GLINSKA ISTINA I STVARNOST

četvrtak, 24.12.2009.

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2010. GODINA

Image and video hosting by TinyPic

Svim posjetiteljima i korisnicima bloga grad-glina kao i svim ljudima dobre volje želimo čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu novu 2010. godinu.

- 07:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 22.12.2009.

ULICA DOBILA NAZIV PO PRVOM POGINULOM REDARSTVENIKU

Image and video hosting by TinyPic

Danas je ispred Policijske postaje Glina Luka Rom, otac poginulog hrvatskog redarstvenika Tomislava Roma, svečano otvorio ulicu koja je dobila naziv po prvom poginulom redarstveniku.

Tomislav je poginuo 26. lipnja 1991. godine ispred Policijske postaje braneći ju od srbočetničkih hordi koje su izvršile napad s ciljem preuzimanja zgrade Policijske postaje.

Članovi Gradskog vijeća Grada Gline su 9. studenog 2009. godine, a na inicijativu Udruge branitelja Policije Sisačko-moslavačke županije, jednoglasno usvojili odluku o imenovanju ulice pokraj Policijske postaje Glina i mjesta na kojem je Tomislav izgubio svoj mladi život.

Sve pohvale gradonačelniku Milanu Bakšiću zbog prihvaćanja inicijative o imenovanju ulice po prvom poginulom redarstveniku, ali i zamjerke jer na taj svečani čin nije pozvao dio sudionika samog događaja 26.06.91., ranjene policajce kao niti župnika da blagoslovi ulicu nazvanu po prvom poginulom hrvatskom vitezu.

OBJAVIO: grad-glina.info

VIDEO: GLINA TUBE

- 17:26 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 15.12.2009.

USVOJEN GLINSKI GRADSKI PRORAČUN ZA 2010.

Image and video hosting by TinyPic

Na sjednici Gradskog vijeća Gline koja je održana 15. prosinca 2009. godine u Hrvatskom domu s početkom u 10,00 sati usvojen je proračun za 2010. godinu koji iznosi cca 35,000.000,00 kuna.

Gradonačelnik, kao predlagatelj proračuna za 2010. godinu, odlučio se na ovako veliki i nerealno planirani proračun, a već u naprijed svjestan da ga neće i ne može realizirati iz razloga što očekuje dobar dio dotacija koje bi se trebale sliti u gradsku kasu.

Malim pogledom na prijedlog proračuna koji je uz većinu vladajućih gradskih vijećnika i usvojen, odmah je vidljivo da sadašnja vlast nema ideja i da u proračunu nije ništa planirala za naredno razdoblje.

U dosadašnjem upravljanju Gradom, gradonačelnik i njegovi istomišljenici često su puta spominjali da su im ruke vezane i da ne mogu pokrenuti niti jedan projekt jer je proračun za 2009. godinu predložila i usvojila prethodna vlast.

Nakon usvajanja novoga proračuna evidentno je da vladajuća garnitura nema niti ideja niti stručnjaka koji bi ideje predložili i realizirali.
Građanima Gline ostaje i dalje čekanje na pokretanje projekata i ulaganja u komunalnu infrastrukturu koja je u katastrofalnom stanju kao i gradsko poduzeće Komunalac koje već dva tjedna ne odvozi smeće zbog kvara na kamionu, a građanima uredno šalju račune za ne izvršene usluge.
Novaca u proračunu ima, trenutno oko 12,000.000,00 kuna (dvanaest milijuna), ali zbog neznanja i ne zainteresiranosti ne želi ih se uložiti u kapitalne projekte.

Prethodna vlast je ostavila gotove projekte za realizaciju kao i osiguran novac za njih, ali nema inicijative za njihovo pokretanje pa je tako u ovoj godini:
- Mlinarska ulica i Lanišće ostali bez vodovoda i kanalizacije,
- Crnkovićeva ulica ostala bez novog vodovoda,
- glinska šetnica ostala ne dovršena,
- Glinjani ostali bez spomenika poginulim hrvatskim braniteljima,
- zbog nezainteresiranosti aktualne vlasti Grad Glina neće imati Gradsku športsku dvoranu…

I još dosta toga bi se moglo nabrajati što se je moglo napraviti, a nije jer ne postoji inicijativa.

Jedino čime se je gradonačelnik na današnjoj sjednici pohvalio je imenovanje još jednog i to petog savjetnika za poljoprivredu te time nastavio trend političkih uhljebljenja svojih koalicijskih partnera, ali naravno na teret poreznih obveznika.

- 15:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

MOJA DOMOVINA

OPIS BLOGA

  • hrvatska
    Opisivat ćemo istinu i stvarnost glinske sadašnjosti, malo se baviti prošlošću,
    a najviše onim što bi svi željeli da bude u budućnosti.
    wave


    SVE ŠTO SE ZABILJEŽI OSTAJE, A ŠTO SE PAMTI NESTAJE!
    kiss