Gourmet

ponedjeljak, 13.03.2006.

kome to pamet smeta ?

Zove me prijatelj i inzistira da mu pronađem davno posuđen časopis GoodFood. Njegova memorija seže u daleki siječanj 2005 kada je datumirano posuđeno izdanje, jer se prisjeća da je negdje unutra članak o pečenju kobasica sa pire krumpirom na neki način.
Ne budi lijen, pronađem ga. I čitam: Kako napraviti perfektne kobasice - da bi dobili bojom bogate i lijepe hrskavom koricom obložene kobasice ne trebate previše masnoće za prženje. U tavi ugrijte 1-2 velike žlice ulja, a tada ga blago ugrijte i pržite kobasice 20-25 minuta povremeno ih okrečući.
Da ne povjeruješ receptu...
Ali ima i dalje oko krumpira: Kaže - ogulite 900 grama King Edwarda (vrsta krumpira), raspolovite ga ili raščetvorite. Stavite u zdjelu, pokrijte vodom i uskuhajte. Dodajte sol i kuhajte 20-25 minuta. Ocijedite, vratite u zdjelu i na vrlo blagoj temperaturi ih pustite da se prosuše. Potom ih grubo nasjeckajte i smrvite u pire. Dodajte 40g. maslaca i 50-75 ml vrućeg mlijeka.
Ne znam što bih rekao...
Ipak sad mi je jasnije što je svojedobno jedan mladac koji obožava uzgajati bosiljak na svježem zraku centralnog Londona sa vanjske strane svoga prozora u kuhinji, a kojega elegantnim manirima trga i direktno baca u jela, postao britanska kulinarska legenda...
Jedino me muči što je postao to i u nas.

- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>