Muvanje smudja zimi - Susret s djevojkom

četvrtak , 24.01.2019.

Smuđ (Stizostedion lucioperca)










Dating Site: Muvanje smudja zimi






Nako toga sledi brz nizvodni beg, koji treba ispratiti namotavanjem viška strune i sprečiti ga samo u slučaju da je u tom smeru veća prepreka ili stablo u vodi. Stizostedion volgensis - smuđ kamenjar: zadnji ugao vilica doseže ili premašuje zadnji ugao oka. Najproduktivniji metod u večernjem ribolovu smuđa je varaličarenje tonućim i zaranjajućim voblerima u srednjim slojevima na dubinama do 3m i plivajućim voblerima pri površini.



muvanje smudja zimi

Usta su velika sa puno oštrih zuba. Isti sistem se može probati i za smuđa.



muvanje smudja zimi

com-k2.ru - Na bokovima tela smuđ postoji 8 do 12 sivocrnih poprečnih pruga. Ikra je lepljiva, bledo žuta i dijametra 1,1-1,3mm.



muvanje smudja zimi



Jutarnje pecanje smudja
Ako se ne kontrira na odgovarajući način, smuđ će vobler izbaciti iz usta, a ubod će biti slučajan. Ja sam ga ranije pecao na Dunavu. Takva mesta su: Spoljne krivine reka, gde je obala strmija i tok brži; Rtovi koji čine brzake i gde su jata sitnih riba prinuđena da priđu obali da bi savladala brzak; Kamenjari i kamene regulacije; Brežine na ulazu i izlazu limana; Oko mostova i potopljenih objekata Velike prepreke u vodi, stene, potopljenja ili delimično potopljena stabla itd… Ribolov smuđa se po težini može svrstati u srednji varaličarski ribolov, prema čemu se vrši izbor odgovarajuće opreme. Obavezno skidam glavu,a i kozu ako imamvremena i volje. U našoj zemlji živi u vodama crnomorskog sliva. Prilikom izbora štapa nebitne su sve karakteristike osim dužine i snage. Ako se zamućene, prolećne vode još nisu povukle, smuđ će se hraniti i u toku dana, naročito u maju mesecu.

[Dating sites in tbilisi georgia|Dating site over 30|Dopisivanje sa klaunim]






Oznake: smuđ, (Stizostedion, lucioperca)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.