"Svako novo sada?!"

06.01.2017.

Mir i spas Božji ti želim!


"Mom polu-bratu u 'tuđini'!"



*

“New age?“

*


U V O D

*

Zašto moćni nemaju milosti, znaš li?

*

Nisu Svemoćni!, nikada svemoć zadobiti neće!

*

Samo je jedan Svemoćni!

*

Kako to zašto to?

*

Pa kada bi ih bilo samo dva da ne kažemo više, „Oni“ bi se međuse natjecali tko će moćniji biti! Eto zašto i ne mudruj više ako pameti imaš.

Ovo sebi rekoh a ti kako hoćeš!


*

A sada: GLAVNI DIO

*

Poimanje pojma „sustav“ nekada se odnosila na norme, sada na organizacije uređene na principima strojeva, uređaja ili čak skupine uređaja. Sve je mehanicizirano – digitalizirano, ljude svedoše brojeve!!

U ovo , ne u neko novo doba UN se pretvorio u sustav, golemi stroj koji pravo koristi na ideološki način, . . . ..

Oni koji su od takva sustava bježali sad su glavni pobornici (kolovođe). Sada uspostavljena pravna teorija odvojena od stvarnosti unaprijed potvrđuje pravne sustave koji će se pozivati na pravo kako bi opravdali nepravdu.

Svako malo spominjem mog polu-brata? Bratska dužnosti mi je mlađeg brata po Ocu ne i po majci, pozvati da Očevoj kući se vrati.

Moja polu-braća zaboravljaju, rađe da kažem; odbijanjem da prihvate realnost, za koju tvrde da je „hipotetska“, ona se uvijek vraća i osvećuje upravo tima – Njima. Kratko pamti (manje od 100 godina), ali kada mu račun na naplatu dođe, kuka, dreči, pomoć traži, milost moli, a sam je evo u sada krajnje nemilosrdan, bez i malo samilosti za ljude u potrebi. Igra igru „velikih brojeva“?!

Nadam se da smo se razumjeli, ne o nekom novom dobu - vremenu, nego o trenu sada?!

S a v j e t : Kada „Knjigu" učiš, sebi je tumači, svoje tumačenje drugima ne nameći, možeš svoje mišljenje izreći, ali ga drugima ni pod razno ne nameći!, hn.



Hajd uživaj u sada!, koliko god više možeš ne oštećujući bližnje – druge.


*




Svaku sreću, mir i dobro Ti!



Oznake: Preodgoj "odrasle djece"