gogo_

11.02.2007., nedjelja

TEHNIKA INDUKCIJE LUCIDNOG SNA



Ja probo , i uspjelo mi je :-)))



Probajte i vi ...



Tehnika indukcije lucidnog sna(zgodna yoga tehnika koju sam nasao)Za one koji su nestrpljivi da što prije imaju iskustvo lucidnih stanja u snovima, nudim jednu efikasnu tehniku za "instant" indukciju lucidnog sna. Ova tehnika nije zamjena za rad na snovima ali može dati određen okus lucidnosti. Oni koji žele postići da po volji i neograničeno budu svjesni u snovima, trebaju sustavno i od temelja raditi na svim elementima Yoge budnog sanjanja. Instrukcije za ovu "brzinsku" tehniku indukcije (bez ulaženja u objašnjenje zašto se treba raditi upravo na takav način) su sljedeće:



1. Pođite na spavanje između 22 i 01 sat, te planirajte buđenje nakon oko 6 sati spavanja. Prije spavanja, ležeći na leđima, zatvorite oči, i radite koncentraciju na prostor između obrva, odnosno usmjerite oči na područje trećeg oka (kroz zatvorene kapke). Za to vrijeme mentalno i sa osjećajem, ponavljajte autosugestiju poput: "Noćas ću postati svjestan/svjesna da sanjam". Ako um počne lutati, ponovo usmjerite pažnju na treće oko i nastavite sa autosugestijom sve dok ne utonete u san.



2. Nakon oko 6 sati spavanja, ustanite iz kreveta i budite budni 1 - 1.5 sat (po mogućnosti čitajte ili razmišljajte o lucidnom sanjanju). Važno je potpuno se razbuditi za to vrijeme.



3. Vratite se u krevet i ponovo radite tehniku koncentracije na treće oko uz autosugestiju. Moguće je da ćete imati problema da ponovno zaspite, što može potrajati i do 1 h, ali nakon što konačno zaspite, počinje zabava. Da ne bi bili iznenađeni rezultatima ove tehnike, ovako je moguće pored lucidnog sna, izazvati i svjesno iskustvo astralne projekcije kao i iskustvo tzv. "lažnog buđenja", kada je osoba uvjerena da je budna i počinje obavljati svoju svakodnevnu jutarnju rutinu a da u stvari još uvijek sanja. U svakom slučaju, možete imati zanimljivo iskustvo.

- 21:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi