoj studiji 1953 , istraživač napisao je kako je 100 posto udanih ispitanica izjavilo da najčešće koristi taj položaj, a 9 posto ih je izjavilo da isključivo koristi samo njega. Žene kojima je ovo najdraža poza najčešće imaju submisivnu ličnost, dok kod muškaraca ona može ukazivati bežanje od intimnosti. Uza zid Ona se nasloni na zid i obavije noge oko njegovih kukova, dok je on snažno drži. Sem fizičkog uzbuđenja, ona oseća i da se on brine o njoj.



misionarski poza

Muškarac kojeg volite je iz ovog položaja divan prizor Nadvija se nad vama, ruke mu izgledaju savršeno definisano, i osećate njegovu težinu i silu... Pri pasjem položaju bo tvoji partnerici zelo všeč, če se boš nagnil naprej, nadnjo, in božal njen ščegetavček. Torej nobenega brezčutnega porivanja, pri katerem se počuti kot napihljiva lutka v najboljšem primeru.



misionarski poza

Magazin - Oh da Ona leži na stomaku dok joj gornji deo tela visi, a dlanovima drži svoju težinu.



misionarski poza

Žena leži na leđima sa podignutim kolenima, a muškarac na njoj — ovo bi ukratko bio opis jedne od najčešće praktikovanih seks poza. Međutim, pogrešili bismo kada bi rekli i omiljene poze, jer njena popularizacija tokom istorije, kako ćete videti u tekstu koji sledi, nema nikakve veze ni sa udobnošću ni pogodnostima ovog seks položaja, a ni sam naziv sa delima srednjovekovnih misionara, koji su uglavnom živeli u celibatu. Dakle, kako je nastao misionarski položaj? Kako ovu pozu srećemo u umetnostima raznih perioda i naroda — od drevnih Egipćana, antičkih Grka, starih civilizacija Južne Amerike, Kine, Japana… došlo se do pogrešnog zaključka da je misionarska poza omiljeni položaj za seks svim ljudima. Ipak, za drugeznalo se i tada, a zna se i danas, a svoje posebno mesto među njima misionarska poza nije zauzela zbog prednosti u fizičkom smislu, mada se upravo u samom položaju i krije istina o njenoj posebnosti. Kao što smo rekli — žena dole, a muškarac na njoj. Suština ovog položaja je ustvari oslikavanje dominacije muškarca nad ženom u svakom pogledu, pa čak i u seksu. Postoji priča, mit ili kako god bi to nazvali, da su stari Grci seks upražnjavali isključivo stojećki, dok im Artemida nije otkrila misionarski položaj kao jedini prirodan, upravo zbog pomenute dominacije. Kasnije je ovaj stav prihvatila i Hrišćanska crkva sa tvrdnjom da je ovaj položaj najpogodniji i najefikasniji za oplodnju, pa su zbog toga svi drugi položaji nepotrebni. Naziv misionarska poza, takođe nema mnogo veze sa misionarima, jer kao što znamo oni se baš i nisu razbijali od seksa. U pitanju je lingvistička začkoljica koju je čini nam se najbolje objasnio Alfred Kinsli Alfred Kinsley u svojoj studiji Seksualno ponašanje muškaraca, 1948. Oni su uz svoja ognjišta karikirali takozvani englesko-američki način seksa, a kako su ta plemena sve doseljenike zvala misionarima, tako se odomaćilo i ime ove poze — misionarska. Nakon toga, naziv se proširio i na druge jezike, mada još uvek postoje suprotstavljena mišljenja o tome kako je on zaista nastao. Kao što smo videli, misionarska poza vas može dovesti u nezgodnu situaciju po dva osnova — lingvističkom i ravnopravnosti polova. Da biste uspešno izbegli oba, evo saveta — manje priče, više seksa! Nije vreme za razmišljanje… ©Muskimagazin.



Drole de sexe Crazy Sex
Naziv misionarska poza, takođe nema mnogo veze sa misionarima, jer kao što znamo oni se baš i nisu razbijali od seksa. Zapravo, on odradi većinu posla. Dovoljno je da se praviš da spavaš — izbeći ćeš i poljubac. Žene koje je obožavaju vole spor i senzualan seks, a i inače su u životu opuštene. U moru tih informacija o seksu, nabasaćeš na one koje razmatraju najbolje poze u vođenju ljubavi. Ovo je za žene jedan od najboljih položaja, a vrhunac mogu doživjeti na beskonačno mnogo načina, bez puno truda ili akrobacija. Sama promena lokacije učiniće misionarski položaj uzbudljivijim. Da li je ona dosadna? Bugi-bugi u kadi Muškarac sedne u kadu, postavi jastuk iza leđa, da bi mu bilo udobnije, savije noge, ako je kada mala.

[Klik hr|Najbolja stranica za upoznavanje u hrvatskoj|Srpske matorke]






Oznake: magazin

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.