C A R S - Hummer, Ferrari, Porsche...

nedjelja, 11.11.2007.

Auto-sajam u Pekingu

Po mišljenju mnogih, Auto-show u Pekingu uskoro ulazi u rang svih najvećih sajmova u svijetu. Razlog tome je ogroman potencijal kineskog, tj.azijskog tržišta, ovogodišnje izlaganje na 120.000 m2, kao i prisutnost 1.500 proizvođača.
Ove godine, sajam se otvara 19.studenog i trajat će 10 dana. Samo nakon dva dana, bilo je jasno da počinje prelaziti sva očekivanja i da postiže ogroman uspjeh. Izloženo je čak 556 vozila, a samo u kategoriji sedan vozila ima 6 premijera. Pored standardnih, po prvi put su prisutni su i lux, sportski brendovi Porsche, Ferrari, Maserati… I može se reći uspješno prisutni, jer je npr. Porsche prodao već 1.600 vozila. Zato i ne čudi zvanična izjava VW Group-e da Autoshow u Pekingu za njih predstavlja jedan od 3 najvažnija sajma u svijetu. Inače, VW Group već nekoliko godina ima svoje pogone u Kini i zauzima skoro 16% kineskog tržišta…
Što se tiče domaćih izlagača, njihov broj je ove godine dostigao nevjerojatnih 1.200 proizvođača. Osnovna karakteristika njihovih vozila je da imaju nisku cijenu, pristojnu kvalitetu i dobar dizajn, pa svi prognoziraju njihov brz ulazak na ostala svjetska tržišta.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #