| < | siječanj, 2008 | > | ||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 | |||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Ciganska torta
- 10:53 -
Ispeklo pa reklo (19) -
Tisak -
# -
On/Off
|
"Ciganska torta draga je svima, Puding i kekse volimo svi, a ona to ima! Brzo, jednostavno, lako za sastavit, Čak će je i naša Tedi znati napravit! I sad vidim da nisam neki poeta, Stoga, kanim se toga i bacam Na pisanje recepta!" TA-DAAAAAAAA! ![]() Potrebno je: ![]() * Dvije vrećice čokoladnog pudinga – osobno uvijek koristim Dolceline. Nisam nikad probala Cigansku tortu od pudinga drugog okusa i nemrem garantirat da bi išta osim čokolade valjalo, al ak volite eksperimentirati – dajte – i, svakako, javite rezultate. Bez obzira koji okus pudinga koristili, slobodni ste i dalje svoj uradak nazivati Ciganskom tortom – imate moje dopuštenje (ovo je interna fora i trebalo bi vam biti smiješno, ako znate o čem se radi) * Paket Petit Beurre keksa – mogu i jeftinije inačice * Litra mlijeka cca 2 deci za vlaženje keksiju. * 4-5 žlica šećera * Šlag (u prahu, vrhnje za šlag - što god) – u količinama po volji. Skuhajte puding po uputi proizvođača, u Dolcelinom slučaju to izgleda ovako; prašak iz vrećica (dvije vrećice) pomiješajte sa 4-5 žlica šećera i 12 žlica mlijeka odvojenih od litre. Dobro promiješajte. E, al stvarno pripazite da dobro izmiješate. Za to vrijeme zakuhajte ostatak mlijeka te ga, kada zakipi, sklonite sa vatre i u njega izlijte smjesu praška, šećera i mlijeka. Vratite na vatru i kuhajte 2-3 minute, na laganoj vatri, uz miješanje – najbolje pjenjačom kako vam se puding ne bi zgrudao. Pustite puding da se malo ohladi pa u njega stavite žlicu margarina i promiješajte. Cigansku tortu obično slažem u duboki protvanj, te iz njega vadim komade. Također, može se slagati i u one velike četvrtaste protvanje, one koji dolaze uz rernu, u manje slojeva, pa to onda ispadnu više kolačići nego torta... Ako želite da torta bude prava torta, kao što sam ja željela za Gužvaru, onda je postupak slijedeći; Posudu (kalup) četvrtastog oblika obložite aluminijskom folijom (pokušala sam s plastičnom, al mi se frkala i ljepila sama za sebe), onako da rubovi vire van, a kako bi sve to lakše mogli izvaditi iz posude kada za to dođe vrijeme. Složite red petit keksiju prethodno, na kratko, umočenih u hladno mlijeko. Preko njega razmažete sloj pudinga. Dalje se slaže tako, sloj po sloj – keksi, puding – s tim da se keksi slažu kriš-kraš (ako ste ih prvo okrenuli vodoravno, idući sloj neka bude okomit...) ![]() Zadnji sloj neka bude keks. Meni je ovaj put ostalo nešto pudinga, te sam njime popunila kuteve posude. Tortu ostavite na hladno mjesto kako bi se puding zgusnuo i čvrsto povezao kekse. Kad se torta ohladi i očvrsne okrenete ju na poslužavnik (tanjur, nešto već na ćem ju mislite poslužiti) i pomoću folije izvucite van iz kalupa. ![]() Premažite ju šlagom i ukrasite po želji. ![]() Dobar tek! ![]() Ljubi vas Nessa! |





