29

petak

kolovoz

2008

Hodočašće mladih u M.Bistricu



Meni je živjeti Krist.
(Fil 1, 21)

Povjerenstvo za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije organizira godišnje hodočašće mladih naše nadbiskupije u Mariju Bistricu. Kako već nekoliko godina i mi sudjelujemo u tom hodočašću, tako ćemo i ove godine yes Mladi se s tog hodočašća vraćaju kućama uvijek ohrabreni, ispunjeni radošću, s novim prijateljima u svojim srcima sretan Ove je godine to hodočašće za vikend 13. i 14. rujna.

PROGRAM za našu župu
subota, 13.9.
09:00 - krećemo pješice od župne crkve
13:00 - smještaj u školi i šatorima
15:00 - kateheza "Je li kod Njega netko isključen?", pokorničko bogoslužje, ispovijed i misno slavlje
18:30 - doček zagrebačkih hodočasnika
20:00 - služba svjetla i procesija sa svijećama
22:00 - prigodni koncert za mlade
22:30 - euharistijsko klanjanje

nedjelja, 14.9.
09:00 - križni put
11:30 - misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba
14:00 - polazak kući

Prijave za hodočašće mladih za našu župu primaju se kod animatora (ID, IC) do nedjelje 31.8. do večernje Mise na kojoj mladi pjevaju i vode klanjanje. Službene prijave u Povjerenstvo u Zagrebu su do 8.9., ali pošto će mladi u Bistrici biti smješteni u školi i u šatorima, oni koji se prije prijave bit će u školi, dakle, ciljamo na školu wink
Iz Povjerenstva kažu da ponesemo vreće za spavanje, udobnu obuću, toplu odjeću za slučaj zahlađenja, kabanicu, hranu i piće (računajte na tople napitke i poslastice koje će se dijeliti u školi). Troškovi organizacije su 10 kn po sudioniku pa i na to računajte...

Eto, za sada toliko. Prijavite se čim prije! Kao što rekoh, iskustva s tog hodočašća su uvijek pozitivna i poticajna thumbup

wave

07

četvrtak

kolovoz

2008

Bog je moje svjetlo! Amen!

Jučerašnji susret mladih bio je usmjeren na razgovor, razmišljanje, molitvu i meditaciju o Bogu kao našem svjetlu, ljubavi, srcu našeg života i vodiču u našem odnosu prema drugima. Okupljeni oko križa mladih, mladi su iznijeli svoje molitve i misli...

Bog mi je svjetlost i spasenje, koga da se bojim, On je štit života moga, pred kime da strepim!? Bože moj, budi sa mnom i nada mnom kroz cijeli život moj. Prosvijetli moj um i srce. Budi uz moje prijatelje, braću i roditelje.

Bože, molim te da budeš svakim danom sve više uz mene i moju obitelj i da nas čuvaš od svega zla što postoji na ovom svijetu te da uspješno završim školu. Amen!

Hvala ti, Bože, što si mi podario tako dobre prijatelje u koje se mogu pouzdati. Čuvaj ih, vodi ih pravim putem, putem svjetlosti. Čuvaj moje roditelje, braću i ostalu rodbinu. Amen.

Dragi Isuse, pomozi dušama u čistilištu, da nađu svjetlost u svojim srcima, molimo te.

Molim te, Bože, da me pratiš u sve dane života moga, da uvijek pratim tvoj put. Amen!

Isuse, molim te, čuvaj moju obitelj… Budi svjetlo koje ju čuva i nikad ne dopusti da se izgubi u mračnim i zavodljivim putovima tame. Čuvaj je u svom srcu i grij svojom beskrajnom toplinom i ljubavlju.

Bog je moje svjetlo! Amen!

Hvala ti, Bože, za ove divne mlade! Nek ih vodi Tvoja svjetlost.

Bože, hvala Ti na ljubavi i daj mi snage da pratim svjetlo života i dalje.

Bože, daj mi snage da pomognem sebi i drugima, da povećam omjer između svjetla i tame te ljubavi i mržnje. Amen.

Ljubi kako Bog zapovijeda i bit ćeš ljubljen, i svjetlo će te uvijek voditi kroz tamu i kad se sastaneš s Bogom tvoja ljubav bit će nagrađena.

Bože, molimo te da svi ljudi diljem svijeta prepoznaju ljubav prema Tebi. Da te svi ljube jednako kao što ti nas ljubiš. Budi nam svjetlost, vodi nas kroz tamu! Amen.

Bože, ponekad zapnemo u tami, postanemo nedruštveni i usamljeni. Budi nam svjetlost i podrška da drugima budemo uzor u vjeri i ljubavi.

Bože, pokaži mi put ka svjetlosti i ljubavi.

Bože, rasvijetli put ljudima do sebe da ih tama ne zavede!

Dragi Bože, ti si rekao ako ljubimo bližnjeg svoga da ljubimo Tebe samoga! Daj nam snage da ustrajemo u ljubavi prema svojim bližnjima te tako lakše spoznamo Tebe samoga! Amen!

Bože, Ti si ljubav i svjetlost koja nam pokazuje put i vodi nas pravim stazama našega života. Pomozi nam da budemo svjetlost koja će i naše bližnje upravljati pravim putem, voditi ih k Tebi i tako pokazvati i drugima da nisu sami i da imaju nekoga tko misli na njih...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>