06

četvrtak

kolovoz

2009

Dr. House, volim te!

Da se mene pita, ovo ljeto ne bih prozvala ni uspješnim za turizam, niti toplim/hladnim/dobrim/jadnim. Ovo ljeto prozvala bih dvoličnim. Svako malo mijenjala se vremenska prognoza, čas vrućine, čaš tuča, pa je nestalo 10 stupnjeva, pa se vratilo 15. Kao da pričamo o popularnim dijetama i yoyo efektu.
Također, ovo ljeto me nije očaralo nekim događanjima. TV program je očajan, sport ne volim pa me ni Olimpijske igre ne očaravaju, nego više živciraju. Život na kontinentu kao da je zamro, godišnji su uzeli svoj danak. I tako sad surfam po netu i vidim na jednom blogu post o seriji dr. House, čija repriza ide u "udarnom" terminu s obzirom na gledanost. Kao jedna od najgledanijih serija, emitira se (ako imate sreće) od 22h na dalje. Tako da ne samo da ne mogu nikako pogoditi kad počinje jer se termin stalno mijenja, nego se moram pošteno namučiti da bih vidjela jedinu poštenu stvar na TV-u. Zašto gledam reprize? Jer je i prošlo emitiranje bilo u "pogodnom" terminu, eto kako nagrađujemo ljude koji rade i obavljaju svoje obaveze. I za kraj evo par mojih riječi o ovoj meni izvanrednoj seriji:

Dr. House me osvojio ovog ljeta. On je spoj svih ljudskih osobina kojima se ljudi dive, ali i zadiru od njih. Pametan i uvijek korak ispred, uvijek u pravu i prije svega direktan. Iskrenost lišena ukrasnog papira, drskost i sposobnost na djelu. Ova serija daje nam osjećaj da se netko uistinu bavi našim problemima zanemarujući sve ostalo, daje nam dozu drskosti koja nedostaje u našim životima, osobito svima onima koji paze na tuđe odobravanje, mišljenje i žive više za druge nego za sebe. Iako se ponaša kao gad, dr. House će nam sve izgovoriti u lice, a ne u leđa. A svojim pristupom tjera nas i svoju ekipu da ponekad pokažemo zube i time sami sebi dokažemo da smo mu ravni. On je uvijek u pravu. Istovremeno neovisan i ovisan o svima (ne samo da je ovisan o tabletama nego i ekipi koja mu ih omogućuje). Spoj neobičnog karaktera i izvanredne genijalnosti. I zato ga svi volimo.

<< Arhiva >>