Green Queen

ponedjeljak, 05.12.2005.

Hello people!!!!



What`s up?
Ovaj post bi vjerojatno mogao početi kao i onaj prethodni: sorry dugo nisam pisala..... (and stuff like that) ali neće, već mi to ide na jetra vjerujem i vama. Pa da ja opet ne kompliciram s školom i ostalim glupostima idem pisat (ok, ne baš sve ja sama) malo o GREEN DAY-u. A čujte sad ovu ideju mogo bi se ovaj blog zvati GREEN DAY, ali naravno da neće.

Nego ovaj (prošli) vikend mi je došla sestrična iz Austrije na jedan vikend, pa opet će doć za Božić (a brzo će i to jedva čekam malo odmora), nego da prijeđema na stvar- ona mi je skupila svašta od Green Daya 10-ak postera, par članaka i intervjua, slika.... BASH SAM HAPPY :] +cd warning, kojeg već imam u kompu al sve ok!!! U četvrtak sam kupila cd/ dvd od Green Daya, mogu reć da je zakon savršen, ma ta riječ ne postoji.

Malo mog komentara o njemu, pa skinut tekst s interneta, profesionalni

Pjesme su super, sve uživo, žao ti je što nisi bio tamo, sva ona vrištanja, .... a tek dok Billie Joe pjeva Wake me up when september ends, jedva pjeva kroz suze, takvi te trenuci fakat dirnu, ali nema šanse da mu zamjerim il tome slično pa ipak u pjesmi pjeva o svom tati, ma sve i meni suze idu na oči.... :`( A tek DVD to je poseban užitak. Cijeli koncert oko dva sata svirke, a kad završi pjesma idu male priče koji pričaju ili Billie Joe ili Mike ili Tre. Iskreno još ga nisam cijelog pogledala. A sad malo manje bitne stvari, cijena mu je 159,00 kn, nije mi to baš bilo puno, ali inače rijetko kupujem cd-e, više downloadam muziku s interneta, dobije se dva cda, to jest jedan običan cd sa pjesmama + dvd od koncerta koji se održao , brijem u 6 mjesecu ove godine, u Engleskoj, cd-ei se nalaze u papirnatom omotu, a kak to točno izgleda vidjet će te u slijedećem postu. Dok još pogledam cijeli dvd napisat ću nešto o njemu, a ako imate pitanja, pucajte!!!!
Green Day
BULLET IN A BIBLE
IzdavačReprise / Dancing Bear
Datum izlaska15.11.2005.
Popis pjesamaAmerican Idiot :: Jesus Of Suburbia :: Holiday :: Are We The Waiting :: St. Jimmy :: Longview :: Hitchin' A Ride :: Brain Stew :: Basket Case :: King For A Day / Shout :: Wake Me Up When September Ends :: Minority :: Boulevard Of Broken Dreams :: Good Riddance (Time Of Your Life)

Zaigrani dečki napravili nešto odgovorno
Kad se spomene Green Day svi se sjete šarenih zajebanata koje smo slušali tamo negdje pred kraj osnovne škole (ima tome već godina…). E pa, vremena su se malo promijenila. Mi smo ostarili, a Green Day je napravio veliki korak u svojoj karijeri i zaokupio 'neke nove klince'. Nakon par godišnjeg zatišja s nekim većim hitovima i udarnim albumima, legendarni album "Dookie" iz 1994. godine dobio je svog mlađeg brata koji će ga naslijediti u svemu, osim vjerojatno u tematici i veselju.
Veliki uspjeh zadnjeg albuma "American Idiot", par velikih i uspješnih hitova logično su za sobom povukli izdavanje još nekakvog CD-a. Bilo kakvog. No, na sreću nisu se odlučili za još jedan isprazni 'best of' već su odsvirali i snimili jako dobar live album nazvan "Bullet In A Bible", te ga izdali u obliku CD/DVD izdanja. Istina, bilo je teško 16 godina karijere ugurati u 2 sata koncerta, pa su se orijentirali na publiku koja ih je pratila na zadnjoj turneji.

Htio to netko ili ne, među 65 000 ljudi, koji su se s njima veselili na snimljenom koncertu negdje u Engleskoj, velika većina na pjesme tipa: "Longview" ili "Brain Stew" skače s izrazom lica "Koja je to stvar?". Ali zato je početak koncerta nagruvan pjesmama "Holiday", "Jesus Of Suburbia", "Are We The Waiting" i "St. Jimmy" redom s "American Idiot" albuma donio oduševljenje i zborno pjevanje cijelih tribina i 'plesnog podija'.
Veliki stage, puno ljudi, puno kamera, bogata rasvjeta, odličan zvuk, puno novca. Možda je to najbolji način da se opiše dostignuće ovih veselih punkera koji prije desetak godina nisu mogli ni sanjati da će jednog dana napraviti najveći koncert u povijesti punk-rock glazbe. Sigurno je da će ih većina izbaciti iz te skupine upravo zbog velike uspješnosti i medijske eksponiranosti u zadnjih godinu dana, ali nitko im neće moći oduzeti osjećaj koji imaju sada, kada su se, kako sami kažu, napokon izvukli iz vlastitih rešetaka koje im je postavio ultra uspješni "Dookie".
Pjesme su im sporije, a u tekstovima su se na veliko okomili na američki način upravljanja svijetom, na predsjednika Busha, na političare općenito i na rat. Učinili su stvar koju se većina nije usudila, jer su se nakon napada na New York zabranjivale pjesme koje su i najmanje podsjećale na anti-amerikanizam, pa su baš za inat progovorili o onome što im je na duši. Ovog puta i u živo, zajedno s fanovima.
Da stvar ne prođe bez primjedaba, mora se primijetiti da ponavljanje uzvika: "Hey, ho!" pa uzvrat publike: "Hey, ho!" dvadeset puta tijekom cijelog koncerta pokazuje da iako znaju zapaliti atmosferu, još nisu svjesni koliko treba raditi na samom sebi kada se od tebe ne očekuje stvaranje intimne klupske atmosfere, već stvaranje velikog zvučnog i vizualnog spektakla nakon kojeg će curice vrištati, a dečki zamišljeno planirati kako će jednog dana i oni svirati pred tisućama ljudi.
Isto tako, ovakva izdanja u jako nezavidan položaj stavljaju CD, jer je koncert apsolutno isti i na DVD i na CD, uz DVD-ovu mogućnost da vam sve dočara i slikom, te malim intervjuima iza svake pjesme u kojima članovi benda opisuju i svoj novi album i cjelokupno glazbeno putovanje kroz cijelu karijeru.
Green Day je odsvirao to onako kako se priliči bendu koji ipak nešto znači u rock glazbi, uvjerljivo i moćno. Vatromet i velika pozornica samo im je pomogla da kombinaciju svojih novih pjesama i par starih hitova izvedu tako da ih vrijedi pogledati više od 60 000 ljudi.





Ima toga opet dosta, ali se isplati pročitati!

Samo da napomenem makar ste to mogli i sami skužiti, da ja nisam ovo pisala. Skinuto je sa www.muzika.hr

Čak sam i razmišljala da odjavim blog al neću. Razlog za odjavu: teme su mi katastrofa (makar mi se u glavi vrte neke zakon) nema slika, svake prijestupne nekom ostavim komentar, a post?????!!!! A fakat nemam vremena, al ću se pokušat popravit ......
Moram popravit još malo o sebi, dizajn katastrofa, i ove točkice sa strane... ma sve ću je stić preko slijedećeg vikenda. Na brzinu sam napisala ovaj post tek toliko, imam hrpu grešaka....
SOOO........ snađite se kak znate (kao i svi ljudi u životu)

SAD JE FAKAT DOSTA MOJIH GLUPOSTI


Ciaos!

P.S. Sto godina ne pišem niš a kad počnem pisat nikak da stanem. I da još jedna glupost u ovom postu piše oko 10 puta Green Day!!!!!

05.12.2005. u 21:04 • 27 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

OPIS BLOGA

sve i svašta a na kraju ništa


o meni

Zovem se Lea, imam 15 godina. Rođena sam 9.6.1991. Na jesen ću ići u prvi razred neke srednje škole.

-volim:
-svoju obitelj
-svog mačića Becksa
-frendove i frendice
-muziku- Green Day =]
-komp, internet, TV
-blog, blogere, komentare
-čokoladu
-serije - O.C. -the best


-volim i mrzim:
-školu
-profe
-kozmetiku (volim u umjerenim kol., a kad je ima previše ovo drugo)
-plesati, nisam baš neki talent pa...

-mrzim:
-narodnjake
-nafrigane šminkerice i netalentirane i nafrigane pop- zvijezdice
-fotkanje mene- to namjerno i odglumljeno smješkanje me totalno iritira, izluđuje i živcira
-ljubomoru, laž, pretvaranje, glumljenje onog što nisi, povodljivost
-prišteve
-kretene, manekene, ulickane dečke
-med
-drogu i cigarete
-sport



Free Web Site Counters
Free Web Site Counters

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by The Image Hosting
Image Hosted by The Image Hosting Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
Blog.hr

Green Day music

Green Day. net

Green Day.com

Green Day Authority

iskon

OK!

muzika.hr

Lyrics

Paper Doll Heaven

GREEN DAY NEWS

Osvojili su nagradu "Kids Choice" za najbolju grupu i najbloju pjesmu za Wake me up when september ends!!

i evo slatke fotke Billie Joe-a s ženom i sinovima! :)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Green Day je osvojio nagradu ESKY awards za najbolji bend ove godine!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I ipak se Billie Joe (na sreću mnogih) vratio na svoju staru boju kose CRNU!!!!! I napravio je dvije nove tetovaže i to na desnoj ruci ružu i na prstenjaku desne ruke nalazi se "Adeline" logo.

a evo i fotke nove tetovaže

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Billie Joe Armstrong ima novu žutu frizuru!! Izblajho je svoju kosu, ali ja mislim da mu bolje stoji crna. Ma, to je njegov izbor u kojem ga ja podržavam ako se njemu tak sviđa!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Green Day je osvojio neke nagrade, a to su:

Grammy za

Najbolji Rock album:
Green Day - American Idiot

BRIT Awards 2006. za
Najbolju internacionalnu grupu:
Green Day
Najbolji internacionalni album:
Green Day - "American Idiot"

GREEN DAY
Filmske zvijezde?
Snima se film po konceptu albuma "American Idiot", ali bez Billija Joea, Trea Coola i Mikea Dirnta u glavnim ulogama. Dečki su jednoglasno izjavili: "Mi nismo glumci i neželimo se ni okušati na filmu jer smo sigurni u naš ANTITALENT!" Još uvijek se nezna tko će se naći u ulozi Jesus of Suburbia, ali Greenovci će svakako odlučivati o scenariju i izboru glumca. "Povjerenje je strava, ali provjera je bolja! Ne želim cijeli projekt prepustiti luđacima iz Hollywooda! Ako moje ime stoji iza ovog filma, onda želim da se posao odradi kako treba!", kratko je odgovorio Billie Joe.

Image Hosted by ImageShack.us

svira vam GREEN DAY: Boulevard of broken dreams







Riječi pjesama

GREEN DAY

Good Riddance (Time Of Your Life)

Another turning point
A fork stuck in the road
Time grabs you by the wrist
Directs you where to go
So make the best of this test
And don't ask why
It's not a question
But a lesson learned in time
It's something unpredictable
But in the end is right
I hope you had the time of your life

So take the photographs
And still frames in your mind
Hang it on a shelf of
Good health and good time
Tattoos of memories
And dead skin on trial
For what it's worth
It was worth all the while
It's something unpredictable
But in the end is right
I hope you had the time of your life

It's something unpredictable
But in the end is right
I hope you had the time of your life

It's something unpredictable
But in the end is right
I hope you had the time of your life