C A R S - Hummer, Ferrari, Porsche...

petak, 09.11.2007.

Koncept: BMW X6

BMW je otvorio novu stranicu u svojoj istoriji predstavljanjem koncepta X6, za koji nemačka kompanija tvrdi da spada u tzv. SAC (Sport Activity Coupe) segment. Iako je na salonu automobila u Frankfurtu prikazan u formi koncepta, može se očekivati da se serijska verzija neće značajno razlikovati, kao što je to bio slučaj i sa modelom M3. U odnosu na X5, novitet je 5 cm širi, oko 2 cm duži i 7 cm niži, tako da uz oštar pad linije krova deluje vrlo kompaktno i agresivno.
Prateći globalni trend razvoja alternativnih pogona i BMW se upustio u borbu za „ekološki svesne“ kupce. Upravo je X6 pionir i u ovom slučaju – u Frankfurtu je istovremeno predstavljena verzija sa hibridnim pogonom, za koju se tvrdi da nudi oko 20% nižu potrošnju goriva. Tehnologija primenjena na X6 ActiveHybrid razvijena je u saradnji sa kompanijama Chrysler i General Motors, a one će je primeniti na svojim velikim terencima.
Ponuda motora će najverovatnije podrazumevati twin-turbo benzinca od 3.0 litra sa 306 KS, V8 od 4.8 litara, kao i novu twin-turbo verziju istog agregata sa oko 410 KS. Dizelaši nastupaju u dve verzije – 3.0d sa 231 KS i 3.0sd twin-turbo sa 286 KS. Moguće je da će se u priči naći i V10 sa 507 KS iz modela M5.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #