Popis društvenih mreža na internetu - Susretit će se u sredini

ponedjeljak , 17.12.2018.

SOCIO-PSIHOLOŠKI I BEZBEDNOSNI RIZICI NARUŠAVANJA PRIVATNOSTI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA










Click here: Popis društvenih mreža na internetu






Omiljena platforma svih videoentuzijasta ima više od milijardu aktivnih korisnika, što čini trećinu korisnika interneta uopće. Zašto koristiti društvene mreže? To ne mora čuditi s obzirom na to da se prema nedavnim istraživanjima blog kao vrsta sadržaja pokazao najpopularnijim među marketingašima.



popis društvenih mreža na internetu

Postoje mnoge društvene mreže, a ako znate svoje poslovne ciljeve i kako želite uključiti društvene mreže u strategiju, lakše ćete odlučiti koje vam odgovaraju. Isti slučaj je i na društvenim mrežama.



popis društvenih mreža na internetu

Društvene mreže: popis trenutno najpopularnijih društvenih mreža - Svojim razvojem, internet je postao odličan alat za provođenje marketinga. Način na koji je tvrtka Community Connect željela povezati taj dio ljudi, što je na neki način i uspjela.



popis društvenih mreža na internetu

Da li znate kako se zvala prva društvena mreža? Mnogi od nas su u svet društvenih mreža ušli kroz portale kao što su MySpace i Hi5. Postoje i oni koji su odbijali da se uključe u internet prijateljstva, poznanstva i praćenja sve dok im nije postalo jasno da društvena mreža kao koncept ne nigde i da će se kao e-mail ili SMS poruke u nekom obliku uvek zadržati u našim životima. Da li ste se nekada zapitali šta je prethodilo društvenim mrežama? Nisu svi imali uspeha kao Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, Pinterest, Snapchat, LinkedIn i Googl e+. Sve je počelo daleke 1971. Društvena mreža i njene preteče Godine 1994. Sajt je dozvoljavao korisnicima da kreiraju svoje veb-stranice, grupišući ih u skladu sa sadržajem. Nakon njega, AOL mesendžer i sajt SixDegrees su uneli novinu u svet društvenih mreža dodavanjem opcije slanja instant poruka. Nedugo zatim, sajtovi Classmates, Hi5 i Friendzy su našli svoje mesto na internetu. Popularnost društvenih mreža je rasla sve više i više, a to je dovelo i do sledećeg velikog stupnja u razvoju ovog internet fenomena. Prva moderna društvena mreža je bio Friendster. To znači da je na 120 korisnika interneta u tom trenutku 1 imao profil na društvenoj mreži Friendster. Kreiran za samo 10 dana kodiranja, usledio je MySpace. Društvena mreža koja je korisnicima pružala maksimalnu slobodu u kreiranju vizuelnog identiteta svoje stranice, dominirala je internetom od 2005. Iako je na internet istupio nakon svih 2004. Danas Facebook dominira u svetu društvenih mreža. Uspešnim akvizicijama WhatsApp, Instagram, Oculus VR itd. Ostaje da vidimo šta nam donosi budućnost. Ali jedna stvar je sigurna, ljudi će uvek tražiti nove i brže načine da ostvare komunikaciju sa nekim ko im nije fizički blizu.



Facebook i djeca
Dakako, govorimo o Facebooku koji je u današnje vrijeme dosta eksponiran i postao je pojam društvene mreže. Stručnjak iz Hrvatske napominje da korisnici moraju biti svjesni da su društvene mreže javna platforma, gdje objavljivanje podataka na njima ima ekvivalent zakupa plakata na kojem se nalaze fotografije nas i naše djece, te podatke kao što je adresa stanovanja i slično. Sve su mreže različite, ali imaju i zajedničke odlike. Socijalne mreže su novi oblik komunikacije, one su nešto više, bolje i jednostavnije nego elektronska pošta, smatra jedan od dizajnera Gmail-a. U Srbiji ima oko 800.

[Oglasnik posao zagreb|Dobre vode crna gora smjestaj|Gole cure varazdin]






Oznake: da, Li, nam, društvene, mreže, otežavaju, studiranje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.