Hal 9000

26.04.2005., utorak

Feminizam kao dio globalizacijskog procesa


Ovih su dana mediji prepuni ovakvih tema:
«Neravnopravnost spolova na listama za iduće izbore
Kandidacijske liste za predstojeće lokalne izbore nisu ispoštovale zakonske propise o ravnomjernoj zastupljenosti spolova. "Niti na ovim izborima nije postignuta uravnotežena zastupljenost muškaraca i žena na listama", izjavila je predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin. "Nositelji lista za županijske skupštine u gotovo svim županijama su uglavnom muškarci i to je jasan pokazatelj da nema pomaka kada su u pitanju žene u lokalnoj politici", dodala je Helena Štimac Radin. Biserka Momčilović, predstavnica Istarskog povjerenstva za ravnopravnost spolova izjavila je kako ovi izbori pokazuju koliko je potrebno donijeti zakonski okvir o zastupljenosti žena na kandidacijskim listama jer će u suprotnom žene i dalje biti ponosne na poneku nositeljicu liste, a to dovoljno govori o vrednovanju žena u društvu i našoj poziciji...»

Komentar
Pitanje je nisu li možda žene u prosjeku manje zainteresirane za politiku od muškaraca, upravo kao što za neke druge stvari pokazuju veći interes. Moderno društvo, a posebice feminizam, dio je globalizacijkskog procesa koji ima za cilj ukinuti sve one razlike kroz koje su se ljudi, narodi i religije identificirali stoljećima, ali klasne razlike ostaju jer nisu smetnja iako ljudi danas u zamljama trećeg svijete umiru sramotno.. Feminizam pokušava silom pokazati da između moškaraca i žena ne postoje nikakve razlike, što je apsurdno. Evidentno je da postoji ljepši spol, postoji jači spol itd., a samim tim jasno je da oba spola nemaju jednake životne interese. Negiranje te razlike dovodi do apsurda, općeg nihilizma u društvu, a na poslijetku do opravdanosti homoseksualnosti kao normalne spolne orijentacije (zašto birati drugi spol, kada je isti kao tvoj). Feminizam u toj formi je destruktivan za oba spola i za društvo upoće jer stvara lažnu sliku o «ravnopravnosti u postotcima».
Da li bi trebali medicinskim sestrama podijeliti kirurške noževe, samo zato da bude jednak broj ženskih i muških kirurga ? Stjuardese, spremajte se da postanete piloti ma koliko nas koštalo! Muškarci, kupujte trudničke haljine!
Mislim da te kriterije ženama nameću žene koje nisu sretne s time što su žene, dakle sa sobom.
Onaj tko nije sretan sa sobom, taj ne može drugoga usrećiti, već samo unesrećiti.
Sretan sam što sam muškarac i osjećam privlačnost prema ženama koje su sretne što su žene.
Svijet je prekrasan zbog različitosti. Odbacimo teorije o arijevskoj rasi! Poštujmo i volimo razlike!

- 06:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

  travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico