05.05.2006., petak

9. MAJ

Tu, nedavno postavio sam pitanje, sebi a i ucesnicima veoma aktivnog foruma u jednom od postova; “sta ciniti da bi se izaslo iz ovakovog trulog stanja?”, odgovarajuci sam sebi da je aktivnost, akciono delovanje jedini put, da nase pisanje na forumima slicnih ovom nece mnogo sta promeniti na izgledu slike trenutne politicke sitacije.
Miting zakazan za 9. maj je svakako dobar put i podrzavam ga iz sve snage, uz to cu biti i prisutan. Ali i dalje me plasi da ce na tom mitingu mnogima od nas splasnuti odusevljenje i elan jer ce broj prisutnih i stvarno zainteresovanih i spremnih za menjanje stanja, biti ispod ocekivanog.
Bojim se da se nase interesovanje i energija za tako nesto nije dovoljno akumulirala i da nema jos uvek snage koja promene moze izvesti.
Prvi maj je dokaz da ne postoji pravi inicijator, i jasno odredjen cilj promena, s obzirom da povodom pomenutog praznika nije bilo radnickih protesta a neosporna je cinjenica da su zaposleni u Srbiji u daleko losijem materijalnom polozaju od radnika u zemljama Evropske unije, koji su zestoko protestovali protiv uslova rada, otezanog zaposljavanja mladjih generacija, rasta nezaposlenosti kao opste najavljenog trenda, zaostajanja rasta dnevnica, nedovoljne socijane zastite, povecanja faktickog opterecenja zaposlenih u svim delatnostima i slicih problema.
Kod nas cak ni sindikalne vodje nisu znale sta bi rekle niti kakvo saopstenje bi izdali, obrazlozenjem da su “ministri za praznike otputovali u neka mondenska odmaralista” pa nemaju kome da ih upute, a da “su radnici vise zainteresovani za pecenje na raznju nego za sindikalne aktivnosti"!!!
Cinjenicno je, da je mnogima od nas neizvrsavanje obaveza prema zahtevima Haskog tribunala, dolilo jos jednu kap u casi nezadovoljstva aktelnom vlascu i njihovom nejasno definisanom politikom, ali ni to nece biti kap koja ce preliti ovu casu.
S obzirom na konstelaciju odnosa u vladajucoj vecini, nespremnoscu opozicije da je rusi, dok se vruce klupko Kosovskog problema i razdvajanje Srbije i Crne Gore ne rasplete, izbora nema na vidiku, a samim tim ni kvalitativnih promena na bolje.
Mozda moje vidjenje deluje pesimisticki, ali je to po svim pokazateljima, nazalost, realno!
U svakom slucaju, 9. maj i miting koji je zakazan ce biti nekakav pokazatelj, makar kao polazna osnova za “STA CINITI DALJE?”
_________________
........nismo dovoljno ucinili, a mogli smo........
........zasto nismo?........................................
........za sve treba; smeti, hteti, moci..............
- 13:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Sta mislim i sta mi se desava....
Kopiranje i umnozavanje je pozeljno i potrebno.
Komentare, dobronamerne kao i one druge prihvatam, pod uslovom da su korisni i odgovarajuci. Prihvatam i licnu prepisku.

Free Website Counter
Free Website Counter


NAJLEPSA LJUBAVNA PESMA
Ne vjeruj u moje stihove i rime,
Kad ti kažu, draga, da te silno volim,
U trenutku svakom da se za te molim
I da ti u stabla urezujem ime-

Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi
I prelije srmom vrh modrijeh krša,
Tamo gdje u grmu proljeće leprša
I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,

Dođi, čekaću te! U časima tijem,
Kad na grudi moje priljubiš se čvršće,
Osjetiš li, draga, da mi tijelo dršće,
I da silno gorim ognjevima svijem,

Tada vjeruj meni, i ne pitaj više!
Jer istinska ljubav za riječi ne zna;
Ona samo plamti, silna, neoprezna,
Niti mari, draga, da stihove piše.
A. Santic



"Kada bi Bog kaznjavao
za svako ucinjeno zlo,
ne bi na zemlji ostalo
ni jedno zivo bice"
Mesa Selimovic

"Iskrenost je uverenje da govorimo istinu,
a ko u to moze biti uveren?"
Mesa Selimovic