U našem narodu uvriježeno je da se riba jede petkom.
Danas definitivno nije petak, no red je na meni da objavim recept, a ovako će te ipak imati vremena pripremiti sastojke :)
Količine sami odredite – ovisno za koliko ljudi pripremate ručak, a sami najbolje znate koliko vaši ukućani mogu pojesti.
Dakle, potrebno vam je;
* pastrva
* krumpir, narezan na četvrtine
* mrkva, narezana na ploškice
* grincajg,
* paprika, cijela
* sol
* brašno
* ulje, po mogućnosti maslinovo
* puno češnjaka, sitno nasjeckanog
Ribu očistite, natopite sokom limuna i pustite da tako odstoji oko pola sata.
Potom ju posolite, pobrašnite i kratko popržite na ulju, sa svake strane.
Tako pripremljenu ribu napunite nasjeckanim češnjakom.
U veći protvanj stavite krumpir, mrkvu, grincajg i papriku, posolite, promješajte, na to poslažite pripremljenu ribu, prelijte s malo ulja,
prekrijte aluminijskom folijom i, u roru, pecite oko sat vremena na temperaturi 200-220 stupnjeva, a potom
- dobar tek!
Ljubi vas Nessa!
|