SASTAV: NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA - Stranica za upoznavanje

utorak , 18.12.2018.

Mudrosti naroda svijeta










Click here: SASTAV: NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA






Izvor: Danica Radovanović U želji da zajedno ispratimo pripremni rad prvenstveno Zvezdinih momaka čija su se imena našla na rosteru, ali i celokupne reprezentacije, svaki dan treninga proveli smo sa momcima, te smo imali prilike da porazgovaramo sa nekolicinom. Ko se dovoljno vode napio, izvoru leđa okreće.



SASTAV: NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA

Reka se upoznaje plivanjem, a čovek u razgovoru. Čovek bez vaspitanja je kao telo bez duše.



SASTAV: NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA

Mudrosti naroda svijeta - Nema prijatelja kao što je brat, nema neprijatelja kao što je brat.



SASTAV: NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA

Bijelo zlato je legura zlata s paladijem 10% ili platinom 40%. Što je to karat? Karat je mjera za masu 0,2053 grama koju još uvijek koriste zlatari i draguljari. Zapravo karat je masa jednog zrna rogača. Koliko se zlata proizvede godišnje? Svjetska godišnja proizvodnja zlata iznosi gotovo 2000 tona - najviše se zlata proizvede u Južnoafričkoj Republici. Kolike su svjetske zlatne rezerve? U svim bankama na svijetu uma ukupno 35 tisuća tona zlata. Može li biti čvrsto kao čelik? Može ako se pomiješa s drugim metalima Sastav legure: 50 % zlata , 10 % platine , 20% paladija , 7 % srebra , 12 % bakra , 1 % cinka Koji su metali gustoćom najsličniji zlatu? Uranij i volfram : gustoća uranija je 18. Kako se zvao rimski zlatni novac? Rimljani su svoj zlatnik zvali aureus. U početku je za Cezara imao 8,18 grama, ali kasnije je pao ispod 7 grama. Iz kojeg se starog otpada može dobiti zlato? Iz starih elektroničkih elemenata : i do pet grama zlata iz 10 kilograma otpada. Koliko zlata ima u britanskom standardnom zlatu za zlatnike? Kolika je bila godišnja proizvodnja zlata na svijetu do 18. Ima li u mlijeku zlata? Ima : oko jedan mikrogram milijuntiku grama u litri. Koliko je bilo zlata u zlatnim rudnicima drevnih Egipćana? Između 100 i 500 grama po toni. Etruščani Jesu li stari Rimljani zvali novac po zlatu? Nisu , jer su ime za novac pecunia izveli iz riječi pecus -ovca,stoka ,blago. Koji mineral najviše sliči zlatu? Pirit FeS2 , željezna ruda zlatnožute boje. Koji je rimski vojskovođa ubijen lijevanjem rastopljenog zlata u usta? Marko Licinije Kras Marcus Licinius Crassus -Dives Koliki teret može izdržati žica od čistoga zlata presjeka jedan kvadratni milimetar? Koji su metali najsličniji zlatu? Bakar i -jer pripadaju istoj Ib ili 11. Je li specifički teže olovo ili zlato? Zlato: gustoća je olova 11. Koliko ima zlata u zemlji? Procijenjuje se da u stijenama do dubine 16 kilometara ima oko 20 milijardi tona zlata. Koliki je najmanji sadržaj zlata u rudi da bi se ona još uvijek eksploatirala? U SAD-u kopaju i obrađuju rudu s manje od 0,001 posto zlata 10 grama zlata po toni rudače Koliko je čisto najčišće? Zlato se može pročistiti do finoće od 999,999 promila tj. To se postiže metodama zonskog taljenja i ekstrakcije otapalima. Koliko zlata treba da se njime obujmi Zemlja? Da se Zemlja obujmi oko ekvatora zlatnom žicom trebalo bi utrošiti samo 20 kilograma zlata. Koji je najveći pronađeni grumen zlata? Najveći grumen zlata pronađen je u Australiji - imao je čak 270 kilograma. Izvor: Nenad Raos -Zlatni san-.



DZENAN LONCAREVIC - NIJE ZLATO DA IZBLIJEDI (OFFICIAL VIDEO) HD
Orao koji želi da dosegne sunce, ne sme da opusti krila. Dok su deca, još su mladi, neiskusni. Čovek može da bude skroman a da ne bude mudar, ali je nemoguće da bude mudar a da ne bude skroman. Koža ga lako apsorbuje i ne ostavlja masne tragove. Ko okleva, već je napola izgubio. Uzalud je pametan onaj koji nije pametan za sebe. U toku vikenda u selu Miloševu kod Prištine, spaljeno je 11 srpskih kuća. Smrt te može zaboraviti jedan dan, ali te neće zaboraviti sutradan. Poštenom čoveku veći bol nanosi šamar nego rana. Više košta izdržavanje jednog poroka nego dvoje dece.

[Balkan Chat & Support|Bosanski chat sobe|Jebacki klipovi]






Oznake: Iće, i, piće

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.