Brzi spoj za vodu - Pronađi pratnju

petak , 28.12.2018.

Pišite nam










Click here: Brzi spoj za vodu






Prelijte preko kolača, izravnajte pa stavite u frižider, najbolje preko noći. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Pogledajte video za priremu pite sa visnjama.



brzi spoj za vodu

Peći na 190 C oko 50 minuta. Brzi Kuhar vam nudi neke od najboljih recepata i ideje za ručak za Hladna Predjela, Topla Predjela, Pite i Tijesta, Glavna jela, Supe i Čorbe, Torte, Kolače, Ribu i morske plodove, Sosove, Salate, Zimnicu, Sendviče sa brzim i jednostavnim opisima kao i mnoge ukusne video recepte.



brzi spoj za vodu

Brzi kolač od jabuka, sa ganaš kremom - Kako jednostavan kolač od jabuka obogatiti i učiniti posebnim?



brzi spoj za vodu

Luk nasjeckajte na jako sitne kockice i prodinstajte ga na ulju i malo soli. Kada postane staklast, dodati meso, biber i suhi začin i miješati dok se meso ne usitni i ne prodinsta. Ovako spremljen nadjev odložiti sa strane dok kore ne pripreme. Od ukupne količine kora, odvojiti 4 cijele kore. Okruglu tepsiju namazati uljem i tepsiju obložiti korama, tako da krajevi kora izlaze van tepsije. U jednoj posudici staviti vodu, ulje i so i razmutiti kašikom. Tom mješavinom malo natopiti kore na dnu tepsije. Sada dodati malu količinu mesa, pa preko mesa dodati iscjepkane kore. Kore poprskati mješavinom vode i ulja, pa preko njih opet staviti meso. Redati tako naizmjenično dok se i kore i nadjev ne potroši, s tim što zadnji sloj treba biti od mesa. Meso prekriti sa zadnjom čitavom korom koja je odvojena na početku i preko nje preklopiti krajeve prvih kora, koji izlaze iz tepsije Te viškove preklapati jedan po jedan, i poslije svakog preklapanja, koru zaliti sa malo tekućine. Kada je burek ovako složen, gornju površinu još malo nakvasiti tekućinom, ali ne previše. Od ukupne mješavine vode, soli i ulja, odvojiti nekih 30 ml. Tim ostatkom ćete zaliti tek pečeni burek. Burek peći u prethodno zagrijanoj rerni na 250 C, dok fino ne porumeni. Kada je pečen, zaliti ga ostatkom tekućine i vratiti ga u rerni još cca 5 minuta, te ga poslije prebaciti na nekoj tacni, plohi ili šta već, da se malo ohladi, međutim prilikom prebacivanja burek treba tako preručiti da gornji dio bureka sada bude odozdo. Ostaviti ga da odstoji jedno 5-10 minuta, pa rezati na četvrtine. Brzo i jednostavno, da jednostavnije ne može biti, a okus mu je veoma sličan bureku iz pekarnice.



Nadvožnjak HŽ Čabdin, Jastrebarsko
Between misljenje nam je bitno. Preko opet staviti kesu ili foliju, ne stiskati je jako pa sve staviti u frižider preko noći pa sutradan prebaciti zajedno sa kesom celu tortu na tacnu pa podignete jedan deo i podvučete kesu, pa drugi deo i izvučete kesu. Okrenete na tacnu, skinete kesu i onda okrenete na drugu tacnu. Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod. Redati tako naizmjenično dok se i kore i nadjev ne potroši, s tim što zadnji sloj treba biti od mesa. Nazovite 043 445 135 ili 043 531 398 ili postavite upit putem obrasca... Izraditi čvrsto slatko vrhnje, dodati krem sir i šećer. Na upisanu e-mail adresu je poslan link za potvrdu prijave. Uvek prisutne, uvek dostupne.

[Oglasi za druzenje hrvatska|Sve o Seksualnosti|Pricaonica broj telefona]






Oznake: brzi, kolač, od, jabuka, sa, gana, kremom

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.