Zrno gorušicino

08.05.2008., četvrtak

Evo, jučer sam ipak dočekala da sam položila i zadnji ispit iz informatike. Do navečer nisam ni bila svjesna da sam i to "očistila" (rekli bi studenti)!!! Sada još moram poštom poslati dokumente i dobijam Europsku diplomu. Još jedna u nizu za upis u radnu knjižicu ( usput, u knjižicu mi upisana samo srednja škola, a oba faksa nisu). Lijeno mi čekati red...
Moram vam priznati da sam ovih dana sva "u mamama"! Cijeli tjedan se osvrćemo na Majčin dan (koji je u nedjelju) i s malima sam radila čestitke- naslovnicu su sami opcrtavali, a unutra su napisali svoju molitvu za mamu, te smo zalijepili po vrećicu čaja i napisali neka ga mame popiju na djetetov račun!!! Već tog istoga dana dvije sam mame srela ispred škole i bile su oduševljene idejom... Meni drago yes
Usput, ljuta sam na Ministarstvo- moramo praviti inventuru udžbenika koje su djeca dobila (a mi se nateglili) na početku školske godine, a onda ih na kraju opet zaprimiti i opet brojati- ne moram vam ni reči koliko je to dupli, bez-veze posao. Na kraju ispada da se naš posao svodi na papirologiju i fizički posao (toliko o onome što bi imala za upisati u radnu knjižicu)-ponekad mi se čini da bi mi pristajala titula Fr. ( u prijevodu: "fizički radnik)!
****
Blago vama, radnici druge i treće tvorničke smjene, koji gubite noći i sne da biste časno zaradili kruh svoj. Na kraju Radnog Vremena osiguran vam je Slobodan Dan.

Blago vama, mornari, koji tučete mora i vjetrove, odvojeni od doma i ognjišta. Sačuvate li vjernost i poštenje, vaša će Mirovina biti velika.

Blago vama, vozači autobusa, koji na putu iz provincijskih mjesta u grad pokupite desetke recepata i narudžbi, te za onih svojih sat, sat i pol slobodna vremena, čekate u repu apoteke ili prodavaonice, dok vas na povratku naručilac i ne čeka. Ostanete li mirni, bez psovke i nervoze, i nastavite li činiti ljudima usluge, na kraju Mjeseca čeka vas Zadovoljština.

Blago vama, mali ljudi u sjeni na koje se nitko ne obazire, čiji je rad nužan da bi odskočili oni drugi. Ostanete li ponizni i ne precijenite li ni sebe ni njih, vaša će veličina zasjati u Dan Mjerenja sjena i u Dan Prepoznavanja.

Blago vama, liječnici, koji znanjem i savjesnošću danju i noću pomažete bolesnicima. Uspijete li ostati vjerni Hipokratovoj zakletvi i raditi iz čistog čovjekoljublja, bez prljave želje za dobitkom, Dežurni će vam Liječnik na kraju Dana dati od svoga Lijeka i Vremena.

Blago vama, starci i starice po staračkim domovima i ubožnicama, koji umjesto topline, srdačnosti i ljubavi morate oćutjeti da ste suvišni i dosadni. Izlučite li iz svoga srca jal, vaš će život postati blagoslov za sve domare, a vrata Doma Topline i Ljubavi zauvijek će vam ostati otvorena.

Blago vama, Bogu posvećene osobe, koje žrtvujete sav svoj imutak za Njega i čovjeka. Ostanete li vjerni prvoj ljubavi i prvom zanosu i sačuvate li srce čisto od svjetovnih požuda, vaša će Svjetlost zasjati kao sjajni nebeski svod, u Dan mjerenja hramskih darova.

Blago vama, učitelji, koji se trudite prenijeti znanja na mladi naraštaj. Budu li vaše riječi uvijek istinite i vaš govor poticajan, ostanete li dostojanstveno pravični i zadovoljni radije onim što ste dali no onim što ste primili, vaši će vas se učenici sjećati sa zahvalnošću, a na kraju Godine vaša će Ocjena biti Izvrstan.


Anton Šuljić
Vjerovati radosti



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.