Gogorov Svijet Cuda

subota, 27.05.2006.

Podrumski petak again!

Daklem, nali smo se opet tamo (ja sam dosao tek kasnije jer sam bio na jednom pre-zakon seminaru borilackih vjestina :) ), i onda je krenula spika o rp-u, poglavito o Vamposima, a i o homoseksualnosti, biseksualnosti, WW2, SS legijama, Svenu haSSelu, nacizmu, kinezima, americi, PAKovanju, ratovanju, prezivljavanju antedeluviana, najboljem mogucem kraju Gehenne WoD-a, drogama i zenskama. Par citata:

-ekstenzivna podjela homoseksualstva
-definiranje Gomorije
-vicevi o neznancima u kuhinji koje otkrivaju klinci
-nabavljanje kukastog bude
-drnchenje: kako i zasto
-definiranje nove edicije VtR-a

Ali, dragi moji, nemrem vam ja to opisati. Phiber je rekao da ce probati snimiti, pa zivite u nadi...

- 01:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 26.05.2006.

Kino: "X-Men 3"

“X-MEN 3: THE LAST STAND” je bas jedan jako strip-film. Iako mi se vise svidjaju prijasnja dva, ovaj je dio isto fin: vidi se fajtaonica i mutanta na kile. Zabavno je prepoznavati okolne likove X-univerzuma i svaka cast sir Ianu koji je opet zabljesnuo kao Magneto, a i Mr. Patrick je dobro odrzao Charlesa (iako su obojca u godinama). Famke je super Jean Gray/Phoenix, Hugh je regularna zivotinja, Halle je skratila kosu i poostrila manire. Vinnie kao Juggernaut je full fun (+svaka cast na zbildaonici!), a i onaj klinjo koji glumi Angela je super. Ali film nema to tu odredjenu tamu i ozbiljnost prijasnjih dijelova... ma, seeing is believing! Strip fanovi, juris!
p.s. Stan Lee zaljeva travnjak u prvih 10min filma! STAN THE MAN!
p.p.s. ostanite gledati do kraja kad se odvrte sva slova, IMA POSEBNI SUPRISE!

- 19:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 24.05.2006.

RPG- vodim novi rpg "The Circle Office"

MJESTO: Seattle, S.A.D.
VRIJEME: sadasnje
SISTEM: “Call of Cthulhu – Delta Green”
LIKOVI: Edwyna Merryweather (antikvarica), Kyme Myrinesa (sofball coach / studentica), Jack Burns (taksist)


PRIČA: Svi nasi likovi zive/rade u istom kvartu u Seattlu, i bas piju kavu u istom kaficu “The Coffee House”. Ne znaju se medjusobno, ali to ce se brzo promijeniti. Jednog jutra u kafic useta misteriozni tip (looks: Lance Henrikssen) u crnom odijelu i njegova vesela zanosna pratiteljica (looks: Flower Tucci), oboje izasavsi iz crnog terenca zatamnjenih stakala. Na ulicama odjednom nema nikoga. Nasi junaci skuze da nekaj nije u redu kada misteriozni tip onesvijesti konobaricu pomocu malog spreja. Prije nego svi burno reagiraju, tip im objasni da su oni dio organizacije koja se zove “Circle Office” consulting group i da je njihov posao “development of social awareness”. “CO” vec dugo prati puno ljudi, preko rezultata testova i medicinskih pregleda u osnovnim skolama, pa na dalje. Kako su svo troje “odgovarajuceg profila” i nekim cudom se skupili na istom mjestu, organizacija ih je odlucila pozvati zbog moguce poslovne suradnje. Naime, jedna djevojka je nestala u njihovom kvartu, a svi tragovi upucuju na ponavljanje zastrasujuceg slucaja od prije nekog vremena, ponovo pojavljivanje manijaka znanog kao ZODIAK, tako da bi “CO” cijenio bilo kakve informacije koje bi mozda nasi agenti pronasli u svojem kvartu. Misteriozni tip tada ostavlja posjetnice sa adresom “CO”a, ako zele doci sutra u jutro i suradjivati, pa odlazi (pobrinuvsi se i za konobaricu da dojde k sebi). Likovi se upoznaju.

Edwyna istrazuje doma u svom antiq-shopu po knjigama i nesto malo po netu, te isto tako u lokalnoj knjiznici. Otkriva tko je bio Zodiak, i koji mu je modus operandi. Prokuzuje cudne sifre koje je manijak ostavljao na crime-scenesima. Kyme se raspituje u lokalnoj dvorani o nestaloj djevojci, te nalazi neke tragove, pri tome alarmirajuci lokalnog paranoika, trenera Willa Bourbanka, koji objavljuje na svom blogu da se cudne stvari dogadjaju i moguce li je da se vraca Zodiak? Isto, Kyme odlazi joggirati i pregledava kvart. Uoci da je promatra neki debeli tip naborane face i velkih vodenastih blijedih ociju. Mimoidje ga na dokovima, i mogla bi se zakleti da je tip skocio u vodu! Weird... Ide to reci Jacku, koji bas prati curu sa posla doma, pa je on uz razgovor odbaci do njenog stancica. Svi odu na pocinak, jedva cekajuci da se sutra u jutro nadju na kavi u “Coffee Houseu” prije odlaska u “Circle Office” ured kako bi rekli da prihvacaju posao...

- 19:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.05.2006.

KINO- Da Vincijeva Shokata!

BTW, bio sam pogledati DA VINCIJEV KOD i film mi je bas bio guba. Jest da je malo spor, mjesavina izmedju Poirota i Bondovskih get-away-furiously-bijegova uz NACIONAL TREASURE forice, svaki detalj se objasnjava vrlo zorno i jasno (5.y.o.language 4 Americans...), ali je bas cool to kaj Francuzi medju sobom govore francuski, a svecenici latinski (joj kaj je to lijepo slusati...) Po meni, znajuci za sta je takva garnitura glumaca sposobna, mogli su ih i jos vise iskoristiti, ali neka. A sto se vjerskog aspekta tice, reci cu samo ovak: fim uopce nije protiv Kristovog ucenja. Ali je protiv Crkve kao institucije. (Super to glumi Molina). Nadam se da cete komentirati! :)

- 18:51 - Komentari (6) - Isprintaj - #

RPG- Nebi vjerovali...

...posto Phoebee nije bija brisutnik na zadnjem sessionu (isao je u posjet frendici s kojom igra WoW u inostranstvo), bijah prisiljen voditi! A i tesko mi palo.... To je rezultiralo u jednoj chaos evil d&d legiji cudovista: troll rogue Poncho, minotaur fighter Torro, giant wizard Francois, ogre fajter Mihailo i vodja hobgoblin ukoljar Lurchina. Dosli oni na otok kao izvidnica pod poslanstvom tamnog cara Orklanda i poceli unistavat sve po spisku i popisu. Prvo, spaljivanje ribarske brodice. Onda unistenje ribarskog sela. Nesmijem ici u detalje, zbenirat ce mi blog. Onda suocenje sa vilenjackom legijom koja je jasila na bijelim jelencicima. Jao, pomozbog. Opca devastacija i unistenje. Baliste. Prerada elfova u psa zvanog Campi. Rostiljada. Naganjanje vestalki. Bojni otrovi. Leteca kola koja proljevaju napalm od ljudetine. Sve u svemu, enchanting night of laughing our asses off... a poslije rasprava o DARK AGES : INQISITORu + Djeneral mi je poklonio par paketa rpg-materijala ("ma nosi. brate...") tako da ce bit jos fornije kad fakat spremim "RAVENLOFT"! + slika Campija je u izradi...

- 12:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 19.05.2006.

RPG- Dungeons & dragons Eberron adventuring RP!

PRICA: U podzemnoj bitci usred slomljenog smaragdnog tornja mi nadvladavamo proklete divljake, zaposjednutog klinca i njegovog blink-hellpuppyja. Yaaay! Go Team Go! Kawabanga! Itd... Usred sobe se nalazi spomenuti kip koji smo trazili za nasu damu, samo mu fali oko (*plot-twist?*). Groin se svojim vjestim stone-masonskim vjestinama posluzuje da razmontiramo kip i prenesemo ga do bogatunke, koja nas isplacuje platnumima u vreci! Double yay! :) A onda smo i dobili xp! Novi level! Whooooyoohooo! :D No sad se moramo popraviti, odmoriti, pohilati, potetovirati, kupiti svakaj, jesti, olaksati se, itd.... ...ocekujuci novu avanturu!

- 19:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 17.05.2006.

XTRA XTRA READ ALL ON BLOG ABOUT IT!

SHOCKING NEWS! Poveden premudrim savijetovanjem prijatelja Chea (i kasnije, asistenta P.a) u trenutku alkoholnog delirija, nagnan sam da provedem istragu o vlastitom identitetu. Pale su svakakve rijeci, a na meni je da prosijem utemeljenost takvih tvrdnji, optuzbi i nada. O kakvoj se tu knjizi radi, kakvim koricama i tko o tome sudi, saznajte skoro- samo u Gogor Blogu!

- 20:07 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Tuzna vijest: 15.05.2006. IN MEMORIAM Dagor- a hamster, explorer, luchador & fuzz-ball . You will be sadly missed, hamtaro-san.

- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.05.2006.

RPG- VtR

Vampiri su se okupili egen, a ja igram novog lika- Sancho “El Loco” Velasquez, latino d.j., crn ko noc-sladak ko greh, Daeva Carthian. Upoznao sam se sa lokalitetom, seneshalkom, houndicom, knightom Invictvsa Trevorom, gangrllllicom Mariom i dobijo poziv na par djobova za mixanje! Svi drugi su sprehali o nekim stvarima koe uopce nisam skuzio, ali neka jih,. Avanturio begins!

- 21:48 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 09.05.2006.

RPG- Di end di novi session

bio u subotu nakon prezivljene momacke veceri od frenda Fiche (godspeed!). daklem: Obavili smo kupovinu u Sharnu i namirili potrepstine za novi posao. Misteriozna i imucna art-kollektorica iz Gornjeg grada je imala neugodno lopovsko iskustvo i zeli da joj vratimo ukradene stvari. Putovi nas vode u podzemlje i tamo susrecemo misionarku koja nam pomaze da nadjemo svoj cilj! Ali! Na putu se pobijemo sa reaverima-barbarima, ali svi prezivimo. U unutarnjim rusevinama epicentra nase istrage, susretnemo miroljubive cigich-pigmeje, koji nam pomognu da se snadjemo u tmini (wow, nismo se stukli!). Down to the dungeons we go...

- 23:28 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 02.05.2006.

Samo da kazem da imam naj-curu na svijetu. She rocks my world! Ljubavi, hvala ti sto si mi tak Zakon!

- 20:56 - Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.05.2006.

RPG- Povratak D&Dja!

Da podsjetim:

LIKOVI: Groin the patulacki ratnik, Yesh the kalashtarski psion i France the humanusica i roug, te novi Ogi the shiftr priest
SETTING: Eberron

Elem, na putu smo za Sharn, izvodili smo svakojake peripetije. U gradu Brelinngton (pls, GMica, ispravi me ak sam fulao) nam oteli frenda Ivora. Jurimo u podzemne katakombe i borimo se protiv zlog mumijasa i koknemo ga. U njegovoj jazbini nalazimo zanimljive urne sa poklopcima kao zivinskim glavama i jednu zlocestu knjigu koju moj patuljak nemre procitati jer je na nekom drevnom jeziku. Alas, poor Ivor, will we ever see yee again? Izvlacimo se iz katakombi u kanalizaciju, a iz kanalizacije u grad. Groinu je vec jako zlo od mumijske zaraze, a i pocinje zaudarati. Na svu srecu, spazi nas visoki shifter priest Ogi i pomogne nam da se nekako oporavimo. “You look like a trust-worthy person. Won’t you join us on our noble quest?” pitamo ga. “Yes. Yes, I will!” odgovara on spremno. Upadamo u vlak, stizemo u nevjerojatni grad Sharn, predajemo svoju isporuku svecenicima Order of the Sacred Flamea i dobijamo pare. (Quote: “Zelimo isplatu u silverima. Koristenima.” :) hahaaa ). France nas vodi do sebe doma i upoznajemu njenu majku vizardicu koja ima svoj vizard-shop. Mali odmor, ali vec imamo novu poslovnu ponudu...

- 10:34 - Komentari (3) - Isprintaj - #