Hal 9000

17.01.2007., srijeda

012 Station team - Blog paraziti

Veoma sam zadovoljan novim projektom Večernjeg, Monitora i Blog.hr servisa koji će približiti blog širokim masama, no već sam primijetio neke nekorektne pojave. Naime, konkretno, postoji blog 012 Station team, koji je ujedno neformalna reklama za istoimeni frizerski salon. Kako se taj blog nalazi na Almost cool listi, najnoviji postovi sa iste vide se na portalu Monitora i Večernjeg, dotični su vidjeli priliku za besplatnom reklamom. Obično bacim oko na Cool i Almost cool listu, pa sam u zadnja 24 sata primijetio interesantnu pojavu; Imenovani blog stalno se nalazi među 12 najnovijih postova (što ga uvrštava na naslovnice navadenih portala) Autori bloga 012 station team svakih sat-dva objavljuju isti post (već su 5-6 puta objavili post «Leptirov učinak»). Mislim da je njihov blog prvenstveno zamišljen kao reklama za salon, a da ovo sada prelazi granice dobrog ukusa. Svaka se reklama plaća, a njihova se reklama očito plaća guranjem kvalitete na marginu javnosti. Ako svugdje postoji neki kodeks ponašanja, tada su autori bloga 012 station team sigurno izašli iz dopuštenih okvira i postali paraziti koji tuđom zaslugom stavljaju novac u svoj džep (ne plaćaju reklamu) i mislim da je njihovo prisustvo na Almost cool listi kontraproduktivno u odnosu na razvoj ovog medija!

Kako ovaj post i ja objavljujem drugi puta, nadopunio bih ga sa informacijom kako je vać nekoliko puta objavljen drugi (novi) post, a da je sva kao što tvrdim možete se uvjeriti i sami. Naime, prvi komentar je zabilježan davno prije objavljivanja posta, dakle to je u slučaju neponavljanja posta nemoguće!http://012station.blog.hr/
- 08:40 - Komentari (5) - Isprintaj - #

12.01.2007., petak

Zna li Sanader koliko je sati?

Posljednjih nekoliko dana Hrvatsku trese afera premijerovih satova vrijednih preko milijun kuna. I dok Ratko Maček tvrdi da je premijer satove stekao prije svog mandata, godina proizvodnje Sanaderovih najskupljih satova definitivno upućuje na drugo. Ono što sada postaje bitno, postaje očito da je maček u ima premijera lagao javnosti, jer su dva najskuplja Sanaderova sata lansirani na tržište 2003. . i 2005. godine, dakle jedina dva objašnjenja su ili da je premijer lagao ili da je u posjedu vremeplova.
Nevjerojatna je bila i izjava glasnogovornika vlade u kojoj je rekao da se politikom ne bi trebao baviti nitko tko nema kuću, dva auta i najmanje 50.000 Eura ušteđevine. Mislim da je iz te izjave vidljivo kako nas Maček ne vidi niti u divljem kapitalizmu, već bi se zadovoljio tek sa feudalnim ustrojem društva.
Na pitanje zašto Sanader nije prijavio satove Maček je odgovotio kako treba definirati što to spada u imovinu, a što ne i da premijer nije znao kako su satovi imovina. Mislim da ovakve izjave vrijeđaju hrvatski narod, jer ja moram platiti porez na kuću koja vrijedi upola manje nego premijerovi satovi, a on njih ne mora niti prijaviti. Ipak, istina je isplivala na površinu, jer premijer nije niti mogao prije mandata prijaviti imovinu koju je stekao za mandata!
Pitam se samo zna li Sanader koliko je sati i da bi zbog laganja narodu trebao odstupiti. Možemo li vjerovati takvom premijeru kad kaže da se bori protiv korupcije i sive ekonomije?
Bravo za Sanadera, baš je transparentan!
#Jutarnji list
P.S. POdsjeća li vas glupi Kirin na glupog Penića?

- 08:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.01.2007., ponedjeljak

Sretna nam Nova Godina!

Image Hosted by ImageShack.us
Što predvidjeti za narednu godinu, osim da će se još više povećati raskorak između moći i svijesti čovječanstva?!
- 00:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico