golly&bossy

nedjelja, 14.02.2010.

Srnec u zanji čas!!!

Dragi Naši,
jučer smo u zadnji čas uletili na izložbu Aleksandra Srneca u MSU.
I odma ćemo van reć da smo se zaljubili na prvi pogled. Srnec je bi prelip. Kako mješavina Jamesa Deana i Paula Newmana. I još umjetnik. Dios mio, diglo nan je rič kad smo vidili ovu sliku....
Photobucket

Ne sjećamo se da smo na faksu puno učili o Srnecu, tako da je ovi posjet bi izuzetno edukativan. Npr. doznali smo da je dizanira naslovnice Svijeta. Svijet je bi omiljena novina naše matere, i po sufitu još imamo starih brojeva. Ali ne ovako starih i ovako lipih.
Photobucket

Da imamo mista i para, u kući bi imali Srneca i Ivanu Franke.
Photobucket

“Eksperimentiranje sa svjetlom? Kako je počelo? Svjetlo je bilo tu.”
Photobucket

Najvolimo na izložbi kad je zatamnjeno i kad se objekti miču (klik). Srnec tega ima koliko hoćeš





Inače, muzej je bi krcat što nan je bilo drago. Mislili smo da će MSU bit umišljeni muzej koji će nosom parat oblake. Ali ne. Prvi put smo vidili u našen muzeju da predškolska dica imaju posebno vodstvo. I bilo je puno organiziranega vodstva. Svi oko nas su bili lipi i lipo obučeni. A najlipši je bi Srnec.
Photobucket

Vaši

P.S. Dragi Čitatelji i Obožavatelji, izložba je otvorena još samo danas od 7. Pojurite u MSU!

- 13:15 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.02.2010.

Četvrtak/Thursday

Dragi čitatelji i Obožavatelji,
u svijetu gollyh&bossyh jedni golly&bossy su u Starom kraju dok su drugi u Australiji. U stvarnosti su jedni u Starom kraju, a drugi su u Zagrebu, ali to nema veze. Australija zvuči bolje.
Okovani u zagrebačkoj zimi i studeni nismo klonuli duhom upravo zato što se naš duh ravna prema lokalnom vremenu države Novi Južni Wales.
Photobucket
Photobucket

In the world of golly&bossy one of us are in the Old Country, the other are in Australia. In reality, one of us are in the Old Country, and the other one in Zagreb, but that doesn’t matter. Australia simply sounds better.
Trapped in Zagreb snowmageddon our spirit lives in harmony with the local weather of the state of New South Wales.

Nismo klonuli duhom, ali nan je tilu ipak zima da batamo okolo po snigu i ledu. Zato kupujemo priko interneta zamotani u dekicu. I naravno da nismo kupili šal, kapu i rukavice. Ne, ne, kupili smo vestu od najtanjega pamuka za temperature priko 30°. Prema gornoj prognozi, obut ćemo je u četvrtak.
Photobucket
Although our spirit is far away our body still feels cold of the Zagreb winter. So we shop on the interenet, wraped in a cosy blanket. Of course we didn’t buy a scarf, a hat and the gloves. No, no, no, we bought a dress made of the lightest cotton fabric, for the over 30° days. According to the weather forecast above we will wear it on Thursday

Vaši

- 09:10 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.02.2010.

Bijele stijene – literarna sekcija

Dragi Naši,
u ovoj dubokoj studeni i snigu koji su nas snašli s nostalgijom se prisjećamo toplih dana kad smo đipali okolo po planinama. Ovo je zapis s Bijelih stijena. Prvo malo standardnih jezdopisnih slika i opisa.

Pogled s vrha Bijelih stijena na ostale niže bijele stijene. Etimologija je jasna.
Photobucket

Na vrh se može popet samo uz pomoć sajle
Photobucket

Ispod vrha je Uski prolaz. Etimologija je i ovdje jasna. Upozoravamo one s BMI-jem većim od 25 da se ne upuštaju u ovu avanturu.
Photobucket

Ali naše društvo nije imalo problema s tim :)
Photobucket

Inače, na putu prema gore susretali smo lokalno stanovništvo s ogromnim gljivama u rukama. Vrganji tako veliki, ne bi da su oko Černobila rasli. A niki od njih završili su i u Delnicama u hotelu Risnjak di smo se okrijepili na povratku s planine. I to kako okrijepili: juhom od gljiva i gulašem od gljiva i pastrvama punjenim gljivama i mesom u šugu od gljiva i najboljom savijačom sa šumskim voćem koju smo u životu probali i svima toplo preporučamo restoran i jedva se čekamo vratit tamo.
Photobucket

Planinarenje je stvarno bilo super. I premda nismo vidili medvjeda kako kad smo bili na Samarske stijene (klik) ipak smo našli razlog za beskrajno oduševljenje.
A to je ljudska potreba da ostave pisani trag. Scrivere necesse est, vivere non est! Ovo su zapisi iz skloništa na Bijelim stijenama.
Photobucket

Davor i po metra sniga. Prilično rudimentarni zapis, ali puno govori.
Photobucket

Život je lijep!!!! A riječi su suvišne.
Photobucket

Koliko nam tek priča krije bilježnica u skloništu. Ovdje vidimo cijelu obitelj iz Zadra uključujući i malu Saru (8 mjeseci) koja još nije ni prohodala. Tu je i ilustracija da vidio ko je ko. (kliknite na sliku da boje vidite pismo)
Photobucket

Još jedna crtica iz obiteljskog života. “Tata mi je rekao dok živim pod njegovim krovom moram planinariti s njima... ...nemam načelno ništa protiv, doduše pokolebala me pomisao na 4 čovjeka, 4 ruksaka i pas u đipu starom preko 20 godina.” (kliknite na sliku da boje vidite pismo)
Photobucket

Ovo je naš heroj. Hrvatski Grizzly Adams. Samo što nema grizlija nego puno puhova. Što nam on govori: “Već dva dana nisam vidio ni čuo čovjeka, ali zato puhova ne fali.” Dios mio, neki ljudi stvarno vole ekstreme. Nesrićnik se i požali: “Di ovdje stoji sjekira?” Super je i crtež. (kliknite na sliku da boje vidite pismo)
Photobucket

Saga o sikiri se nastavlja. Ova ekipa je malo živčanija
Photobucket

Sikira se napokon našla, ali...
Photobucket

Min nismo ništa upisali u bilježnicu, ali ostavljamo zapis na golly&bossy. Verba volans, scripta manent

Vaši skribomani

- 13:42 - Komentiraj (5) - Isprintaj - #