Hajduk živi vječno...

nedjelja, 15.05.2005.

(...suzdržana...)

Istovjetnim rezultatima Hajduka i Intera od 1:1 u Rijeci i Zaprešiću, naši nogometaši su zadržali prednost pred Zaprešićanima od dva, odnosno Riječanima od šest bodova. Iako po kišnom vremenu i namočenom terenu, naši igrači su, kao i u protekloj "Kup srijedi", imali više od igre, ali nisu uspjeli terensku nadmoć pretočiti u pobjedu.


Vezni red Blatnjak-Damjanović-Leko-Krančar, funkcionirao je vrlo dobro, naročito u prvom poluvremenu kada su držali loptu u nogama 64%, nasuprot riječkih 36%.
Iz nekoliko dobrih prilika treba izdvojiti prolaz Blatnjaka u 31', kada je sa vrha kaznenog prostora topovski pogodio stativu. Lopta je sjela nešto ispod grede, već svladanog Radmana.
Nije se dugo čekalo za još jednu dobru akciju Hajduka (37'), nakon koje je Dragičević glavom pogodio za 0:1. Asistent je s lijeva bio danas zapaženi Danijel Hrman.
Nismo dugo uživali u vodstvu (do 41'), dva bivša Hajdukovca Mujdža i Erceg brzo su vratili utakmicu u egal. I ovog puta s lijeva (ali za Riječane) ubacio je Mujdža, točno na glavu nepokrivenog Ercega, koji u maniri rutinera prenosi loptu u suprotni, nebranjeni kut vratara Balića.


U drugom dijelu, pojačala je kiša, a opao tempo utakmice.
Hajduk je i dalje za nijansu bio bolji, pa je tako imao i stopostotnu priliku u 74'.
Blatnjak je još jednom, ovoga puta s desna, velemajstorski ispromiješao obranu domaćina (neki su igrači Rijeke od lažnjaka padali i na stražnjicu), ubacio na 5m za Bartulovića, koji loše zahvaća loptu, no ona ipak kao parabola pada pod gredu, ali ju vratar Radman vrhom prstiju izbacuje u korner.


Do kraja utakmice, može se zabilježiti opomena za Niku Kranjčara, kojemu je to treća, tako da neće moći nastupiti u slijedećoj Hajdukovoj utakmici ove srijede protiv Slaven Belupa u Poljudu.


Sastav Hajduka:
Balić - Žilić, Vejić, Đolonga, Hrman - Blatnjak, Damjanović, Leko - Kranjčar (od 93' Grgurović) - Bušić (od 82' Turković), Dragičević (od 71' Bartulović)

ajt..napaokon dosta tih gostovanja..Na poljudu,na poljudu...

- 10:41 - Komentari (9) - Isprintaj - #