nedjelja, 18.07.2010.

Riječ "Grezost"

Zadnjih skoro godinu i po dana proveo sam u ratu.
Ratu za sveti svijet informacija i pornjave,za oltar najmasovnije religije u povijesti civilizacije.
U ratu za Internet.
Da dragi moji,dok ste vi lipo piskarali i ladili jaja čitajući bilo je nekih koji su vodili rat za vašu vjeru,domovinu,boga i vjeru!!
Podstanarstvo je kubura naspram hrvatskog samokresa,pogotovo kad su podstanari prije vas promijenili operatera zbog jeftinijih fixnih poziva, a internet(sila nečista) im nije trebao.Pa su potpisali ugovor od 872 mjeseca.
Nakon šta me taj mili operater mentalno silova dva miseca,slažeći mi ponudu,minjajući tarife,konzultirajući se sa svojim kurcem ja jednog dana nazovem u nadi,u vječnoj nadi,svog dragog operatera koji se recimo zvao Jozo,kad s druge strane ushićeni ženski glas.

-Dobar dan dobili ste Kita Telekom,Jelena pri telefonu kako vam mogu pomoći!

-Dobar i tebi dan Jelena,ja sam vaš klijent Homer i biste li bili tako ljubazni pa me spojili s kolegom Jozom? -kažem ja još ljubaznije,tako da bi bilo tko osim Jelene mislio da ga podjebavam.

-Ah,ispričavam se ali Jozo ne radi više za Kita Telekom i ja trenutno vršim njegove dužnosti. -ponosno će Jelena.

Zatvorio sam oči na trenutak,stisnuo zube i slušalicu.Bio sam ranjen,pogođen od strane nemilosrdnog agresora,ali srce je govorilo što te ne ubije,ojača te i potrčao sam ravno u neprijatelja.

-Jelena,tebi moje ime naravno ne znači ništa,nigdje ti ne piše na nekakvoj fascikli po stolu ili možda pobogu,postoji folder s mojim imenom u folderu Kupci?Da ponovim,moje ime je Homer Simpson i s Jozom sam brižno gradio odnos ova dva mjeseca,zar je otišao tako hladno,bez ikakve poruke? -kažem ko da me dira šta jel.

-Nažalost gospodine Simpson,vaše ime se nigdje ne spominje u dokumentima koji su mi predani od bivšeg kolege...
-Joze...-prekinem je.
-Da,Joze... - empatično potvrdi.

Imao sam taman toliko snage da se negdje sakrijem u planini i dobro zaliječim rane,nisam mogao ni metka više ispaliti.

-Doći ću za dva-tri dana kod vas po raskid ugovora i pripadajuću uplatnicu,Jelena čestitam na novom poslu,ćao.-u jednom dahu i mahu joj kažem i vratim pušku na leđa.

Kad se učinilo da se nazire kraj strahotama uslijedio je poziv novog operatera iz novog telekoma u koji se želim infiltrirat.

-Dobar dan gospodine Simpson,ovdje Ivo iz Anus Telekoma,nažalost vas moram obavijestiti da vam ipak nismo uspjeli ubrzati prebacivanje broja,ali i idućem krugu ste medju prvima! -kaže mi Ivo ka da sam upravo dobia krstarenje od 160 dana.

-Kad je idući krug,khm,khm? -kašljem od straha.
-Evo sad ću vam reći samo da pogleeeedammmm,da,da,17.5 kreće,znači par dana poslije smo kod vas,instaliramo modem.-Ivo će s jednakim entuzijazmom.

Ožujak,rani ožujak je bilo vrijeme kad se dogodio ovaj strašni zločin.Neprijatelj je toliko moćan da više ni ne primjećuje fatalne posljedice koje stvara,on ne trepne i spali celo selo jebote.
Osjećaj nemoći potpuno prevlada što je prirodna i ljudska pojava.Usrana bila.

-Dobro Ivo ajde bok. -prozborim poptuno letargično.


Daljnji razvoj događaja ću prepričati konciznije jer ovo rekonstruiranje me još uvijek teško pogađa i trebat će vremena da rane potpuno zacijele.
Na kraju svibnja me onako baš doslovno sabotirao moj stari Kita Telekom jer nije na vrijeme dostavio Zahtjev za prebacivanje broja Anus Telekomu zbog čega smo ja i Ivo vodili skoro identičan razgovor kao ovaj iz ožujka.
Jedina razlika između ta dva razgovora je u tome što je sad u pitanju 17.7 a ne 5..
I onda ka u najluđem filmu meni sedamnaestog ujutro zazvoni mobitel i tamo muški glas koji me obavijesti da mi je za 10 minuta isprid vrata s modemom.
Nisam znao šta bi,tek sam tada razumio što je pozitivni šok,dobiješ na lotu i zbunjeno buljiš,ponudi ti kajmak u čevapari i zbunjeno buljiš,dobiješ hladni Pipi u Zagrebu i dalje zbunjeno buljiš....i tek onda shvatiš i počmeš se ponašati ka malo dite i velika žena.
Diga sam se i počea sređivat po kući,opra dvi čaše u sudoperu,skupija igračke od maloga da čovik ne padne i ne razbije modem,pripremia ladnu cedevitu...i onda je došao On,Sveti Andrija Instalaterski.
Glavom i bradom.
Oko njega se na čas stvorila i odmah nestala svjetlucava maglica.Znao sam,to je to.
I to je stvarno bilo to,nikakav zalutali metak me nije spičia,modem je radia iz prve,"oni" u Zagrebu su otvorili portove i moje višemjesečno trčkaranje sa stikovima,zaboravljanje istih,gubljenje navedenih je napokon gotovo.
Sada ću puno konstruktivnije gubit vrime,iskreno igranje civilizacije mi je opet dopizdilo a izlazi brzo nova pa mi triba svježe krvi.

A riječ "Grezost" potječe iz Dalmacije i tamo obitava dan danas.


21:47 | Komentari (4) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.