25

četvrtak

listopad

2007

Susret + Misa i klanjanje + koncert :)

Prije svega, na PKP-u je bilo fenomenalno, zbilja poseban doživljaj i poticaj za dalje sretan Žao mi je kaj je u našoj župi bio jako slabi odaziv, šteta... tuzan Al iskreno se nadam da će nas ići puuuuno više na idući u proljeće yes thumbup

U naslovu sam dosta toga nabrojao pa ajmo redom wink

Susret
Sad u nedjelju, 28.10. u 16 sati imamo susret mladih u vjeronaučnoj dvorani smijeh Ovi naši susreti trebali bi nam biti nešto normalno, razumljivo - zajednica mladih koja se redovito okuplja na svoje susrete i preko njih prima puno lijepih i korisnih stvari, od duhovnih do praktičnih, informativnih. Susreti su potrebni da zajednica funkcionira. Naglasih - ZAJEDNICA, a ona je mlitava i nikakva ako nije ZAJEDNO i ZA JEDNO - usmjeravati život na Boga, slaviti Ga i sebe iznutra izgrađivati. Upravo to je cilj naše zajednice i naših susreta! Ako smo svjesni toga, neće nam bit teško ni nikakvo opterećenje odvojiti vremena jednom tjedno da dođemo na susret. Organizirajmo si vrijeme - ako me idući tjedan čeka neki ispit u školi ili fakultetu, iskoristit ću ovaj tjedan slobodno vrijeme za učenje, tako da mi nedjelja ostane za zajednicu: umjesto koje serije ili filma, lijenčarenja, izležavanja, bit ću od koristi, usmjerit se na obaveze koje slijede i nema problema sretan thumbup. Susreti nikako ni na koji način ne idu na štetu našim obavezama. Ako ću uvijek prije davati prednost i naći vremena za kojekakve druge stvari, a Boga, osobnu izgradnju i zajednicu ostaviti na zadnjem mjestu, izgubit ću se... no Zato - vidimo se na susretima mahnaughtycerekthumbup

Misa i klanjanje
Nedavno smo odlučili nešto jako lijepo i korisno yes kiss Svaki prvi petak u mjesecu mi mladi ćemo animirati sv. Misu i predvoditi klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu sretan Prvi petak nam dolazi već za tjedan dana, 2.11., na Dušni dan. Taj dan su skoro svi doma jer mnoge škole i fakulteti spajaju 1.11. sa vikendom yes wink Da bi se dobro pripremili za Misu i klanjanje, imat ćemo probu na blagdan Svih Svetih (1.11.) u 20 sati pa bih molio da se odazovemo u što većem broju sretan Ako budemo dobri i poslušni, proba će brzo završit cerek Kao i svaki prvi petak, bit će prilika za sv. Ispovijed od 14,30 h. Sv. Misa će biti u 17 sati, a klanjanje na završetku Mise. Kao što napisah u župnom listiću, stavljam i ovdje mali poticaj:

Odvojite i posvetite ove trenutke za duhovnu okrjepu, za prikupljanje istinske snage, za osobni i iskreni susret s Bogom, s Onim koji najbolje zna kako vam je i što vam najviše treba. Isus Krist nije živio prije 2000 godina. On je živ i danas! Eno ga u svetohraništu! Dođi k Njemu i odmori dušu svoju. Primi Ga i budi Njegovo svetohranište svuda kamo te život odnese! S Njim si siguran, bez ikakvog straha! On ti čuva život, samo mu se povjeri!


Koncert
Pitate se - kakav koncert? eek yes wink Naša inicijativa humanitarnog koncerta za pomoć Darku Rukliću našla je odjeka i želje za nastavkom u susjednoj župi sretan Mladi iz Donje Stubice žele isto dati svoj doprinos našem mladom župljaninu u velikoj potrebi. Tako će u nedjelju, 18.11. u 18 h u župnoj crkvi u D. Stubici biti održan humanitarni koncert na kojem će uz mlade iz Donje Stubice biti i mladi iz Oroslavja, Zaboka i mi sretan Na koncertu će svaki zbor otpjevati 4 pjesme. Naš repertoar je: "Tajna vjere", "Samo Tvoja ljubav", "Molitva" od Parnog Valjka i "Ozdravi mi ti" od Gibonnija. Prve dvije smo izveli na našem koncertu, a druge dvije ćemo naučiti na našim probama koje slijede yes wink Idućih subota: 3.11., 10.11. i 17.11. u 14 sati, te jedna u nedjelju 11.11. u 11,30 sati.
Ako hoćemo da naša izvedba i pjevanje bude kvalitetno, naše probe i vježbe moraju biti češće, budimo realni wink

<< Arhiva >>