golly&bossy

ponedjeljak, 12.04.2010.

Evo nas

Dragi Naši,
ije ije, znamo, zapustili smo malo golle&bosse. Što ni loše jer su nas obožavatelji oblijetali s pitanjima: Kad ćete štogo napisat? Zašto ništa ne pišete? Di ste kad vas nema na golly&bossy?
Uživali smo u pažnji i igrali hard to get. Ali što je previše, previše je i evo ukazujemo se u punem sjaju.

Ostavili smo vas kad su još vladali duboki snjegovi i globalno zahladnjenje. Ne sjećamo se tih momenata sa sjetom ali isto stavljamo sliku iz Gorskega Kotara na putu za Rijeku.
Photobucket

Kroz Gorski Kotar snig, u Rijeci daž. To nan ni toliko smetalo kako činjenica da je Sv. Vid zatvoren. : (
Turistička zajednico, zašto?
Photobucket

Nikad nismo baš bili po Rijeci, uvik nekako u prolazu i zato nam je sve bilo zanimljivo. Npr. ova rimska gradska vrata. Nekako su jadna, ali ajde.
Photobucket

Ne znamo koji je ovo spomenik i nismo baš ni sigurni je li nam se sviđa.
Photobucket

Je li se ovo u Rijeci za cvjećarnu reče cvjetarija ili je to fora samo ove cvjećare? U svakom slučaju cvjetarija je pregenijalna rič, odma uz bok zubariji.*
Photobucket

Nastavljamo s riječkom florom. Drvoded od česvina. To nismo nikad vidili i jadno nan se svidilo. Uživo izgleda puno boje nego na slici, čak i po dažju.
Photobucket

I najboja stvar u Rijeci. Romanički toranj koji nam je izniknu nakon jednega kantuna. Iako smo bili jako dobro naučili kasni srednji vijek za ispit, ovega se ne sjećamo. Zašto se nigdi ni spominja. A k tome je i nagnut!
Photobucket

Dobro, to je bila Rijeka, a sad idemo na rijeku. Došlo je proljeće i prvi sunčani vikend smo se šetali nasipom. A uz Savu je bilo miljardu ptica. Ako zanemarite zgrade u pozadini što ovo ne izgleda kako slika iz Serengetija?
Photobucket

Kako labud među ružnim pačićima istica se jedan ždral. Ždral je simbol sreće i vječne mladosti!
~dral crane

A prvu nedjelju nakon prvog proljetnog uštapa je Uskrs. Kojega smo dočekali u Samoboru. Uz jednu savršenu sachericu:
Photobucket

i uz šetnju uz stari grad
Photobucket

i na jednemu koncertu. Koji je bi odličan premda se održava na parkiralištu auto-škole
Photobucket

Koncert je bi u legendarnom samoborskom kafiću Kod Koleta i Bumbara.
Photobucket

Bebe na vole. Tako se zove lik koji je ima koncert. Izgleda kako da je iz srca Zagorja, zvuči kako da je iz srca Luisiane. Obavezno poslušati.

Pozdrav vama, pozdrav čitateljima i pozdrav našima obožavateljima na Facebooku kojih ima već 102!

Vaši

*Riječ zubarija dolazi iz usta jednega Australca koji nas je pita: “A di je sad zubarija u Blatu?“ Malo da mu nismo odgovorili: “Blizu limarije i tokarije“. ali nismo, bili smo pristojni. U svaken slučaju, rič je dobila počasno misto u riječniku gollyh&bossyh. Hvala, Australče.

- 09:33 - Komentiraj (4) - Isprintaj - #