srijeda, 11.08.2010.

Eksterna grezost

Ne triba vam nitko govorit kako u životu ništa ne ispadne onako kako misliš da će ispast,niti ste postali glumci,niti vatrogasci niti političari a niti vam je prvi seks bia dobar.
Niti ste dobili ono najveće pakiranje lego kockica, niti ste dobili veliku rozu kućicu za barbice..
Dobro,ruku na srce,to su bile naše interne želje ali šta je s onim eksternima,one koje su željeli drugi umisto nas,tete u vrtiću,roditelji,stariji iz kvarta,učitelji,nastavnici,popovi,hodže,teta Zdenka s drugog kata ili vidoviti Milan...
Ajde lipo,budi dobar i pojedi ručak da narasteš velik i jak,kazala bi majka razdragano a na stolu tripice..
Moraš poštivat starije jer su stariji,ponavljala bi baba Mara za susjeda koji sretno živi sa osmom ženom..
Lipo se obucite kad idete u crkvu i slušajte šta vam pop govori,pametno bi zaključila učiteljica,a nakon mise bi me pop pita šta mi je u planu večeras...
Vidiš kako je ona dobra,ne skače ne viče i nije stalno zamazana,reče susjeda za malu čiji je otac u zatvoru zbog zlostavljanja obitelji...

I tako se redaju već svima poznate opaske i aforizmi dok ti ka mali pingvin odskakućeš razdragano iza ugla i baciš se na prsa u prvu lokvu dublju od dva centimetra i u istu povučeš prvog pingvina kraj sebe.
Rastemo,a proporcionalno našem tijelu raste i količina savjeta i mudrolija šta nam se slijevaju u mozak.Krenemo u školu i praktički pola dana slušamo savjete za koje, ne da ne znamo kad će nam trebati, nego negdje u dubini duše smo sigurni kako nam neće trebati apsolutno nikad.
Baš simptomatično je to,sva djeca bilo kojeg uzrasta kao papige ponavljaju istu stvar,šta će mi to,šta će mi to...
Pa moraš znati kako je svijet nastao,kako se ljudi i životinje razvijaju i kako to sve skupa ide..
Da, moramo to znati,istina...i nastavimo dalje prepisivati bilježnice.
Onda dođe kraj osnovne škole koja, onako čisto informativno, traje 8 (osam) godina...
U osam godina čovjek stvarno može svašta naučiti al prisjetite se ako možete šta ste sve naučili u tih osam otetih godina života?!
Naučili ste da postoji određeni broj puta koliko smiješ ne biti u školi,naučili ste šta je droga,naučili ste da morate oprezno s votkom i da cure imaju neke dane u mjesecu kad nisu cure...Od ostalih stvari neki talenti su možda upoznali svoje talente al takvih su samo dvoje,Simona Gotovac i Ava Karabatić...
Upišete srednju školu za koju vam već ozbiljnije počinju sipat pustu pamet..
Počinju se spominjate neke filozofske umotvorine tipa život,obitelj jednog dana,struka,djeca,režije i oltar svih oltara...fakultet.
Pa onda kroz srednju (koja traje 4 godine) naučite da je votka u stvari sranje osim kad je dio nekog koktela,da trava u stvari nije droga,da oni dani u mjesecu znaju bit veselije dočekani od nove godine,da u stvari ne tribate bježat svaki put kad vas netko napadne,da u kući uvik znamo di ima love,da vozit auto i nije takva pizdarija itd...
Pa onda upišete fakultet tj. upišete ekonomiju,zajebavate se dvi godine i pametno zaključite kako vas u stvari ekonomija ne zanima i prebacite se na pravo...
Na pravu toliko pravice i mudrosti da uhvatite boga za bradu.Pred kraj panična mobilizacija uže i šire obitelji i svih vjetrova koji su kroz njih prošli nebili našli malome posal..
Nađe se malome posal,ali....
Mali nema stalnu curu a već ima 25,nije to dobro Ljilje moja,današnje cure su ti svakakve,i bolesti i drogerašica e e..nije to tako bilo prije.
Pa tražim curu jebo vas,ajde mi je vi nadjite...u polu šali uzvraćate udarac kad ono..
A znaš li ti Ljilje onu šta je radila su menon u Borova 187 godina,ona ti sad ima dvi ćere,lipe male,obe tete u vrtiću sad.Tu su negdi ka i on..
A naš,dobra je to familija,hrvatirimokatolici pravi..
Nemoš ih odjebat jer si, nema minut ,prizna poraz.Ugovore ti one piće s jednom od njih dvi jer ova druga ipak ima nekoga.
Drago mi je,Snježana.
A jebozovnog glasa u Snježe,prava šteta šta je grobaru s lopate ispala,valjalo bi joj radit na onim RuuufAnn telefonima..
Meni još draže,Homer.
Slatko-kiselo odgovaraš i periferno tražiš konobara.Srića ona bi alkohol,jer da ne bi...
Nakon tri ture ona ode u wc i vrati se jebena Severina,bomba prava,ima sise,guzice,pušačka usta i lagano iz lera bacaš u prvu i krećeš..
Nakon dva-tri plesa nalaziš se u mračnom smrdljivom wc-u s kitom u debeloj guzici koja se toliko oznojila da ti jaja lupaju ko mokre novine.
Njoj je bilo super a ti se sramiš i objašnjavaš bookmakerima da ti se jednostavno ne sviđa njen pogled na život.A kako da je sad izbjegavam kad se skoro ni ne sićam kako izgleda.
Nea veze,ima alkohola,barem to.

I dolazi taj famozni život.
Oženiš se,reproduciraš se.
Na to ste nas pripremali?Na jedno svršavanje?
Sva govna šta ste nam trpali u glavu i gradili neku "e moj sinko vidit ćeš ti" percepciju,svo "znanje koje je roba" nas marljivo podučavali...
Oduzimali nam svaki san i prije nego smo ga sanjali trpajući nas u što manje zajedničkih nazivnika kako bi bili "pravi".(!?)
Najlakše godine čovjeka smo morali trošiti na pripreme za najteže godine čovjekovog staža.
Čak vjerujemo kako smo ih uspješno zajebali,i bižali smo iz škole,i pušili travu,tukli slabije i jebavali grobove...
Al jok,kroz mladost smo svi od reda prošli kao konj koji bježi od biča i bezglavo traži nezaštićenu kobilu.Odbijali se od zidove njihovog straha i predrasuda tražeći univerzalan put do sreće.Njihove.
Kvazi-umovi sa dirigiranim iskustvima su nam krojili izbore,kako životne tako i one bezvezne,radili za "naše dobro" uništavajući svaku posebnost koja nas je činila posebnima.
Čije je to dobro,sam bog zna.Nit je sad nama dobro,niti njima.
Ali red,rad i disciplina te deset božjih zapovijedi su i dalje maske nekih napaćenih i zlostavljanih karaktera.Maske koje skrivaju veliku patnju,koje stvaraju svevišnji ideal uspjeha trudeći se tisuću puta ponovljenu laž učiniti istinom.
Htjeli vi to priznati ili ne,koliko god volili svoju mamu,najbolju učiteljicu ili jedinog dobrog popa,vi ste produkt opasnih osobina.
Produkt generacija koje su upoznale drugu dimenziju,kao recimo generacije nakon Galilea,samo puno puno gadnije.A mi upoznajemo petu.
Učeni smo nečemu što više ne postoji i naučeni na nešto što nikad nije ni postojalo.
Društvo u kojem živimo ne treba puno opisivati,sve znamo.Isto tako moramo znati da su nam ga svi ti mudraci takvog ostavili,ne maknuvši malim prstom da ga promjene.
Već ga konzervirali da što dulje potraje,gledaj u sebe i ne mari za drugog,nek je tebi i tvojoj dici dobro..
Šta dobro?Da imaju kruva,vode i krov nad glavom?Jer ja ne znam kako je bilo prije?
I onda od te puste pameti izlaze na neke kao političke izbore,smatraju pedere glavnom preprekom za gospodarski razvitak,mrze srbe i slušaju cajke,jedu kumpire i meso svaki prokleti dan,još uvik navijaju za dinamo i pazi sad..
Pametno zaključuju kako su Hrvati glup narod i da nam jedino europska unija može pomoći!?

Nama nitko ne može pomoći.
Samo mi sami.

13:42 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.