halucinirajmo#zajedno

24.04.2006., ponedjeljak

Laurent Garnier

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Osobne informacije :
Ime: Laurent
Prezime: Garnier
Zemlja: Francuska
Biografija :
Nakon debi nastupa u klubu "Hacienda" u Manchesteru 1987. i eksplozije acid house Laurent Garnier igrao je važnu ulogu u razvoju elektronske glazbene scene. U posljednjih desetak godina stekao je svjetski ugled svirajući u svim većim svjetskim klubovima i na svim većim svjetskim festivalima.

Tijekom tog vremena izabran je za najboljeg DJ-a, te je stekao značajan odnos s javnošću. Laurent se razlikuje od prosječnog DJ-a. Zasto? Odgovor potražite kod onih entuzijasta koji čekaju u redu da bi čuli Garniera kada je rezident u klubu Rex u Parisu i L`Anfer u Dion-u.

Poštovan je od oba kuma detroit techna, sa kojima je izgradio dobre odnose i veze, kao i sa mlađom generacijom producenata i DJ-a kojima je dao osjećaj za elektronsku glazbu kroz svoje setove i radio emisije. Osim njegove uspješne karijere DJ-a uvijek je producirao svoju glazbu. U 1991. lansirao je seriju pjesama za etiketu "France Dance Division", a 1994. osniva vlastitu etiketu i kuću "F-Communications" u suradnji sa Eric Morandom.

Stvari "Acid Eiffel" i "Wake Up" za etiketu "FNAC Dance" poslužile su kao odskočna daska za novu francusku elektronsku glazbenu scenu. Postao je i prvi francuski ambasador housea i techna, a 1994. g. izdao je svoj album "A Shot In The Dark" i sigurno je postao prvi francuski DJ koji je pozvan da svira na prestižnom "Peel Sessions" radio emisiji na BBC Radio One. Izdanjem svog drugog albuma "30" bio je još jedan veliki plus u njegovoj karijeri. Od tada je odlučio smanjiti svoju radnu godinu i više se orijentirati na produkciju. Naravno, to ga nije omelo da svira na glavnom flooru prvog Technoparade-a (Paris 1998. ) pred 100, 000 ljudi, a iste godine dobio je i prestižnu nagradu "Victoire de la Musique" za svoj album "30", a značajno je i to da je prvi put u povijesti uvedena nagrada za plesnu glazbu. Tijekom podjele nagrada na trgu "Olympia" u Parisu uživo je odsvirao "Acid Eiffel" uz pratnju violinista i bubnjeva, a čitav je događaj prenošen uživo na francuskoj televiziji TV-Techno. S tim je dobio pozive da svira na svim većim svjetskim festivalima. Izdvajamo: Sonar, Borealis, T in the Park, Creamfields). Iste je godine na Olympi-i opet svirao u suradnji sa 14 glazbenika i plesača. Doživljaji i iskustva sa ovog događaja, turneja po Europi koja je uslijedila uključujući i Montreux Jazz Festival bili su važna karika u izdavanju njegova albuma "Unreasonable Behaviour".

Oni koji su očekivali da će to biti još jedan techno album su se iznenadili. Izdanjem ovog albuma mnogi su se složili da je ovo Garnier-ov najbolji rad do sada. Mnoge stvari sa ovog albuma u svojim DJ setovima koriste najbolji svjetski DJ-i.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.