C A R S - Hummer, Ferrari, Porsche...

subota, 10.11.2007.

Nova mala Toyota

Izložbu Toyota automobila na beogradskom sajmu, pored dobre muzike i raspoloženja, obilježava premijerno prikazivanje nekoliko modela, kao i jednog koncept vozila.
Koncept automobil Urban Cruiser nagovještava novi jezik dizajna za mini SUV segment. Pored toga, premijerno je prikazana nova Toyota Auris, već predstavljena specijaliziranim medijima na međunarodnoj i lokalnoj prezentaciji. Također stigla je i nova Corolla, u potpuno novom izdanju i u jedinstvenom izgledu karoserije, čija prodaja u našoj zemlji počinje 15.ožujka. Pored toga, Toyota koristi priliku da ponovo naglasi svoju nepokolebljivu potragu za primjenjivim rješenjima koja što manje narušavaju životnu sredinu. Toyotina vodeća tehnologija Hybrid Synergy Drive® je u srži ove strategije i kreće se putem koji vodi ka vrhunskom eko-automobilu. Toyota Prius, koji je sastavni dio ove strategije i ovogodišnje izložbe, od početka godine uvršten je i u prodajnu ponudu.
Također, Toyota premijerno predstavlja Hiace panel van, vozilo iz svoje komercijalne ponude, koji će biti u prodaji na našem tržištu od 15. lipnja ove godine.
Po prvi put se predstavlja i Toyota Hilux, u osvježenom izdanju sa dva nova dizel agregata. Pored toga, izloženi su i modeli Aygo, Yaris, Corolla Verso i Avensis, zatim Rav4 i Land Cruiser.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Mnogi auto-proizvođači naveliko pripremaju premijere novih modela za Salon automobila u Frankfurtu koji se održava svake jeseni. Među njima je i Toyota, koja je najavila predstavljanje koncepta u segmentu malih gradskih automobila.
Novi model će biti baziran na Endo konceptu iz 2005. godine. Imat će 300 cm dužine i predstavljat će najmanji model u Toyota porodici, poslije Yarisa i Ayga. Planirano je da sadrži tzv. “3+13 koncept sjedenja, što znači 3 odrasle osobe i jedno dijete. Još nije potvrđen početak proizvodnje, ali su pretpostavke da će koncept postati zvaničan Toyota model već u toku 2008. godine kada se planira i početak prodaje.

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #