| < | siječanj, 2008 | > | ||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 | |||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Štrukli sa sirom
- 10:36 -
Ispeklo pa reklo (9) -
Tisak -
# -
On/Off
|
Sastojci: 50 dgk brašna (mekog) 1 jaje 2 žlice ulja ili 10 dkg margarina malo soli 2 dl mlijeka ili vode ![]() Na plohu na kojoj mijesite stavite brašno i napravite udubinu. U udubinu dodati ostale sastojke pa prvo umijesite vilicom dok se ne počne formirati tijesto. Tada mijesimo da dobijemo čvrstu kuglu (otprilike kao za rezance). ![]() Nadjev: 30 dkg friškog sira 1 vrhnje (oko 2 dl) 2 jaja 1 žlica griza malo soli Dobro izmiješati nadjev. Razvaljati tijesto na što je moguće tanje, filati, razmazati filu, pa zamotati kao za štrudlu. ![]() Štrukli se režu tanjurićem! Prvo utisnite vanjskim rubom dlana da se "razmakne" fila, a zatim tanjurom kao kotačem prerežite. Štrukle odmah stavljajte u kipuću slanu vodu uz dodatak ulja i kuhanjte 20-ak minuta. Na brzinu ih, po cijeđenju, zalijem malo posoljenim vrhnjem za kuhanje... ali postoje i druge inačice. ![]() Npr, možete ih preliti prženim prezlima (krušnim mrvicama) ili složiti u vatrostalnu posudu premazanu margarinom, na malo margarina prokuhati vrhnje za kuhanje i malo muškatnog oraščića, na kraju dodate parmezana, pa prelijete štrukle i zapečete u pećnici! DOBAR TEK! Vaša Lorna |



