Amazon.com Widgets S moje strane bare ...

S moje strane bare ...

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Komentari On/Off

Opis bloga

dogodovštine i razmišljanja s moje strane bare

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi



Blog.hr
Life of an Auditor
Accounting Elf






HitchHiker

Anything that happens, happens.
Anything that, in happening,
causes something else to happen,
causes something else to happen.
Anything that, in happening,
causes itself to happen again,
happens again.
It doesn’t necessarily do it
in chronological order,though.


utorak, 28.10.2008.

first day
trial by fire
working on an audit

mali haiku za prvi dan koji je super prosao :)

- 01:42 - Javi se (9) - Troši papir - #

ponedjeljak, 27.10.2008.

Kod mene izgleda nema malih promjena. Cak ni promjena posla nije obicna promjena iz jedne kompanije u drugu nego je u pitanju totalna promjena profesije - zadnjih 5 i po godina za bila kompjuterski programer, pravila win apps, sastavljala i rastavljala baze podataka, a od sutra sam accountant! Jos ni sama ne znam tacno sta cu raditi. Znam jedino da ce mi radno vrijeme biti do 5 dok je na starom poslu bilo do 3, pa osim sto cu morati sve uciti iz pocetka morat cu se i naviknuti da radim dva sata duze. Sva sreca pa je zena koja cuva Edu predivna i da ga njena porodica voli kao da je njihov. Bice tesko provesti dva sata dnevno manje s njim, ali to me cekalo prije ili kasnije... drago mi je da sam ovako puno vremena mogla provoditi s njim u ovih prvih 10 mjeseci. Takode ce biti tesko otici s mjesta gdje sam znala vise nego moj sef (prije odlaska sam mu napisla nekih 20-ak "how to documents" da bi on znao sta da radi kad ja odem) na mjesto gdje sve moram uciti iz pocetka. Ali, bice to sve ok.

Druga velika promjena - kupili smo novi auto. I to ne bilo kakav auto nego veliki, ogromni, pravi americki, Buick Randezvous. Ne znam jesam li ikada u udobnije auto sjela! Kao da su u njega stavili dvije kozne fotelje i kauc. Cak ima i treci red sjedista koji se moze podici iz gepeka, pa ako treba i 7 ljudi moze sjesti u njega. Sasvim je slucajno ispalao da njega kupili jer ako se sjecate on nam uopste nije bio jedna od opcija. Al' kad smo prvi put sjeli u njega i jos kad smo ga uspjeli dobiti prakticno novog (2007 godiste) za veoma malo para (manje nego pola cijene novog), bio je to "a no brainer". Al' ne brinite se vi za mene, necu ja jos uvijek biti soccer mam :) dragi vozi novi autic jer ja volim svoju Altimu.
Jedva od najboljih features kod autica je OnStar. Uvijek sam mislila da je to cudo totalna glupost, ali je tako cool. Pogotovo turn-by-turn directions. Juce smo ih nazvali, rekli da zelimo ici u neki restoran (dali smo im samo ime restorana) i oni su nas fino odveli do tamo. Nismo morali reci ni adresu, ni gdje se mi nalazimo, sve su to oni sami skontali. Navigator im je tako fin - kad skrenes kaze ti koji ti je iduci potez i za koliko je milja. Kad se na 1 milju priblizis iducem skretanju upozoriti te da trebas skrenuti. I onda opet tako prije samo skretanja. Malo prije mjesta skretanja cuje se "bip-bip" za oznaci tacno gdje se treba srenuti. Onda navigator kaze gdje dalje treba ici. A ako uspijes otici na pogresan put, navigator te pita da li zelis nove directions tako da mozes stici tamo gdje si krenuo. Veoma cool!

Cujemo se iduci vikend sa utiscima s novog posla.

- 00:54 - Javi se (14) - Troši papir - #

ponedjeljak, 20.10.2008.

Obažovam jesen! Jesen mi je oduvijek bila omiljeno godišnje doba. Još kad sam bila sasvim mala voljela sam promjenu boja, fantastično žuto-smeđe-narandžasto drveće i šuškanje opalog lišća pod nogama. Svake godine sve to volim sve više i više, a ove godine posebno uživam da sa Edom šuškam po lišću. Topim se od sreće kad ga vidim kako se igra sa opalom liskom, kako je prevće po ruci, zagleda sa svake strane i kako je drži među svojm slatkim malim prstićima tokom čitave šetnje.
Dio čari života u central NY state je predivna jesen - mums i pumpkins ukrašavaju skoro svako dvorište, drveće je predivnih boja, a opalo lišće na sve strane. Naše dvorište je trenutno skroz narandžasto, trava se uopšte i ne vidi - predivno.
A evo kako je to izgledalo prije sedmicu-dvije.

















- 01:51 - Javi se (22) - Troši papir - #

utorak, 07.10.2008.

Ko ce glasati za Saru Palin?
Na veliku zalost, glasat ce oni koji ne znaju ni ime da joj ispravno napisu.

Case in point:

Photo taken on Route 12B, NY State, October 5.

- 03:15 - Javi se (13) - Troši papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>